Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvidloegsolie/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Italiensk, Mellemøstens køkken, Tilbehør Aftensmad

Hvidløgsolie

Hvidløgsolie er næsten et must på bordet sammen med chili olie, når der serveres kebab shawarma, pizza og lignende retter. Mange af de bedste kebabsteder har hjemmelavet chiliolie og hvidløgsolie stående på bordet, lige til at dryppe over pita, pizza og durumruller efter smag og behov.!

Efter min mening skal hvidløgsolie smage af noget – men heller ikke udvikle en overdrevet skarp smag over tid. Frisk hvidløg tager til i styrke og bliver skarp i smagen, når olien får lov at trække og her er jeg mere interesseret i en aromatisk og tydelig hvidløgssmag, som både er mild og fyldt med smag på en og samme tid.

Hvidløgsolie
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT15M1
Ingredienser
  • 4 hvidløg, hele
  • 3 dl solsikkeolie, eller anden olie, der tåler opvarmning
  • 4 stængler frisk timian
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 1 tsk sort peber, hele peberkorn
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 125 grader varmluft.

Kom olie, peberkorn, timiankviste og rosmarin i et lille ovnfastfad. Skær hvidløgene over på midten (se billede) og placer dem i fadet, med den overskårede halvdel vendt ned. Dæk fadet til med et større fad eller folie. Bages til hvidløggene er helt møre – det tager ca. en time.

Sluk ovnen og lad det køle af til det stuetemperatur.

Sigt olien og opbevar derefter hvidløgsolie på glas eller flaske, 1-2 uger i køleskabet.

De bagte fede hvidløg kan smuttes over en salat, blandes med en mayonnaise eller spises som tilbehør til alverdens dejlige retter lige fra lammekød til bagte rodfrugter.

Opskriften giver 3 dl hvidløgsolie