Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-mandelmaelk/

Hjemmelavet mandelmælk

Det er nemt og enkelt at lave sin egen mandelmælk.

Jeg har næsten altid et glas med mandler og postevand i køleskabet. De smager skønt som snack og er nemmere at blende i smoothies og til at lave mandelmælk af. Ernæringsmæssigt skulle man eftersigende også få mere værdi ud af de små krabater – en god bonus, og smagen er virkelig det værd!

 

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften her >>

PT10min

Mandelmælk

1 liter    10 min
1 liter
Ingredienser
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

30 mandler sættes i blød i et glas og dækkes med 2 dl koldt vand i mindst en dag i køleskabet (de kan sagtens holde sig meget længere på køl, hvis man bare skifter vandet dagligt).

Hæld vandet fra og skyl mandlerne grundigt, inden de bruges. Til mandelmælk blender jeg først mandlerne med 1 dl rent vand. Når massen er godt grynet, så kommer jeg 9 dl vand mere i. Blend igen og sigt mandelmælken gennem et rent klæde. Jeg bruger ofte en ubrugt, ufarvet og ren nylonstrømpe. Mandelmælk har en dejlig mild smag og jeg bruger det oftest til smoothie eller grød. Smag evt mandelmælken til med en smule vanilje.

Det overskydende mandelsmulder smager fantastisk, blandet i grød eller i dejen til hjemmebagt brød.