Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-p-taerter/

P-tærter

Hjemmelavede P-tærter med sej fransk nougat, peanuts og et gavmildt lag mørk chokolade.

Yum!
Det smager drøngodt og jeg er ganske enkelt vild med den kombination af sprødt, sejt og sødt.

Jeg bruger saltede peanuts, for det synes jeg giver et godt modspil til alt det søde.
Men det er en smagssag, så vælg endelig selv om du synes det skal være de saltede eller usaltede peanuts.

Prøv også: min opskrift på Oreo cupcakes >>

PT60M

P-tærter

Tid i alt60 min.
Arbejdstid40 min.
Holdbarhed1 uge
Antal25 stk.
Ingredienser
  • Nougatbunden
  • 275 g sukker
  • 125 g glukosesirup
  • 150 g akaciehonning
  • 150 g vand
  • 2 æggehvide
  • 3 spsk flormelis
  • Derudover
  • 150 g saltede peanuts
  • 300 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op. Lad det koge til det er 150 g varmt. Mål med et termometer.

Pisk æggehviderne helt stive.

Hæld langsomt den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider under konstant piskning. Pisk til massen er lun og luftig og skrab derefter ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis. Drys overefladen med flormelis og brug en bagespartel til at glatte nougaten ud. Lad den køle af til næste dag og stik den ud med en rund udstikker form.

Tryk peanuts ned i massen, så de hænger let fast og overtræk derefter med tempereret mørk chokolade.