Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hyggelige-traditioner-hvedeknopper-st-bededag/

Hyggelige traditioner og hvedeknopper til St. Bededag

st. bededagsferieVi er klar med varme hveder til i aften, dagen før St. Bededag.

En skøn og hyggelig tradition, som vi – som med så mange andre af årets traditioner – holder meget af. Julie er virkelig blevet min partner in crime ift at holde fast i alle de årlige hyggelige indslag, højtider og traditioner.

Til i aften har vi bagt hvedeknopper, som skal spises lune med koldt smør. Uhm! De er så lækre.
En helt skøn tradition som startede i 1800 tallet, da bagerne ikke måtte arbejde på St. Bededag og derfor bagte uendeligt mange hvedeknopper dagen før, som kunderne kunne købe og selv varme dagen efter. Siden er traditionen for mange af os rykket frem til at blive spist dagen før St. Bededag.

Min opskrift på de lækre varme hveder finder I lige her og tidligere på ugen lavede Martin og jeg tilmed en opskriftsvideo, hvor jeg tager jer med i vores køkken og viser, hvordan jeg bager de lækre hveder herhjemme hos mig. Den kan I se herovre på Valdemarsro´s YouTube kanal, hvor vi netop har rundet de første 100 opskriftsvideoer.

Rigtig god St. Bededagsferie til jer ♡

6 kommentarer
 • Randi skrev:
  26. april 2018 kl. 12:40

  Jeg har lavet din gode opskrift før, og lavede den igen igår for at kunne lade den langtidshæve i køleskabet til i aften (nemmere når man kommer sent hjem fra arbejde). Så lækkert, og jeg glæder mig allerede til kulhydrater og tandsmør ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2018 kl. 18:43

   Hvor hyggeligt! Det ser vi også frem til at hygge med om lidt :)

 • Grethes skrev:
  26. april 2018 kl. 15:44

  Jeg har lagt dejen fra din opskrift iaftes, så iaften skal vi rigtig smovse:)
  Dejlig mini ferie til jer alle fire.
  Kh. Grethe.

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2018 kl. 18:44

   Det er jo virkelig bare så hyggeligt.
   Rigtig god fornøjelse til jer
   Kh Ann-Christine

 • Maria skrev:
  26. april 2018 kl. 16:24

  Ummm. Jeg glæder mig så meget til at bage og spise disse i morgen. Ja, jeg er tilsyneladende en af de få der stadig lever i 1800-tallet, hi. Dejlig opskrift!

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2018 kl. 18:44

   Haha, vi spiser også gerne en runde i morgen :) (gad godt prøve at leve i 1800 også – bare for en lille stund) ;)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.