Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/juli-glaeder-jeg-mig/

I juli glæder jeg mig til …

Sommerferien er godt i gang og juli måned er startet helt forrygende med en dejlig familieweekend med min del af familien og denne uge har været dedikeret til hjemmelivet, havelivet, sommerferietempo og langsommelig hyggestemning.

Vi spiller en hel del gode gammeldags spil – kalaha og stratego hitter denne sommer herhjemme – læser bøger, laver mad, nusser i haven og lægger fine planer for resten af sommeren …

I juli måned glæder jeg mig til: 

 • Morgenmad med min familie hver morgen og god tid til at nyde den langsomt, snuppe en ekstra kop lækker kaffe og et spil kort sammen efter morgenmaden.
 • Se de ‘nye’ afsnit af matador med børnene på regnvejrsdage – de er lige så store fan af den fantastiske serie som vi er. Vi så den sammen første gang i efteråret, så karakterene og fortællingen er temmelig frisk i erindring. Hvilket ikke gør det mindste, da det er en af de serier som kun bliver bedre og bedre.
 • Stornyde vores have, alle de friske krydderurter, salater, gulerødder, kartofler og blomster (jeg er bagud med et juni haveindlæg – men det slår jeg lige snart sammen med juli.)
 • Udelivet og dansk sommerliv med alt det dejlige det indebærer af danske jordbær, friskplukkede ribs, koldskål, grillaftener, pil selv rejer og kølig rosévin i glasset.
 • En tur til stranden med picnickurv og tæpper. Vi har allerede været en dejlig lille tur til yndlings-Norsminde for et par dage siden og det kunne fint være stedet for en picnictur igen snart.
 • Læse mange skønne bøger. Det er lidt heldigt at vi alle fire elsker bøger og slapper dejligt af med at læse sammen også – det er simpelthen vildt lækkert at kunne dele læseglæden med sine allerbedste og have det sammen.
 • Til Sverige med Visit Sweden (som jeg er ambassadør for) og opleve skønne steder i Småland, som jeg glæder mig rigtig meget til at dele med jer og lave skønne rejseguides og fortællinger derfra. Vi var i Astrid Lindgrens verden for et par år siden og vi glæder os rigtig meget til at opleve det igen
 • Tænde bål og bage snobrød i haven.
 • God tid til alting … intet mindre og det vil jeg virkelig stornyde og værdsætte højt.

Del endelig jeres juli sommerplaner – jeg elsker at høre lidt om hvad I har på programmet også ♡

valmuer

Baden-Baden Tyskland

20 kommentarer
 • Maria skrev:
  6. juli 2017 kl. 09:23

  Ahhh…Kalaha og Stratego. Mine favoritter fra fritidshjemmet og til dels hjemme. Gode minder!
  Jeg er sikker på at det må være en forglemmelse at der ikke står “lave nye is” på listen, men bortset fra det er det en super dejlig liste ;) ;)
  Jeg har netop i går skrevet et liste over dine boganbefalinger og håber på at kunne læse nogle af dem hen over sommeren.
  Ps. Jeg er vild med dit brug af ord som ‘hygge’ og ‘nyde’. Det gør mig glad.

  • Ann-Christine skrev:
   6. juli 2017 kl. 10:17

   Det er virkelig bare så skønne spille-klassikere, som jeg også er ret begejstret for stadig hitter :)
   Og yes, det er sørme da en fejl at nye isopskrifter ikke er med på listen her, haha – jeg kan tilgengæld love at jeg snart kommer med flere super lækre nye isopskrifter i løbet af sommeren ♡
   Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for og håber din sommer bliver fyldt med hygge og nydning ♡
   KH AC

  • Maria skrev:
   6. juli 2017 kl. 09:32

   Pps. Elsker elsker Matador og de “nye” afsnit. Bemærk at de kun har til og med afsnit 7 på hjemmesiden. Næste omgang kommer til August. Bare såfremt du ikke allerede er klar over det :))

   • Ann-Christine skrev:
    6. juli 2017 kl. 10:18

    Godt du lige nævner det, det var vi faktisk ikke opmærksomme på.

 • Iben Bondegaard Andersen skrev:
  6. juli 2017 kl. 10:43

  Vi skal 2 uger til Læsø – og allerede på færgen derover, så sænker roen sig. Så jeg glæder mig til det stille og rolige øliv i 2 uger med familien og med besøg af mine forældre i nogle dage også.
  Menuen kommer helt sikkert til at byde på lækker fisk og skønne restaurant besøg.
  Og denne gang skal vi også på nogle af de skønne ture øen byder på. Ellers bare nærvær og afslapning med strandture, spil, udeliv, gåture i skoven og nyde en masse lækkert mad og is :-)

