Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-marts-glaeder-jeg-mig-til/

I marts glæder jeg mig til …

forårs fest mad

Jeg allerede på forhånd, at februar måned ville suse afsted.

Årets korteste måned kombineret med masser spændende at tage sig til, det kan kun gå stærkt og det gjorde det også.

For et par dage siden afleverede jeg mit færdige manus til min redaktør på Politiken. Det bliver en ren aftensmadsbog, fyldt med de skønneste retter. Over 200 opskrifter bliver det til – og jeg glæder mig så afsindigt meget til at dele den bog med jer, når den udkommer til september.

Marts bliver også lidt anderledes og sjov at komme i gang med. Her i slutningen af måneden har vi deadline på alle opskriftsbilleder i slutningen af måneden. Martin og jeg kommer således til at bruge det meste af vores vågne tid i køkkenet, hvilket faktisk er enormt hyggeligt. Johan og Julie følger med på sidelinjen, når de kommer hjem fra skole hver dag, og de hjælper gerne til med at smage og gå til hånde.

Der skal dog også være lidt andre ting end madlavning og fotografering af lækre retter, selv om det lige nu kan føles som om det meste drejer sig om det.

I marts måned glæder jeg mig til …

 1. at se børnenes MGP i aften med Johan og Julie. Naturligvis med børnecocktails og lækkerier, se masser inspiration til MGP her
 2. at stornyde det skønne milde forår og lyset, som er en ren humørbooster. Her til morgen vågner vi dog op til frost og tåge, men foråret skal være mere end velkommen tilbage. Vores ramsløg er klar til at blive plukket af, snart også purløg og jeg har også spottet de første spæde rabarberskud.
 3. jeg drømmer lidt om en forårsfestmiddag ala den på billedet herover. Det er fra sidste år ved denne tid, og jeg kunne godt tænke mig en gentagelse af samme menu snart
 4. at få vores nye seng leveret. Vi købte den for 6-7 uger siden og jeg glæder mig virkelig meget til at sove i en ordentlig seng igen og at få indrettet vores soveværelse ordentligt.
 5. Fastelavnsboller! Tsk tsk, jeg må indrømme, at jeg har slet ikke selv fået bagt endnu eller smagt en eneste fastelavnsbolle i år ;) -med en temmelig stor aftensmadsbog på trapperne, så har det været småt med bagning og søde sager den seneste tid. Men jeg tænker at vi godt lige kan bage en portion i weekenden (ellers må vi simpelthen ud og købe en – hvor finder man Aarhus bedste?)
 6. Få forår i krukkerne udenfor og fjerne vinterdækket fra bedene.

Del endelig jeres planer for den kommende måned i kommentarfeltet, det er så hyggeligt og inspirerende at læse om, hvad I planlægger at fylde den kommende måned med 

krokos

26 kommentarer
 • Rikke Gaedt Lange skrev:
  2. marts 2019 kl. 10:16

  Hej Ann-Christine
  Hvor lyder det spændende med den nye bog.
  Jeg har din første bog. Den er jeg rigtig glad for, som en opslags-bog jeg vender tilbage til gang på gang, med de opskrifter vi er blevet rigtig glade for.
  Lige nu er jeg f.eks. ved at lave din lasagne:-)
  Kan du mon på et tidspunkt løfte sløret lidt mere for bogens indhold (jeg ved godt, du skriver, at det er aftensmadsopskrifter)

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2019 kl. 09:14

   Hej Rikke,
   Hvor er det dejligt at høre! – og ja, det kan du tro. Jeg skal lige en anelse længere i processen her, og så skal jeg nok fortælle mere om indhold og hvad den bog byder på. Jeg glæder mig enormt meget til at dele den.
   Kh AC

  • Gitte Hagen Olsenn skrev:
   2. marts 2019 kl. 15:56

   Hej Ann-Christine
   SUPER dejlig hjemmeside, som jeg har været meget ind over og prøvet en del af dine opskrifter. Når vi her i huset tidligere har søgt noget spændende mad på nettet, endte vi altid hér:) – så nu har vi begrænset vores søgninger til Valdemarsro:) Jeg kan læse, at du udgiver bog nr. 2 til september – jeg har ikke været obs på nr. 1. Hvor kan jeg se den / købe den?
   Ha’ et dejligt forår!
   Bedste hilsner
   Gitte

   • Ann-Christine skrev:
    4. marts 2019 kl. 09:28

    Hej Gitte,
    Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
    Min første bog udgav jeg i 2014, så den har nogle år på bagen efterhånden og kan ikke købes mere
    Skønt forår til jer også.
    Kh AC

 • Marina skrev:
  2. marts 2019 kl. 11:49

  TILLYKKE med bogen. 200 opskrifter er godt nok mange, så jeg kan godt forstå du ikke har haft tid til at bage ret meget…

  Jeg håber I kommer til at hygge jer meget med billederne og at marts bliver en rigtig dejlig måned for jer alle fire.

