Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-lego-underlag-til-friends-og-lego-city-diy/

Hjemmelavet Lego underlag til Friends og Lego City – DIY

Lego underlag

Lego er et ret stort hit hjemme hos og det er noget af Johan og Julies yndlingslegetøj. Eftersom Johan stort set udelukkende har ønsket sig Lego City de seneste år, så har de også en helt fin samling efterhånden og Lego City fyrene og Lego Friends pigerne kommer fint overens med hinanden – der er mange skægge lege, hvor de jagter forbrydere, holde sommerfester, tager til stranden og passer hestene på rideskolen.

Vi har den seneste måned fået indrettet vores tidligere stue på 1. sal, som vi alligevel aldrig brugte, til et kæmpe legerum til børnene. Alt Lego er således også flyttet oven på – og nogle gange kunne jeg fristes til at tro, at mere plads gav mindre rod. Men det er ikke tilfældet, har jeg erfaret.

Og det er også helt okay!  – fordelene er nu, at der behøver ikke ryddet op på daglige basis nu og legetøjet kan snildt få lov at ligge, så legene kan fortsætte i dagene efter.

Vi har indrettet hjørner i det store rum til forskellige leg og jeg havde sådan lyst til at lave et natur-underlag til Lego byen, som dels kunne danne baggrund for Lego hjørnet og dels kunne puste til kreativiteten, fantasien og sætte gang i endnu flere gode lege med Lego.

Resultatet er blevet helt godt. Johan og Julie blev ovenud lykkelige for det og jeg synes da lige at jeg vil dele resultatet med jer, for det var en ret nem og overkommelig DIY.

Nu har jeg lavet den særligt, så den passede til deres Lego – men denne DIY kan også snildt bruges til Sylvaniens dukkehuse, hjemmelavet bilbane, Playmobil lege osv.

lego

Billede af hvordan det så ud før.

DIY Lego underlag

Jeg har brugt:

 • tre spånplader i BauHaus, som samlet har et samlet mål på 160 x 120 cm
 • Skridsikre måtter fra IKEA
 • Hobby acryl maling, købt hos Terapi Hobby, men det fåes nok lignende mange steder. Her i farverne:
  • Hvid
  • sort
  • grøn
  • blå
  • sand
 • Klar hobby lak
 • Malertape
 • Skumrulle
 • pensel
 • Blyant til at tegne skitsen op med
 • Linial

Først tegnede jeg en miniature skitse på et stykke A4 papir, som jeg derefter tegnede op på spånpladene med en blyant. På med malertape og så i gang med at male. Jeg blandede farverne, så de blev om jeg ønskede og malede to gange med 1 times mellemrum. Dagen efter fik det 3 x lak. Pladerne blev placeret på skridsikre måtter og var klar.

Lego-underlag-spånplade

Og så til det sjove, for eftersom jeg malede pladerne, mens Johan og Julie var på et par dages ferie hos deres bedsteforældre og det var en overraskelse til dem – så skulle pladerne selvfølgelig indrettes med Lego bygninger, Lego City drengene og Friends pigerne – og alle dyrene, sumpkrokodiller, forbrydere osv. Vældig skæg eftermiddag, jeg havde der!

Lego city og Lego friends underlag

Johan og Julie blev så overraskede! Og har leget ekstra, ekstra meget med Lego de seneste dage.

lego legeunderlag DIY

Lego friends underlag

18 kommentarer
 • Dorte skrev:
  30. juli 2015 kl. 09:30

  Sikke en super idé – den vil jet lige skrive mig bag øret til når vi på et tidspunkt skal omorganisere. Kh Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   31. juli 2015 kl. 14:03

   Fedt hvis I kan bruge tippet :)

 • 30. juli 2015 kl. 10:11

  Super fin ide – hvis man dog bare havde pladsen til det.

