Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-julepynt/

Julepynt

Jeg kan rigtig godt lide at pynte op til jul, med vinterligt pynt fra naturen. Lærkegrene, kogler, gran, mistelten, mos og hyacinter. Ellers er vores julepynt en skøn blanding af gammelt og nyt og det er ikke valgt ud fra, at være mega tjekket eller stilfuldt ;) Noget pynt er faktisk ikke som sådan valgt, men mere bare flyttet ind af sig selv, kender I det? Vi har ikke særlig meget julepynt – men det vi har, er lige perfekt julehyggeligt til os.

Der er børnenes samling af hjemmelavede kalenderlys, vores lille nissedør, et par gamle strikkede julenisser, 2-3 kravlenisser fra min barndom, lidt billigt juledims fra Rema1000 og fakta, og lidt nyt lækkert pynt fra bl.a Anne Black og By Blank.

Johan, Julie og jeg er netop gået i gang med årets juletræspynt. Juletræet hjemme hos os bliver primært pynter med røde- og sølvkugler, tændte stearinlys juleaften og lyskæde til de efterfølgende dage, samt det pynt som betyder noget særligt for os – den slags vi tager frem år efter år, og så det hjemmelavede juletræspynt.

I år har jeg tegnet en masse stjerner, hjerter, grise, juletræer og cirkler på hvidt og gråt kraftigt karton. Johan og Julie får til opgave at male alle de hvide med vandfarver, glimmerlim eller farveblyanter, så laver jeg et hul med hulmaskinen. Vi hjælper hinanden med at komme en snor igennem og vupti – så har vi den fineste hjemmelavede julepynt. Cirklerne har jeg overvejet at sy en tråd igennem og lave en guirlande af. Jeg overvejer også nogle stjerner lavet af flotte papirsstrimler, og …. nu må vi se om vi/jeg når det hele!

14 kommentarer
 • Sofie skrev:
  6. december 2012 kl. 12:50

  Sikke en god idé, jeg tror jeg må igang med samme projekt med min Noah senere :) tror også nogle af dem skal i vinduerne på vores franske døre :)

  • Ann-Christine skrev:
   6. december 2012 kl. 14:21

   God ide med de franske døre. Jeg overvejer også en stjerneguirlande i et af vores vinduer nu :)

 • Vevika skrev:
  6. december 2012 kl. 13:19

  Sikke en god idé. Den produktion vil jeg forsøge at få tid til i weekenden. Johannes har de sidste par dage spurgt igen og igen om han ikke måtte male, men tiden har ikke rigtig været til det. Og hvis han nu til og med skal labe julepynt, måske til drikkenissen. Så er lykken da gjort.

  • Ann-Christine skrev:
   6. december 2012 kl. 14:20

   Dejligt at du kan bruge tippet, det er sådan lille ting, men både sidste år og i år gjorde det bare stor lykke hos Johan og Julie. Især julegrisene og juletræerne hitter hos dem ;)

 • Anja Christensen skrev:
  6. december 2012 kl. 15:21

  Super god ide – noget der helt sikkert kunne blive en tradition herhjemme, når Alve er gammel nok : )

  Får man et billede af juletræet når det er klart og måske også lidt af de andre dekorationer/pynt når det står klart? Det er altid skønt med lidt inspiraton : )

  Og lige til slut, tak for en rigtig skønt blog

  • Ann-Christine skrev:
   6. december 2012 kl. 20:40

   Hej Anja,
   Dejligt at du kunne bruge inspirationen :) Nu ved jeg jo slet ikke hvor gammel Alve er, men de skal ikke være ret store (vuggestue alder) før de kan være med, med fx fingermaling. Så måske allerede næste år.
   Jeg skal prøve at huske det med billederne, jeg vil gerne – nogle gange flyver tiden bare afsted og så når jeg ikke alt det jeg gerne vil. Især i de her vintermørke dage kan det med billeder være lidt en udfordring pga det manglende lys.
   Tak for de søde ord. Det er en sand fornøjelse at blogge her :)
   Kh Ann-Christine

 • Ditte skrev:
  6. december 2012 kl. 19:55

  Rigtig dejlig blog du har :) Nu er jeg ikke den mest tekniske blogger, men jeg ville gerne følge din blog som fast læser, kan man ikke det? :)

  Kh.
  Ditte

  • Ann-Christine skrev:
   6. december 2012 kl. 20:22

   Tusind tak, Ditte! Jeg er glad for at du har lyst til at følge med. Du kan ikke følge bloggen med ‘faste læsere’ funktionen som de har på blogspot blogs. Men jeg kan varmt anbefale dig at tage et kig på Bloglovin. Det er det lækreste sted at følge de blogs man læser med på, synes jeg. Og der kan man følge alle slags blogs.
   Kh Ann-Christine

 • Anja skrev:
  8. december 2012 kl. 08:46

  Det var smart! Snupper straks idéen :) Vi sad i går aftes og lavede sådan nogle fine julestjerner ( ikke de almindelige). Min store pige er ret så krea, så det var hende der lærte mig det :)

  • Ann-Christine skrev:
   10. december 2012 kl. 08:45

   Jeg har også set de skønneste julestjerner på et par blogs og på pinterest. Jeg må vist give dem et forsøg også.

 • Lea H skrev:
  9. december 2012 kl. 12:50

  Rigtig god ide. Det vil jeg prøve at lave med lillepigen :)

  • Ann-Christine skrev:
   10. december 2012 kl. 08:48

   Rigtig god fornøjelse til jer

 • Johanne Ditte lausen skrev:
  28. november 2013 kl. 10:01

  Vi har tænkt på at lave et stykke julepynt, ud af mandarin skrald. har du nogle gode forslag?… svar senest om 6 min. da vi sidder i skolen. ps. hvis vi vinder får vi en masse slik som du mpske må få noget ( bare roglig det må du IKKE!!!!!! det er vores!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

  • Ann-Christine skrev:
   29. november 2013 kl. 08:47

   ;) Hov, jeg nåede det ikke …

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.