Skildpadder med rom


I denne uge har jeg lavet nemme og lækre hjemmelavede skildpadder, som vi skal nyde i aften til en god film. Nogle af dem gemmes til Johan og Julie er puttet i seng, og så har jeg planer om at Martin og jeg skal se et par nye afsnit af vores serie, spise skildpadder og drikke denne espresso martini til – perfekt match! -og igen, vildt hyggeligt og sjove at lave hjemmelavede udgaver af kendte slik-klassikere.
Min bedstefar har skildpadder som sin absolut yndlingstreat, og vi har altid en æske med ham – tror jeg vil prøve med en portion af disse hjemmelavede skildpadder næste gang. Kunne falde i god jord, er jeg sikker på!
Arbejdstid 30 min.
Antal 30 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Skildpadder
- 200 g mørk chokolade
- 1 dl sød kondenseret mælk
- 2 spsk mørk rom, alternativt romessens
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør den kondenserede mælk med rom, smag til.
Hak chokoladen fin og smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad, tag chokoladen af varmen og rør den sidste 1/3 chokolade i.
Rør til chokoladen er helt smeltet, hvorefter den kommes i en form, så chokoladen dækker alle kanterne i formen – vend chokoladen ud igen og sæt formen med chokoladeskaller på køl i 15 minutter.
Kom derefter karamelcreme i, til 2 mm fra kanten, og luk chokoladebunden med et lag smeltet chokolade.
Lad dem køle af i formen og sætte sig i nogle timer, hvorefter de slåes ud og nydes ♡
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Der er slet ingen mulighed for at gå til de skildepadde forme,
siden findes simpelthen ikke.
hilsen Hanne
Hej Hanne,
Det er en del år siden, så linket er slettet nu. Men mon ikke de kan købes i mange isenkræmbutikker eller online.
Kh AC
Hvor kan formen du bruger til dem købes?
Jeg mener jeg købte min i Kunst og Køkkentøj her i Aarhus, men mon ikke de kan købes online eller i mange isenkræmbutikker
Hej,
Du skriver du bruger en dåse kondenseret mælk, mennpå dine billeder ser fylder hvidt ud og ikke karamelfarvet, er der en årsag til det?
De ser nemlig mega lækre ud. ?
Hej Milla,
Alm kondenseret mælk har også en tyk mælkehvid/fløde farve og det er den jeg bruger. Det er først når den kondenserede mælk koges at den bliver karamelfarvet (det kan også købes færdigt kogt, men det er ikke den der bruges her)
Kh AC