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2019 kl. 09:17

   Mange tak – ja, det bliver virkelig en opskriftsspækket bog :)
   Rigtig skøn marts til jer også.
   Kh AC

 • AnnaLise skrev:
  2. marts 2019 kl. 12:08

  Jeg kan varmt anbefale de gammeldags-fastelavnsboller fre ” Mor Anna”.
  – God weekend

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2019 kl. 09:17

   Dem har jeg hørt meget godt om! De må virkelig testes :)
   Tak for tippet og skøn dag til dig
   Kh AC

  • Ditte skrev:
   2. marts 2019 kl. 13:48

   Jeg stemmer i med de gammeldags fastelavnsboller fra Mor Anna ?

   • Ann-Christine skrev:
    4. marts 2019 kl. 09:26

 • 2. marts 2019 kl. 12:32

  Årh, hvor fint, at jeg ikke er den eneste, der har smækket et krokos-billede på “hvad skal jeg i marts”-blogindlægget idag :)
  De er simpelthen så fine i disse dage.

  Hyggelige og rare planer ellers – ordet ‘rarberskud’, gjorde mig i helt godt humør. Tanken om jordbær/rabarber med grød med vaniljecremefraiche, kan kun bringe smil frem.

  – A

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2019 kl. 09:18

   Krokos er så fine, dem bliver jeg også ekstra glad af kikke på i disse dage :) Alle forårstegn er så hjertelig velkomne ♡

 • Helene skrev:
  2. marts 2019 kl. 20:08

  Fuldstændig off topic;
  Hvad gøder I jeres rabarber med, og hvornår? Synes ikke jeg kan google mig til et svar…

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2019 kl. 09:33

   Jeg gøder med grøntsagskompost vi selv laver, tilsat lidt kalk og komposteret hønse- eller hestegødning.

 • Lotte skrev:
  3. marts 2019 kl. 09:15

  Du er bare så dygtig! Havde gæster i går og både mørbradgryde, brownie og saltkaramelsauce var lavet efter dine opskrifter. De virker altid. TAK!

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2019 kl. 09:34

   Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
   Kh AC

 • Lis Madsen skrev:
  4. marts 2019 kl. 17:06

  Hej Ann-Christine.
  Det bliver da vildt spændende med den nye bog og hvor må det være et kæmpe arbejde! Billedet du viser fra sidste år ser dejligt forårsagtigt ud.
  Og så de små forårsblomster i haven, hvadenten de kommer af sig selv eller man køber nogle – hvor er det dejligt at se på. Lige i skrivende stund er vejret jo ikke så godt som det har været, men det kommer igen.
  God marts måned til dig fra Lis ?

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2019 kl. 20:59

   Hej Lis,
   Jeg synes også det er rigtig spændende og også spændende at arbejde med her i processen frem til udgivelsen.
   Lad os håbe det snart bliver rart og mildt i vejret igen, det kunne være lækkert ♡
   Rigtig god aften til dig
   Kh AC

 • Cecilie skrev:
  6. marts 2019 kl. 17:42

  Hej Ann-Christine,

  Jeg kan simpelthen så godt lide at læse om det du glæder dig til at lave/opleve i din kommende måned. Og flere gange har jeg haft intentionen om, at skrive min ‘liste’ retur, men så har jeg bare aldrig fået det gjort. Men NU sker det.

