Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julemaerker-2018/

Julekort og julemærket 2018

julemærke

At skrive julekort er en enormt hyggelig tradition, som jeg er vokset op med og som jeg gør mig umage med, at huske at få nået hvert år.

Årets julemærke ‘jul i troldeskoven‘ er et fint og eventyrligt ark fyldt med detaljer, som er finurlige, hyggelige og søde. Et rigtigt juleeventyr. Illustrationen er af Peter Madsen, som også har tegnet de skønne børnebøger Troldeliv, som Johan og Julie begge har været glade for at læse da de var mindre.

Hvis I ikke sender julekort med posten, men gerne vil støtte op om det fantastisk fine formål som julemærket er, så har jeg samlet lidt alternative tips og ideer til hvordan man kan bruge julemærket på andre måder end at sætte dem på julekort.

Alternative brug af julemærket

 • Dekorer julegaverne med julemærket
 • Sæt et julemærke på alle julens til og fra kort
 • Brug julemærket på bordkort til julefrokosten og julemiddagen
 • Kom julemærker på kalendergaver og adventsgaver
 • lav fint julepynt til juletræet med julemærker, fx en sød guirlande
 • hvis man sender julekort på mail, så kan man købe e-julemærker at pynte med og støtte julemærket på denne måde.

Salget af julemærket går til Julemærkehjemmene i Danmark, som hjælper børn der mistrives, har lavt selvværd, bliver mobbet og er ensomme. På julemærkehjemmene får børnene et 10 ugers ophold, hvor de mødes med sammenhold, venskaber, støtte, tid og omsorg. Opholdet har til formål til hjælpe børnenes livsglæde, selvopfattelse, skabe godt humør og større livskvalitet, sunde madvaner og glæde ved bevægelse.

Julemærket er en del af Danmarks historie og tradition – samtidig med at det er et virkelig godt formål, som hjælper mange børn.

Læs mere om hvordan I kan støtte julemærket her >>

julefrimærke

Mails, sms og sociale medier har langt hen af vejen taget over på korrespondancen og det er efterhånden er sjældent, at der er håndskrevne breve og kort i postkassen, men der er altså noget særligt fint ved det gode gamle julekort. Lidt en ekstra omtanke og umage. Jeg kan godt lide at sætte mig og tage mig tiden til at skrive en lille hilsen, som sendes afsted med post og det er jo virkelig også hyggeligt selv at modtage julekort. Indrømmet, det er ikke hvert år jeg når julekortsskrivningen – men pyt, det går nok ;) og så bruger jeg gerne julemærkerne som pynt i stedet.

12 kommentarer
 • Signe Op. skrev:
  5. december 2018 kl. 09:51

  Man kan også købe et e-julemærke, som man kan bruge i sine e-mails. Som du siger, er det håndskrevne julekort (selvom det er skidehyggeligt) ved at være overhalet ret kraftigt af diverse elektroniske alternativer, så jeg tænker, det klassiske julemærke nok har haft en del nedgang i salget.
  Dine forslag til at få brugt julemærkerne på alternativ vis er rigtig gode! Jeg tror, jeg vil få købt et ark klassiske julemærker, som jeg kan bruge til dine forslag – som supplement til e-julemærket ?

  • Ann-Christine skrev:
   5. december 2018 kl. 10:10

   Det er simpelthen så fint et tip, som jeg lige fluks vil skrive ind i indlægget under tips. Tusind tak for at gøre mig opmærksom på det, for det er jo et virkelig fint tip.
   – jeg havde ikke selv tænkt på den mulighed, men vil da straks gå ind og købe til Valdemarsro og bruge i mine mails og på min facebook resten af julemåneden ♡♡♡

   • Signe Op. skrev:
    5. december 2018 kl. 12:08

    Ja, det ér nemlig (i al beskedenhed, haha!) et godt tip. Jeg oplever, at mange ikke kender til det – selv fandt jeg vist også først ud af det sidste år – så måske vi skal ønske os, at Julemærkefonden råber lidt højere op omkring det.
    For selvom jeg som regel køber de klassiske julemærker også, så får jeg dem sjældent brugt. Og synligheden er jo vigtig, fordi den (forhåbentlig) får andre til at “huske” julemærkerne – hvilket (endnu mere forhåbentlig) kan lede dem i retning af selv at købe mærkerne.
    Fortsat god december til jer! Det er et så pokkers hyggeligt forum herinde ?

    • Ann-Christine skrev:
     5. december 2018 kl. 13:34

     Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡
     Rigtig skøn december til dig

 • Mutti skrev:
  6. december 2018 kl. 10:39

  Det er så mega hyggeligt at sætte sig med julekort skrivning ved det tændte kalenderlys og med et glas gløgg. De resterende julemærker bliver sat på min julekort kasse. Og sikke fin og farvestrålende den er ved at være :-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. december 2018 kl. 11:17

   Sikke en skøn ide, det er da så hyggeligt med en lille æske dedikeret til julekort og pyntet med julemærker ♡

 • Teresa skrev:
  7. december 2018 kl. 11:35

  Jeg bruger julemærkerne til at sætte til-og-fra kortene fast på julegaverne med, på den måde pynter de også og jeg behøver ikke at tænke på at snurre dem fast på nogen måde.
  Man kan også bruge et julemærke til at sætte en sløjfe fast på gaven – den “støt brysterne” slags, bare med lange snoede haler. Jeg har altid hadet når der bare sidder et fladt stykke tape på det…
  Og kortene kan man sagtens bruge som til-og-fra kort, hvis gavernes størrelse tillader det, selvfølgelig. Har selv en bunke kort, som jeg ikke får sendt afsted, som giver en dejlig “swung” i skriften fordi der er virkelig meget plads til at skrive Til ……. fra ……., ……, ….. og …….. GLÆDELIG JUL!
  I år er julemærkerne utroligt søde, Peter Madsen er virkelig en dygtig tegner og jeg er en sucker efter hans tegnestil. Overvejer at købet et ekstra sæt bare for at sætte det i min (ellers aldrig brugte) frimærkesamlingsalbum.

  • Ann-Christine skrev:
   7. december 2018 kl. 11:44

   Så skønne tips – tak for at du deler ♡

   • Kirsten skrev:
    8. december 2018 kl. 09:14

    Jeg køber hvert år 4 Julepin til mine børnebørn, de har alle fået hvert år siden fødslen. De sættes på et juleophæng som jeg har syet til dem. På den måde støttes Julemærkehjemmene, og det er hyggelig tradition for både mig og ungerne <3

    • Ann-Christine skrev:
     8. december 2018 kl. 11:50

     Sikke dog en sød og inspirerende ide ♡ Tak for at dele
     Glædelig jul til jer
     Kærlig hilsen
     Ann-Christine

 • Merete skrev:
  11. december 2018 kl. 08:17

  Hej
  Tak for gode og inspirerende opskrifter. Hvad er det for nogle søde foldeting med stjerner på, som ligger ved trøflerne?
  Vh Merete

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2018 kl. 17:49

   Det er fint julepynt fra kikki K, som jeg købte i Singapore for nogle år siden.
   Tak for din søde hilsen :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.