Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-oktober-glaeder-jeg-mig-til-2/

I oktober glæder jeg mig til …

oktober ValdemarsroSimreretter, gyldent efterårsløv i brændte farver, varm chokolade og uldsokker, ild i brændeovnen, høst af svampe, æbler, kastanjer og alt muligt efterårslækkert. Jeg er fan!

I dag har jeg spist morgenmad til frokost. Det er virkelig noget af det hyggeligste på en efterårsregnvejrsdag, synes jeg. Varm grød med nødder og frø og kaffe til.

I denne måned har vi en del i kalenderen, som jeg glæder mig vældig meget til. For en lille måned siden var oktober næsten helt uden planer og alt tydede på et meget stille og roligt efterår … men hokus pokus, så fik vi lige startet et ombygningsprojekt op, som fylder en del og som bliver så rart når vi er på den anden side af det og kan begynde at komme på plads.

I oktober glæder jeg mig til …

 • ombygningen af vores første sal. Vi har talt om, at vi skulle have vores første sal om i årevis. Nye gulve, ekstra værelse (så Johan og Julie kan få hver deres), skiftet vinduer + sat et par ekstra vinduer i osv. Vi kontaktede et par håndværkere for nogle få uger siden, fik et par tilbud på projektet, valgte og da vi ringede til ham, som det skulle være, kunne han starte mandag i sidste uge. Så vi fik rygende travlt med at tømme hele første salen og gøre klar, og hvis alt går vel kan vi flytte tilbage og begynde at indrette i slutningen af vores efterårsferie.
 • at nyde sommerhuslivet et par uger her i starten af efteråret … grundet ovenstående husprojekt er vi nemlig rykket herud for en stund. Der er en lille halv times transport til og fra skolen, så det kan heldigvis sagtens fungere og er virkelig hyggeligt.
 • En dejlig efterårsferie med Johan og Julie, hvor vi skal råhygge med alt hvad der hører efterårsferien til.
 • Lave og dele skønne opskrifter her på Valdemarsro, med græskar blandt andet. Jeg har lige skrevet på nogle stykker i denne uge og jeg glæder mig helt vildt til at gå i køkkenet og prøve dem af – specielt en af dem, kan jeg næsten ikke vente med at få testet.
 • At komme hjem i eget køkken og lave mad igen. Vi har et hyggeligt lille køkken her i sommerhuset, men det står lidt på standby med de helt lange dage i køkkenet pt. og egentlig skulle vi have været i gang med at optage nye YouTube videoer og jeg skulle have startet op på fotografering til min kommende kogebog – men pyt. Det går jo fint alligevel – og det bliver mægtig skønt, når vi er på plads med det hele om nogle uger.
 • Halloween … Julie har drømt om en (u)hyggelig halloweenfest i årevis og jeg er med til at planlægge en klassefest i deres klasse. Det bliver så skægt.
 • Læsestunder i massevis. Der udkommer så enormt mange bøger her de næste måneder, som jeg glæder mig til og næsten ikke kan vente på.
 • Så småt starte med at planlægge en lille ferie til Holland næste forår. Jeg drømmer lidt om, at vi skal se tulipaner og et par smukke haver – meget gerne private besøgshaver (hvis I kender nogle, så tip mig endelig), nyde et par dage i Amsterdam og lækre madoplevelser. Hvis I har nogle skønne tips dertil, så skrive dem endelig i kommentarfeltet.
 • Bål i haven og mad over bål – jeg krydser fingre for at efterårsferien byder på mildt vejr, men det kan man jo ikke regne med, så det er om at indrette sig efter vejret og springe til når der er dage, hvor det er muligt.