  Her får du min liste med ting jeg glæder mig til her i marts:
  – At spille ‘Ticket to ride’ og/eller andre brætspil med min kæreste (J)
  – At have en weekend hjemme i Svendborg sammen med J. Måske med bananpandekager med blåbær til morgenmad lørdag?
  – Genlæse ‘Langsom Livsstil’ af Karen Pallisgaard og blive inspireret til et roligere, mere intentionelt liv.
  – Øve mig i at nyde tiden i haven og se det som en proces frem for endnu en to-do-liste. “Mindful havenusning”, om man vil ;)
  – Se ‘Green Book’ i biffen
  – Grine. Jeg kan have ret let til latter, men det skal sommetider hjælpes lidt på vej :D
  – Lave lidt yoga hver dag (om muligt) med “Yoga with Adriene” på Youtube. Min søster og jeg har besluttet os for at lave “Dedicate – a 30 day yoga journey”. Skønt for krop og sjæl!
  – Tilbringe tid i naturen. Skov og strand, here I come.
  – Hygge mig med en skønlitterær bog fra stakken. Gerne med tæppe og te. Hvis jeg er heldig, ude i vores have.
  – Ses med en god veninde ♡

  Jeg ønsker dig en rigtig god måned. Det lyder som sådan nogle gode ting du har i vente :)

  Kh Cecilie

  • Ann-Christine skrev:
   6. marts 2019 kl. 21:12

   Hej Cecilie,
   Sikke skønne planer og intentioner, jeg bliver helt inspireret til at skrue lidt op for yoga, meditation og langsomme øjeblikke nu ♡ Alle tre ting kunne min marts måned godt bruge lidt mere af, men det er nok pt mere realistiske for mig at komme det på dagsordenen for april ;)
   Lyder som skønne planer, tak for at dele og skøn måned til dig.
   Kh AC

 • Ann skrev:
  9. marts 2019 kl. 07:14

  Hej Ann-Christine

  Tak for som altid en super blog, som jeg følger og nu også har fået min familie og vores venner til at følge?? Du spørger, hvor den bedste købe-fastelavnsbolle fåes i Århus: det er så afgjort Emmerys klassiske fastelavnsbolle med creme og chokolade!! Den har faktisk også vundet et par test kunne, jeg se. Jeg har selv forsøgt at genskabe deres helt fantastisk fastelavnsbolle med uden held??? hvis du har nogle gode tips til, hvordan jeg kan være så heldig at genskabe denne ‘lille bid af lykke’, er jeg super lydhør. Du plejer nemlig at være knivskarp til at spotte, hvad der har gjort forskellen i en opskrift. For den smager hverken af gær eller for meget smør, som nogle fastelavnsboller kan gøre. Jeg håber, at du knækker koden for mig?. Rigtig god weekend. Mvh Ann

  • Ann-Christine skrev:
   10. marts 2019 kl. 20:30

   Jeg må jo simpelthen prøve dem igen, med din fine anbefaling. Det er ved at være 3 år siden jeg sidst købte en fastelavnsbolle derfra og der blev jeg desværre ret skuffet over dem – men jeg kan jo vitterligt blot have været uheldig! – og du kan tro at jeg gerne skal teste, og forsøge mig med en ny fastelavnsbolleopskrift til næste år ♡
   Kh AC

 • Diana skrev:
  11. marts 2019 kl. 19:38

  Hvor er det spændende med endnu en ny bog – og kun med aftensmad! Så behøver man ikke andre kogebøger ;-)
  Jeg vil glæde mig til september :-)

  Og indtil da rigtig god fornøjelse med fotograferingen og alt hvad dertil tilhører – det må være den sjove del af det hele ;-)

  Knus Diana

  • Ann-Christine skrev:
   12. marts 2019 kl. 08:56

   Ja, det er virkelig spændende og jeg glæder mig enormt meget til at dele den med jer ♡
   Du kan også tro at vi nyder madlavnings- og fotograferingsdelen – det er så sjovt og hyggeligt.
   Kh AC

 • Bente skrev:
  1. april 2019 kl. 21:32

  Hej Ann-Christine
  Jeg er super glad for at bruge dine opskrifter, men har også brug for et godt råd. Jeg har en meget sart mave og må hele tiden passe på, hvad jeg spiser. Mit største problem er løg, hvidløg og forårsløg, som jeg overhovedet ikke tåler, Har du en god ide til, hvad man kan erstatte løg med i opskrifterne. Jeg synes nogle af de retter, jeg laver, bliver lidt smagløse, når jeg udelader løg. Håber, du har et godt råd.
  Med venlig hilsen
  Bente

  • Ann-Christine skrev:
   3. april 2019 kl. 13:00

   Hej Bente,
   Det kan jeg godt forstå må være lidt en udfordring – men mon ikke det kan eksperimenteres med og komme noget godt ud af …
   – jeg tænker om du kan med hvidløgspulver og løgpulver? Som alternativ til frisk løg. Måske det kan være nemmere for maven. ALternativt, så kan det måske hjælpe at tilføje flere friske krydderurter og andre milde smagsgivere til maden som alternativ til løg.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.