Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-marts-glaeder-jeg-mig-til/

I marts glæder jeg mig til …

forårs fest mad

Jeg allerede på forhånd, at februar måned ville suse afsted.

Årets korteste måned kombineret med masser spændende at tage sig til, det kan kun gå stærkt og det gjorde det også.

For et par dage siden afleverede jeg mit færdige manus til min redaktør på Politiken. Det bliver en ren aftensmadsbog, fyldt med de skønneste retter. Over 200 opskrifter bliver det til – og jeg glæder mig så afsindigt meget til at dele den bog med jer, når den udkommer til september.

Marts bliver også lidt anderledes og sjov at komme i gang med. Her i slutningen af måneden har vi deadline på alle opskriftsbilleder i slutningen af måneden. Martin og jeg kommer således til at bruge det meste af vores vågne tid i køkkenet, hvilket faktisk er enormt hyggeligt. Johan og Julie følger med på sidelinjen, når de kommer hjem fra skole hver dag, og de hjælper gerne til med at smage og gå til hånde.

Der skal dog også være lidt andre ting end madlavning og fotografering af lækre retter, selv om det lige nu kan føles som om det meste drejer sig om det.

I marts måned glæder jeg mig til …

  1. at se børnenes MGP i aften med Johan og Julie. Naturligvis med børnecocktails og lækkerier, se masser inspiration til MGP her
  2. at stornyde det skønne milde forår og lyset, som er en ren humørbooster. Her til morgen vågner vi dog op til frost og tåge, men foråret skal være mere end velkommen tilbage. Vores ramsløg er klar til at blive plukket af, snart også purløg og jeg har også spottet de første spæde rabarberskud.
  3. jeg drømmer lidt om en forårsfestmiddag ala den på billedet herover. Det er fra sidste år ved denne tid, og jeg kunne godt tænke mig en gentagelse af samme menu snart
  4. at få vores nye seng leveret. Vi købte den for 6-7 uger siden og jeg glæder mig virkelig meget til at sove i en ordentlig seng igen og at få indrettet vores soveværelse ordentligt.
  5. Fastelavnsboller! Tsk tsk, jeg må indrømme, at jeg har slet ikke selv fået bagt endnu eller smagt en eneste fastelavnsbolle i år ;) -med en temmelig stor aftensmadsbog på trapperne, så har det været småt med bagning og søde sager den seneste tid. Men jeg tænker at vi godt lige kan bage en portion i weekenden (ellers må vi simpelthen ud og købe en – hvor finder man Aarhus bedste?)
  6. Få forår i krukkerne udenfor og fjerne vinterdækket fra bedene.

Del endelig jeres planer for den kommende måned i kommentarfeltet, det er så hyggeligt og inspirerende at læse om, hvad I planlægger at fylde den kommende måned med 

krokos

Spørgsmål til opskriften?

Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.

Kommentarer
  • Bente:
    1. april 2019 kl. 21:32

    Hej Ann-Christine
    Jeg er super glad for at bruge dine opskrifter, men har også brug for et godt råd. Jeg har en meget sart mave og må hele tiden passe på, hvad jeg spiser. Mit største problem er løg, hvidløg og forårsløg, som jeg overhovedet ikke tåler, Har du en god ide til, hvad man kan erstatte løg med i opskrifterne. Jeg synes nogle af de retter, jeg laver, bliver lidt smagløse, når jeg udelader løg. Håber, du har et godt råd.
    Med venlig hilsen
    Bente

    • Ann-Christine:
      3. april 2019 kl. 13:00

      Hej Bente,
      Det kan jeg godt forstå må være lidt en udfordring – men mon ikke det kan eksperimenteres med og komme noget godt ud af …
      – jeg tænker om du kan med hvidløgspulver og løgpulver? Som alternativ til frisk løg. Måske det kan være nemmere for maven. ALternativt, så kan det måske hjælpe at tilføje flere friske krydderurter og andre milde smagsgivere til maden som alternativ til løg.
      Kh AC

  • 11. marts 2019 kl. 19:38

    Hvor er det spændende med endnu en ny bog – og kun med aftensmad! Så behøver man ikke andre kogebøger ;-)
    Jeg vil glæde mig til september :-)

    Og indtil da rigtig god fornøjelse med fotograferingen og alt hvad dertil tilhører – det må være den sjove del af det hele ;-)

    Knus Diana

    • Ann-Christine:
      12. marts 2019 kl. 08:56

      Ja, det er virkelig spændende og jeg glæder mig enormt meget til at dele den med jer ♡
      Du kan også tro at vi nyder madlavnings- og fotograferingsdelen – det er så sjovt og hyggeligt.
      Kh AC

  • Ann:
    9. marts 2019 kl. 07:14

    Hej Ann-Christine

    Tak for som altid en super blog, som jeg følger og nu også har fået min familie og vores venner til at følge?? Du spørger, hvor den bedste købe-fastelavnsbolle fåes i Århus: det er så afgjort Emmerys klassiske fastelavnsbolle med creme og chokolade!! Den har faktisk også vundet et par test kunne, jeg se. Jeg har selv forsøgt at genskabe deres helt fantastisk fastelavnsbolle med uden held??? hvis du har nogle gode tips til, hvordan jeg kan være så heldig at genskabe denne ‘lille bid af lykke’, er jeg super lydhør. Du plejer nemlig at være knivskarp til at spotte, hvad der har gjort forskellen i en opskrift. For den smager hverken af gær eller for meget smør, som nogle fastelavnsboller kan gøre. Jeg håber, at du knækker koden for mig?. Rigtig god weekend. Mvh Ann

    • Ann-Christine:
      10. marts 2019 kl. 20:30

      Jeg må jo simpelthen prøve dem igen, med din fine anbefaling. Det er ved at være 3 år siden jeg sidst købte en fastelavnsbolle derfra og der blev jeg desværre ret skuffet over dem – men jeg kan jo vitterligt blot have været uheldig! – og du kan tro at jeg gerne skal teste, og forsøge mig med en ny fastelavnsbolleopskrift til næste år ♡
      Kh AC

  • Vis alle 26 kommentarer

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.