  Hjemme hos os indgår lego oftes også i andre lege, f.eks. når de leger med Sylvanian Family eller Little Petshop

  • Ann-Christine skrev:
   31. juli 2015 kl. 14:06

   Åh ja, det er altså så fedt når der bare leges på kryds og tværs med alle tingene. Jeg elsker bare at lytte til de lege, når det sådan rigtig går løs med fantasien :)
   Pladerne kan laves i forskellig størrelser, og måske købes i mindre udgave, så de er lige til at pakke væk og finde frem efter behov :)

 • Lene M skrev:
  30. juli 2015 kl. 10:24

  Jeg har lavet noget lignende, men på en hvid voks dug, så kan den rulles sammen i de perioder, der ikke leges så meget med det ?

  • Ann-Christine skrev:
   31. juli 2015 kl. 14:06

   Smart tip :)

 • Ann skrev:
  30. juli 2015 kl. 11:36

  Mine forældre lavede faktisk en lignende Lego-by til mig, da jeg var barn. Af mangel på plads, så lavede de den på en træplade med hjul, der kunne skubbes ind under deres seng (eller fx sofaer, reoler eller lignende), når min søster og jeg var færdige med at lege :)

  For lige at spørge om noget helt andet… :)
  Jeg har ledt på din blog efter en specifik boganbefaling fra dig. Det var en serie af bøger, du har nævnt en del gange og været ret begejstret for. Jeg mindes, det er en kærlighedshistorie med et politisk twist i Frankrig i måske 18-tallet. Det er vist også en kvindelig forfatter.
  Kan du komme i tanke om, hvad jeg snakker om, og vil du evt. give mig forfatterens navn og også gerne linket til et indlæg, hvor du nævner bøgerne? :)

  • Ann-Christine skrev:
   31. juli 2015 kl. 14:14

   Ej, hvor smart. Fed ide med hjul under :)

   Jeg tror du leder efter denne bog: http://www.valdemarsro.dk/hende-du-forlod-bog/ eller måske er det Philippa Gregorys serie: http://www.valdemarsro.dk/?s=philippa+gregory
   Ellers skriv lige igen, så tænker jeg videre hvad det ellers kunne være :)

   • Ann skrev:
    1. august 2015 kl. 12:45

    Det var Philippa Gregory, jeg tænkte på! Tak for hjælpen og god weekend :)

    • Ann-Christine skrev:
     1. august 2015 kl. 14:13

     Hvor godt! Det er altså også nogle dejlige bøger :)
     God weekend til dig også
     Kh AC

 • Mie skrev:
  30. juli 2015 kl. 15:32

  Hvor er det en genial idé :-)

  Mine drenge leger rigtig meget med Lego, og de bygger både på gulvet og vores store spisebord. Med sådan et underlag vil vi kunne samle det et sted, og jeg er sikker på, at drengene vil bygge endnu flere huse og Lego-byer.

  • Ann-Christine skrev:
   31. juli 2015 kl. 14:19

   Så dejligt hvis I kan bruge det! :)
   Her bygges og leges stadig overalt – men legen har virkelig fået et pust fantasi og det er jo kun fedt :)

 • Ditte skrev:
  30. juli 2015 kl. 22:14

  Fed ide!!

  • Ann-Christine skrev:
   31. juli 2015 kl. 14:20

   Mange tak :)

 • 31. juli 2015 kl. 08:04

  Hvor er det flot! Super god ide. Vi har ogsaa ret saa meget lego efterhaanden – af baade pige og drenge slagsen – som jeg efterhaanden ikke ved hvad vi skal goere af.

  • Ann-Christine skrev:
   31. juli 2015 kl. 14:20

   Ha ha, ja – det har det med at brede sig ;)

 • Anette skrev:
  3. september 2016 kl. 17:17

  skøn ide

  husker hvor meget jeg brugte mine 3 plader som min morfar lavede til min bondegård.

  og det kan jo laves lige til den slags figure som barnet er interesseret i.

  • Ann-Christine skrev:
   5. september 2016 kl. 11:29

   Hvor hyggeligt – og ja, det kan de jo lige præcis :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.