Hvidløgsolie
Hvidløgsolie er næsten et must på bordet sammen med chili olie, når der serveres kebab shawarma, pizza og lignende retter. Mange af de bedste kebabsteder har hjemmelavet chiliolie og hvidløgsolie stående på bordet, lige til at dryppe over pita, pizza og durumruller efter smag og behov.!
Efter min mening skal hvidløgsolie smage af noget – men heller ikke udvikle en overdrevet skarp smag over tid. Frisk hvidløg tager til i styrke og bliver skarp i smagen, når olien får lov at trække og her er jeg mere interesseret i en aromatisk og tydelig hvidløgssmag, som både er mild og fyldt med smag på en og samme tid.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvidløgsolie
- 4 hvidløg, hele
- 3 dl solsikkeolie, eller anden olie, der tåler opvarmning
- 4 stængler frisk timian
- 1 stængel frisk rosmarin
- 1 tsk sort peber, hele peberkorn
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Forvarm ovnen til 125 grader varmluft.
Kom olie, peberkorn, timiankviste og rosmarin i et lille ovnfastfad. Skær hvidløgene over på midten (se billede) og placer dem i fadet, med den overskårede halvdel vendt ned. Dæk fadet til med et større fad eller folie. Bages til hvidløggene er helt møre – det tager ca. en time.
Sluk ovnen og lad det køle af til det stuetemperatur.
Sigt olien og opbevar derefter hvidløgsolie på glas eller flaske, 1-2 uger i køleskabet.
De bagte fede hvidløg kan smuttes over en salat, blandes med en mayonnaise eller spises som tilbehør til alverdens dejlige retter lige fra lammekød til bagte rodfrugter.
Opskriften giver 3 dl hvidløgsolie
Kære AC. Du har før “akuthjulpet” mig og håber du vil gøre det igen. Sagen er den, at vi skal have konfirmation imorgen. Vi skal holde festen ude men der er opstået et behov for at lave lidt mad til aften herhjemme. Jeg vil gerne lave nogle kyllingespyd og så noget tilbehør.. har tænkt på brød og noget dip. Vores konfirmand kan godt lide lidt stærkt mad. Har du forslag? Kh Grethe.
Hej Grethe,
Jeg har holdt lidt fri i weekenden, så ser først din kommentar nu – håber I fandt ud af en dejlig menu til aftenen før konfirmationen.
Og stort tillykke med konfirmanten :)
Kh Ann-Christine
Bruger du en teddy ræremaskine eller kender du den
Jeg bruger selv en Artisan Køkkenasistent og har ikke prøvet en Teddy røremaskine
Er artisan god og hvor køber man den
Hov, skrev forkert.
Det er denne: https://www.valdemarsro.dk/koekkenmaskine/ :)
Mener du en kitchen aid
Hej!
Jeg har to kommentarer til din interessante opskrift:
1/ Du skriver solsikkeolie i venstre side og olivenolie i højre side?
2/ Du angiver både 4 hele hvidløg og 2 fed hvidløg – skal de 2 fed ikke slettes?
Mange hilsener
Kim Neesgaard
Ja, det er da lidt skørt! Vi har lige skrevet alle mine opskrifter om i et nyt system i forbindelse med appen – og jeg har lige strammet op på denne nu ;)
Tak for at gøre mig opmærksom på det
Kh AC
Kære Ann-Christine
Jeg har overvejet at lave denne olie og bruge den på et foccacia-brød i stedet for “almindelig” olie. Tror du, smagen bliver for voldsom, eller tror du, det fint vil kunne fungere? Jeg elsker selv hvidløg, men mine (ganske vist også hvidløgselskende) gæster skal også gerne kunne lide det, haha. Tak for de mange gode opskrifter – og på forhånd tak for hjælpen!
Venligst Benedicte
Hej Benedicte,
Det tror jeg vil smage dejligt, det er ihvertfald helt sikkert forsøget værd.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid er olien god?
Hej Dorte
Du kan se holdbarhed i teksten med mængde, tid mv i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine