Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-december-glaeder-jeg-mig-til-2/

I december glæder jeg mig til …

julemandens knapper

Jeg glæder mig faktisk til det hele i den kommende måned … alt det skønne, hyggelige, rare, traditionsbundne, alt det vi når og alt det vi siger pyt til, at vi ikke når.

I løbet af årene er vi blevet helt gode til i store træk at indrette os med en decembermåned, der passer godt til vores temperament. En rar balance mellem begivenheder, sociale sammenkomster og alt det vi gerne vil nå at fylde i vores julemåned – og på den anden side tid til stille nærvær, ro, nattøjsdage og en fin evne til at sige pyt til, at vi ikke når alt og at det er helt okay.

Som mægtig julebegejstret af natur, så kan jeg måske også komme til at drømme over evne ift hvad der er praktisk muligt – og hverken tid eller appetit kan fx følge med at komme gennem hele juledrøms repertoiret hvert år. En lille flok helt faste retter, småkager, dekorationer og konfekt skal med hvert år og resten af de skønne retter, aktiviteter, krea-påfund osv.  det tager vi helt som det kommer og alt efter hvad tid og lyst rækker til.

I december måned glæder jeg mig til …

 1. at bage pebernødder, nyde gløgg, spise æbleskiver og planlægge juleferiehyggestunder – inkl familiefilm, nattøjsdage, knas og forhåbentlig kælketure. Kunne være så magisk med en hvid jul – lad os krydse fingre for det.
 2. at skrive julekort og have en rigtig hyggestund med det.
  Det har altid været en tradition for min mor at sende julekort med sødehilsner og årets julemærke til familie og venner hvert år. Hvilket er en tradition, som jeg har taget til mig og som betyder meget for mig – også efter at jeg i år har takket ydmygt og stolt ja, til at blive ambassadør for julemærket, har vi fået et større indblik i det store arbejde som julemærket gør for børnene ♡
 3. Se julefilm (blandt andet Love Actually, som er en fast tradition herhjemme) og julekalender – gerne rigtig mange julefilm og 1-2 julekalendre, men sidstnævnte er svært at vælge ud blandt de mange der efterhånden er. Sidste år så vi Snefald, som vi alle var meget begejstret for.
  Har I planlagt hvilken/hvilke I vil følge med i, i år? Vi vakler mellem Theo og den magiske talismand, Selmas Saga, Tvillingerne og julemanden, som vist er en genudsendelse fra ´13, men vi så den ikke dengang. Mon ikke vi godt kan finde tid til to forskellige at følge.
 4. Bage Luciaboller til den 13 december og mest af alt se Julie være med i årets luciaoptog på skolen.
 5. Sommerhusjulehygge, der er en skøn ro derude ved vandet og vi har planer om at tage en del ture derud her i december. Lange friske gåture, hygge, spil og gløgg ved brændeovnen og boglæsning i timevis.
 6. Julehygge en masse med Johan og Julie; pynte op, lave kreaprojekter, bage småkager, pynte peberkagehuse og lave konfekt.
 7. årets juletræ. Overvejer om træet mon ikke skal være med rod i år og derefter plantes ud i haven ved sommerhuset.
 8. at gå ture i skoven og finde naturligt julepynt – det er noget af det allerfineste og jeg synes det giver sådan en hyggelig jul at pynte med gran, kogler, lærk, fine grene mv.
 9. Mandariner, klementiner, knække nødder og spise søde juleappelsiner – og lade et par enkelte dufte af jul med nelliker i pyntelige mønstre.

Del endelig løs af jeres planer og hvad  I glæder jer til i december – det er så hyggeligt at læse om …

15 kommentarer
 • Dorte // strikkedulle.dk skrev:
  30. november 2018 kl. 11:55

  Det lyder drønhyggeligt. Vi gør noget lidt anderledes i år og trækker stikket fra d. 19. december, hvor vi meget tidligt om morgenen sætter os selv og vores pyjamasklædte børn i bilen og sætter kurs mod Rom. Her skal vi nemlig holde jul i år. Og det glæder jeg mig til. Det bliver anderledes og magisk (forestiller jeg mig :-). Derfor er vores december også lidt komprimeret og vi giver den gas med det vi orker og ellers går det nok. Vi er fx allerede gået igang med første julekalender – Tinkas juleeventyr, som vi ikke så sidste år og i aften har vi aftalt at vi hopper i nattøjet og holder marathon julekalenderaften. Så er vi klar til julekalendrene imorgen – tænker vi skal se theo og den magiske talisman og så tvillingerne og julemanden – den sidste er ret oplagt når nu man har tvillinger :-). Jeg tænker vi måske skal omkring et kagehus og lidt småkager i næste weekend og ellers igennem en masse nisseløjer med vores husnisse, Elvis. Ha’ en skøn december, AC og rigtig god jul. KH D

  • Ann-Christine skrev:
   3. december 2018 kl. 09:40

   Ej, hvor lyder det altså bare virkelig hyggeligt med jul i Rom.
   Vi har talt lidt om både sidste år og i år, at vi godt kunne tænke os at tage en rejse et dejligt sted hen over nytåret, det bliver ikke i år, men nu er jeg lidt ekstra fristet af at prøve det af.
   Skønneste december til jer, med hyggelige julekalendre (vi har også snuppet Theo og tvillingerne – de lover godt, begge to)
   Glædelig jul til jer, jeg håber I får en super skøn magisk jul i Rom
   Kh Ann-Christine

 • 30. november 2018 kl. 14:33

  Dejlig liste!
  Jeg elsker sådan, disse indlæg, både at læse andres og lave mit eget for måneden. Så får man virkelig set, hvor meget dejligt, man går i møde – jeg må også få flettet mit sammen inden for de næste par døgn (:

  • Ann-Christine skrev:
   3. december 2018 kl. 09:41

   ♡ Rigtig god december til dig
   Kh AC

 • Agnethe skrev:
  30. november 2018 kl. 17:20

  Åhh de kager på billedet der minder mig så meget om Magnus Tagmus! Tryk hul med tommelfingeren og fuld marmelade i hullet – bare en teske, så det ikke flyder over ❤? Jeg ELSKER julen og vores bliver lang og rolig som den helst skal være med ét autistisk barn og ét sensitivt barn i hjemmet…

  • Ann-Christine skrev:
   3. december 2018 kl. 09:43

   ♡ ja, det gør de da også :)
   – rigtig glædelig jul til jer
   Kh Ann-Christine

 • Indica skrev:
  1. december 2018 kl. 17:37

  Selmas Saga er fantastisk, en vaskeægte steampunk julekalender <3
  Jeg fulgte med i den på SVT da de sendte den i 2016 – desværre (efter min mening) er den synkroniseret , som Snøfall var det sidste år, jeg håber dog at Selmas Saga bliver tilgængelig på svensk på DRTV.

  SVT viser i år Storm på Lugna Gatan som kan ses på SVT Play – den skal jeg følge med i i år (også selvom jeg ikke har børn og måske nok er lidt for gammel til at følge med i julekalender :p).

  Julen bliver en kende alternativ for mit vedkomne, jeg skal nemlig flytte til København d. 22. december, og skal dermed holde jul i en fremlejet lejlighed på Nørrebro. Men det glæder jeg mig helt enormt til.

  • Ann-Christine skrev:
   3. december 2018 kl. 10:05

   Tak for inputtet til årets julekalender, hvor er det godt at høre at Selmas Saga er skøn, vi har valgt de to andre, men jeg tror da at vi skal se den i juleferien i et stræk, hvis der bliver tid til det. Vi var meget begejstrede for Sneøfall, og selv om jeg ærgede mig over synkroniseringen de første 5-10 minutter, så tænkte jeg egentlig ikke videre over det efter handlingen fangede og var godt i gang.
   Rigtig god fornøjelse med flytningen, jeg håber det bliver en super skøn jul du får i de nye rammer
   Kh AC

 • Miki skrev:
  2. december 2018 kl. 12:31

  Triller dine fantastiske dadelkugler i massevis og drikker Løgismose æbleglögg

  Og så glæder vi os til vores julebaby der gerne skulle melde sin ankomst et sted mellem nu og juledagene ❤️

  • Ann-Christine skrev:
   3. december 2018 kl. 10:20

   Hvor lyder det altså julehyggeligt og sikke fantastisk skønt med en julebaby på vej ♡
   Rigtig glædelig december til jer
   Kh Ann-Christine

 • Anne skrev:
  2. december 2018 kl. 14:14

  Hej Ann-Christine
  Tak for alle dine skønne indlæg og de super lækre opskrifter, som jeg er storforbruger af.
  Jeg har et forslag, som du måske har lyst til at prøve næste år, nemlig at lave en julekalender til alle os følgere. F.eks et gøremål, en opskrift, en ide, en historie, en anbefaling osv. sådan en rigtig hyggekalender, hvor man således kan nå alt op til jul og samtidig være underholdt og inspireret af dine mange gode forslag og ideer. Jeg ved godt du poster på medierne rigtig tit, det kunne bare være sjovt med 24 dage/låger i december. ? ?.
  Mine personlige glæder i december bliver to weekender med børnebørn på 3 og 4 år. De bor desværre 325 km væk, så det er ekstra stor glæde og nydelse, når vi ses.
  Min søster fra Sverige kommer hjem til jul i år, det bliver rigtig hyggeligt, og derudover skal jeg være mest muligt sammen med min søde kæreste, som ‘kun’ bor 145 km væk. Ja, og så skal man jo også lige på arbejde, det kan både være glæde og travlhed, men det er som om tingene flyder lidt nemmere i december, hvor der både er juleslik, brunkager og pynt på kontoret.
  Jeg ønsker dig og din familie en rigtig dejlig december og en rigtig glædelig jul. Mange fan-hilsener fra Anne.

  • Ann-Christine skrev:
   3. december 2018 kl. 10:23

   Kære Anne,
   Mange tak for din søde julehilsen og fine forslag ♡
   Jeg synes det er en skøn ide, som jeg gerne vil overveje til næste år. Jeg vil ikke love det, men synes også det kunne være rigtig hyggeligt at lave.
   Rigtig glædelig jul til dig, det lyder som så hyggelige planer du har for december

   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Tine skrev:
  14. december 2018 kl. 13:32

  Synes altid det er så hyggeligt om dine planer for de forskellige måneder og især december er jo ekstra hyggelig.
  I år tager jeg med min familie bestående af mand og 2 børn på hhv 8 og 10 år og svigermor en enkelt overnatning i Hamburg fra d. 21-22. december for ligesom rigtigt at skyde julen i gang med julestemningen i det tyske. Vi skal se julemarkeder og en tur i miniatureland. Det glæder vi os til.
  Mine børn er efterhånden nået dertil, hvor de har luret, at julemanden (måske) ikke findes. Men nisserne tror de dog stadig en smule på. De har hver et pakke træ, hvor alle gaverne er hængt på med numre fra 1-24. Dog er nummer 24 en “snydepakke”, hvor der blot er en seddel indeni, hvor der står at de selv må finde deres gave. Det er efterhånden blevet en tradition, at de får en gave juleaftensmorgen, som er fra mor og far (tidligere var det fra julemanden). Men det bliver lidt sjovere, hvis de selv skal finde gaven og de synes det er vildt hyggeligt at lede hele huset igennem. Derudover har vi den tradition, at der på selve juleaften kun åbnes gaver fra dem, vi er sammen med selve juleaften. Der er i forvejen så mange, så det er dejligt ikke at skal haste igennem med oppakningen, men kan tage sig tiden. Resten åbnes 1. juledag om morgenen i ro og mag. Det er super hyggeligt og stille og roligt. Der er tid til at kigge på tingene. Det kan kun anbefales, især hvis der er mange mennesker tilstede juleaften.
  Rigtig glædelig jul

  • Ann-Christine skrev:
   14. december 2018 kl. 16:37

   Det lyder virkelig som de dejligste gavetraditioner I har hos jer ♡ Sikke en skøn ide med en julerejse, det drømmer jeg lidt om at vi skal til næste år, gerne enten til London eller Hamburg, hvor jeg også forestiller mig at julestemningen er i top.
   Rigtig glædelig jul til jer og rigtig god tur til Hamborg
   Kh AC

 • Linda Tønder skrev:
  30. september 2019 kl. 11:02

  Hvert år til jul samler jeg mine veninder til julesmåkagebyttedag. Alle har bagt skønne småkager, som de pakker ind i fine pakker til alle der er med, som dermed får en masse forskellige småkager med hjem til julemåneden. Eftermiddagen går med venindesnak, gløgg, boller og grin og senere komme alle mænd og børn og vi alle har fællesspisning. Det er den hyggeligste tradition nogensinde :-)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.