Morgenmadsvafler med boghvede
Disse morgenmadsvafler med boghvede, som vi spiste i påsken, er et godt bud på en festlig og nem fødselsdagsmorgenmad på hverdage, såvel som i weekender.
Morgenmadsvafler er lidt mindre sprøde end min anden opskrift på de skønneste sprøde vafler – men når det lige er til morgenmad, så skal det også gerne være mere mad, og mindre som sød dessert.
Kom en masse dejlig topping på dine morgenmadsvafler – det er så lækkert.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Morgenmadsvafler med boghvede
- 2 banan, modne
- 2 æg
- 50 g boghvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 1 nip salt
- 2 spsk smør, stuetempereret
- 1 spsk smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mos bananer og smør og pisk det med en gaffel sammen med æggene. Pisk boghvedemel, kanel og salt i (mandelmel kan også bruges) Steg i en smule smør i et vaffeljern.
Topping
Frugt og bær, evt lakridspulver, sirup, kakaonibs, peanutbutter, nødder og frysetørrede bær
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man erstatte bananen med anden frugt?
Hej Julie
Du kan prøve med groftrevet pære eller æble, det giver dog en mere porrøs dej, da bananerne er gode som bindingsmiddel udover at give sødme og smag.
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine
Hvor mange stk får man ca pr person?
Jeg har lovet at lave vafler til 17 mennesker på lørdag.
Så er meget i tvivl om mængden. :-)
Jeg mener jeg plejer at få 1 pr person, men det er ved at være længe siden jeg sidst har lavet dem
God fornøjelse med din hyggelige sammenkomst ♡
Kh Ann-Christine
Hvis man nu ikke har boghvedemel, er det mon så muligt at bruge husk eller havregryn i stedet for og skal mængden sp være den samme som boghvedemellen? :)
resultatet vil blive anderledes, men de kan fint bages med samme mængde havregryn, gerne kværnet/malet til havremel. Eller alternativt halv havre og halv fuldkornsmel.