Del endelig løs af jeres skønne planer for den kommende måned, jeg synes det er så hyggeligt at høre om ♡

Den fine kalender på billederne er i øvrigt modtaget i gave fra Atelier Aarhus, som netop har sat 2019 kalenderen til salg. Den er virkelig smuk og lækker i kvaliteten! Fin at bruge sammen med Grand Stories Design klistermærkerne. 

oktoberplaner

27 kommentarer
 • Tina skrev:
  3. oktober 2018 kl. 08:00

  Hejsa og tak for en dejlig og ikke mindst lækker blog! Skal til at bage min første opskrift herfra og tænkte bare lige ift ovn og grader; er det almindelig eller varmluft? Hvis du mener fx almindelig skal jeg (hvis jeg bruger varmluft), så ikke sætte ovnen på lidt mindre grader, end opskriften anviser? Tak! Kh. Tina

  • Ann-Christine skrev:
   3. oktober 2018 kl. 12:33

   Det er som regel varmluft – jeg har det ikke opdateret på alle opskrifter, men skriv og spørg i kommentarfeltet under den enkelte opskrift, hvis du bliver i tvivl
   Kh AC

 • Mutti skrev:
  3. oktober 2018 kl. 09:34

  Jeg glæder mig til at få børnebørn på efterårsferie – Til at få besøg fra København af sønnen og hans kæreste -Til at gøre haven vinterklar – Til gåture i skoven med min kat, bare for at nyde det – Til tid med min kalender dagbog. Og til tid med strikketøj i den gode stol ved brændeovnen :-)

  • Ann-Christine skrev:
   3. oktober 2018 kl. 12:42

   Skønne skønne planer og dejlige ting at glæde sig til ♡♡♡

 • Dorte skrev:
  3. oktober 2018 kl. 10:12

  Det lyder da skønt med nye værelser og ikke dårligt at nyde efteråret fra sommerhussiden. Jeg glæder mig enormt til efterårsferie. Mine yngste er startet i skole i år og det er gået super godt, meeen nu trænger vi også snart til at trække stikket en uges tid. Derudover er jeg stor fan af halloween, så den del glæder jeg mig også til. Selvom det er lidt forbudt at sige, så synes jeg faktisk, at det er en skæggere tradition end fastelavn og vi plejer både at dyrke udklædning, (u)lækker mad :-) og pynt i massevis. Og så er jeg faktisk tyvstartet på det lidt julede og nyder at strikke juleskørter og nissehuer – det skal nok blive godt. Rigtig god oktober. Kram

  • Ann-Christine skrev:
   3. oktober 2018 kl. 12:46

   Ja, det er så skønt og bliver ret spændende for dem ♡ De glæder sig meget!
   Jeg er helt enig med dig, der er bare mere spas ved halloween nu, måske også fordi det er lang tid siden der sidst har været en højtid på denne tid af året. I foråret er der så mange små højtider, påske og masser af helligdage, så fastelavn bliver lidt overset midt i det hele efterhånden …
   Lyder enormt hyggeligt at være startet lidt op på julestrikkerierne.
   Skøn oktober til jer ♡
   Kh AC

 • Lis Madsen skrev:
  3. oktober 2018 kl. 10:39

  Hej AC. Så skønne planer du og din familie har for oktober måned. Og spændende med ombygningen. Tak for de mange gode ideer til denne måned.???
  Kh Lis

  • Ann-Christine skrev:
   3. oktober 2018 kl. 12:47

   Det er rigtig spændende, vi er i fuld gang med indretningsdrømme af værelserne pt ;)
   Skøn oktober til dig, Lis.
   Kh AC

 • Izabela skrev:
  3. oktober 2018 kl. 11:02

  Dejlige planer i har for oktober , og hvor er jeg bare rigtig glad for at høre at en ny kogebog er på vej. Har du nogen ide om hvornår ? :-)

  I oktober glæder jeg mig til forhåbentligt mange gode lange gåture i skoven, i smukt efterårsvejr.

  Til at skulle i Tivoli med mine børn, kæreste og bror/svigerinde og deres børn. Synes halloween i Tivoli er skønt-)

  At skulle på tur til Københavns Zoo med min søn på 6 år, kun ham og jeg. Når man har 2 andre søskende som er tæt i alder så kan det være svært at finde “alenetid” med et barn af gangen.

  Svømmehal med børnene. Mine børn elsker vand og kunne gå i svømmehallen hver dag.

  Til at tage på en 2 dages ultimativ luksus forkælelse tur til Nordtyskland på et meget fint ( og kendt) spa hotel, med udsigt over den smukke Flensborg fjord og til at dagen efter tage på gourmet ophold på Dydvig badehotel( en gave jeg har fået af min kæreste til jul) der har jeg aldrig været. Har store forventninger og elsker badehoteller :-)

  Sidst men ikke mindst til bare at slappe af med dem jeg elsker og holder af.

  • Ann-Christine skrev:
   3. oktober 2018 kl. 12:56

   Ja, det er netop blevet fastsat at den udkommer i september næste år. Jeg havde egentlig først tænkt i foråret, men vil gerne bruge lidt ekstra tid på den ♡ Glæder mig enormt meget til at dele den med jer.
   Det lyder som en helt fantastisk skøn oktober du har planlagt! Sikke skønne oplevelser med både luksus spa og dejlige opleelser med familien. Rigtig god fornøjelse med det hele :)
   Kh Ann-Christine

 • Catrine Marcussen skrev:
  3. oktober 2018 kl. 11:09

  Amsterdam kan du glæde dig til.
  Jeg tænker på hvad i gør med katten når i er i sommerhuset? Kan den finde ud af at bo begge sider eller har i en til at passe?
  Glæder mig til at se jeres indretning når den er på plads.

  • Ann-Christine skrev:
   3. oktober 2018 kl. 12:50

   Molly er altid med herude i sommerhuset, når vi er her mere end en dags tid. Hun stortrives herude i naturen, hvor der er masser at gå på opdagelse i. Hun kan heldigvis fint finde ud af at være begge steder, men er knap så begejstret for transporttiden herud ;)
   Kh AC

  • Catrine Marcussen skrev:
   3. oktober 2018 kl. 11:11

   Mener selvfølgelig begge steder ?

 • M skrev:
  3. oktober 2018 kl. 16:49

  Min oktober er arbejdsintens. Delvist på den slaveagtive måde, delvist på den bedst tænkelige måde: Jeg skal bl.a. med en klasse på studietur til Sicilien og Milano. Sydlansk efterårssol og flødepasta i skøn forening. Jeg GLÆDER mig! Derudover har eleverne efterårsferie, og det betyder at jeg forhåbentlig dels kan få samlet nogle løse ender og dels kan kigge lidt fremad. Meget ferie bliver der ikke, men vi skal dog til Fredericia og se den nye opsætning af Tarzan, så der er bestemt lyspunkter i arbejdstosseriet :D

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2018 kl. 08:20

   Sikke dejlige pusterum der er midt i arbejdsræset ♡ jeg håber I får en skøn tur til Italien og at måneden bliver rigtig rar for dig.

 • Fie skrev:
  4. oktober 2018 kl. 09:17

  Jeg har boet i Amsterdam de sidste seks år og det er en helt fantastisk by med mange gode spise- og kaffesteder. I juni er der “Open Tuinen Dagen” – altså “Åbent Have Dage” her og det er helt fantastisk. Man kommer ind og ser haver, der ikke altid ellers er tilgængelige for offentligheden.

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2018 kl. 08:31

   Sikke et skønt tip, det lyder som et virkelig skønt arrangement.
   Mange tak for at dele ♡

 • Stephanie Thunø skrev:
  4. oktober 2018 kl. 14:42

  Hej Anne-Christine. De to kalendere der er op billederne, hvor har du dem fra???
  Hilsen
  Stephanie

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2018 kl. 08:32

   De er fra Atelier Aarhus, der er link i indlægget ♡

 • Lone skrev:
  4. oktober 2018 kl. 22:54

  Amsterdam og Holland er et skønt feriemål. Hvis I skulle få tid til en lille tur udenfor Amsterdam – så skulle I besøge Royal FloraHolland i Aalsmeer. Det er verdens største blomsterauktion med snitblomster. Der er adgang for besøg/gæster tidligt på dagen hvor man kan se blomsterhallerne, auktionen og hvordan blomsterne bliver pakket mm. Man går rundt på en gangbro og kan se ned i de forskellige haller.
  Det er imponerende og sjovt at se for både børn og voksne.
  God ferie til jer når I når dertil ?

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2018 kl. 08:44

   Ej, hvor fint et tip! Det har jeg straks noteret mig, for det kunne helt sikkert være en fin oplevelse at prøve.
   Tak for at dele og skøn dag til dig ♡
   Kh AC

 • Marie skrev:
  5. oktober 2018 kl. 22:29

  Jeg ELSKER oktober! Det er sådan en rigtig putte-måned. Man hygger sig så godt i oktober! Naturen er så smuk og der er så mange fine dage. I denne oktober måned glæder jeg mig især til at vores køkkenombygning skal blive færdigt! Kan virkelig godt følge dig i at du glæder dig til at komme tilbage til dit køkken. Jeg har pt slet ikke noget, men det går endda. Det er så spændende med det nye (gamle) køkken med fine fyldningslåger der skal op.
  Udover det så har min mand og jeg bryllupsdag i efterårsferien (netop fordi oktober er så skøn!) og har efterhånden gjort det lidt til en tradition at tage i sommerhus i nogle dage omkring bryllupsdagen. Så i år skal vi til Limfjorden og har vores lille 1/2 årige med. Vi skal hygge foran brændeovnen, muligvis ud at spise på en hyggelig café på havnen i Nykøbing Mors, gå lange ture med barnevognen, nyde farverne, lægge puslespil og ellers bare være. Det bliver dejligt :)
  Rigtig dejlig oktober til jer!
  Kh Marie

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2018 kl. 09:54

   Hvor lyder dine oktoberplaner bare vildt hyggelige ♡
   Rigtig god tur i sommerhus, sikke en skøn tradition.
   Skønneste oktober måned til jer
   Kh AC

 • Pernille skrev:
  8. oktober 2018 kl. 14:35

  Jeg var i Amsterdam sidste år, og det er uden tvivl min yndlingsstorby i Europa. Jeg kan helt sikkert anbefale at leje cykler og køre rundt i Amsterdams gader. Vi lejede tandemcykler, hvilket gjorde det endnu sjovere. Desuden er det næsten et must do at komme på kanalrundfart, så vi gjorde det om aftenen og tog noget, de kaldt et pizza cruise, hvor man fik pizza og Ben&Jerry’s undervejs. Det var helt vildt hyggeligt. Og ellers bare gå rundt og nyde byen – måske besøge nogle af parkerne. Vi havde pakket en madpakke og et tæppe og sad midt i en park, der var fyldt med liv og mennesker. I kan godt glæde jer :-)

  • Ann-Christine skrev:
   8. oktober 2018 kl. 20:32

   Dét lyder jo virkelig også som den perfekte by at opleve – og det pizzacruise lyder til at være en oplevelse som vi også alle fire vil synes var mægtigt ♡
   Mange tak for din søde hilsen, vi glæder os!
   Kh AC

 • Christina skrev:
  12. oktober 2018 kl. 15:28

  Jeg glæder mig til, forhåbentlig, at læse nogle kommende boganbefalinger her på bloggen, det er altid så inspirerende?
  Jeg ser ellers frem til gyldne trækroner, skovtur, morgendug i græsset, udskære græskarlygter med mine to 3-årige, læse bøger om aftenen og lave god mad med alle de skønne råvarer, efteråret byder på.

  • Ann-Christine skrev:
   13. oktober 2018 kl. 06:13

   Jeg glæder mig også til at dele flere boganbefalinger snart. Det synes jeg er enormt hyggeligt ♡
   Skønne planer du har for denne måned, jeg håber I får det så hyggeligt med græskarudskæring – det vil jeg også lave med Johan og Julie her i efterårsferien.
   Dejlig weekend til jer
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.