  • Ann-Christine skrev:
   8. juli 2017 kl. 16:34

   Nøj, hvor det lyder skønt!
   Jeg har faktisk endnu til gode at opleve Læsø – vi har talt om det flere gange, og det lyder virkelig som et hyggeligt sted.
   Rigtig god sommerferie til jer ♡
   Kh AC

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  6. juli 2017 kl. 11:13

  Åh det lyder så hyggeligt selv om vejret godt er til den kedelige side….
  -Jeg var så inspireret af din beskrivelse af Celle og de øvrige tyske byer, så der skal jeg ned: første stop Noldemuseet lige på den anden side af grænsen, så Bremen, Hameln, Quidlingburg, Celle og så er det ikke afklaret om det blir Hamburg eller Lübeck men desværre ser vejrudsigten kedelig ud hele vejen, så jeg håber virkelig, at jeg kan se det fine i de små glimt…..en god øvelse?
  -Derudover stornyder jeg de langsomme morgener med god tid til at tulle, læse, nippe blomster og drikke kaffe.
  -ovnhusmarked i Nykøbing Sjælland med gode venner og se fantastisk kunsthåndværk og nyde byen.
  -På rundtur i mit barndomshood i Nordsjælland med en veninde og vise hende alle slottene.
  -At få læst en masse bøger.
  -At få gang i løbeskoene.
  -at få ryddet op i skabe og skuffer på en regnvejrsdag(det er tiltrængt.
  -at plukke friske blomster fra haven.

  God sommerferie til dig og dine?

  • Ann-Christine skrev:
   8. juli 2017 kl. 16:35

   Ej, hvor fantastisk! Jeg håber du får en super dejlig tur og oplevelse i alle de fine tyske byer – det er da en perfekt rute.
   Rigtig god fornøjelse og rigtig dejlig sommerferie. Det lyder så virkelig sommerhyggeligt og dejligt med dine planer ♡
   Kh AC

   • Trine Schøn Nielsen skrev:
    17. juli 2017 kl. 07:55

    Velhjemme igen fra Tyskland- skøn tur og så supernemt at have hunden med alle steder- Celle var dog en “skuffelse”, da vi var der efter Quidlingburg, som derimod var helt fantastisk og idyllisk. Bremen og Lübeck var så skønne og bestemt byer til flere dages besøg og virkelig positive overraskelser…. vi fandt den skønneste italienske restaurant i Lübeck og spiste der tre gange?? Hameln var sjov med rotterne, men den kan man nøjes med at holde pause i?
    Fortsat god sommerferie ?

    • Ann-Christine skrev:
     17. juli 2017 kl. 15:50

     Hvor er det skønt at høre at I havde en dejlig rejse rundt i Tyskland – og pudsigt at høre om jeres oplevelse af Celle ift Quidlinburg, for vi var jo meget begejstret for Celle også og synes de toppede lige højt i vores smag :)
     – og tak for tip om Lübeck, den by vil jeg glæde mig til at opleve :)
     Rigtig dejlig sommer til dig
     Kh AC

 • Anja skrev:
  6. juli 2017 kl. 11:49

  Årh hvor lyder det til at blive en god måned.
  Vi tæller også ned til ferie lige om lidt.
  Vi skal i vores sommerhus som ligger mellem Henne og Blåvand og nyde vestkysten i fulde drag – og de skønne butikker og spisesteder i Blåvand og Henne.
  Et par overnatninger i Skagen og ligeledes i København.
  Så du Danske sommer vis dig nu fra din bedste side ♥
  Rigtig god ferie til jer.
  Kh Anja

  • Ann-Christine skrev:
   8. juli 2017 kl. 16:35

   Vi hepper også på mange rare solskinstimer og dejligt lunt vejr ♡
   Lyder som en skøn sommer I har i vente, rigtig god sommerferie til jer
   Kh AC

 • Izabela skrev:
  6. juli 2017 kl. 14:43

  Her er der dømt ferie fra 14 juli til 6 august? Først lidt over en uge uden mine skønne poder. Der skal jeg og min dejlige kæreste have total voksentid og rigtig meget forkælelse. Vi har undværet hinanden i 6 uger så det trænger vi gevaldig til:-) Vi er flyttet i hus her i foråret, så vi skal rigtig på plads, rydde op, hygge i haven, ud og gå lange ture( 12 km vandretur hvis vejret er til det) ud og spise flere steder, på en tur ud i det blå her i det nordjyske… I den sidste del af kæresteugen skal vi til Århus og hygge en nat ( tror vi skal spise på komfur som du skrev om) og dagen efter skal vi på gourmet ophold på smukke hindsgavl slot på fyn( manden min ved det ik) og så runder vi ugen af med familie besøg i Kbh…. så bliver de sidste uger brugt på skøn bilferie til Polens kyst( bla de gamle smukke byer Gdansk og sopot og der er super dejligt ) inden turen går hjem til Nordjylland runder vi af i Berlin ( holder meget af byen) og eventyrlige schwerin:-) glæder mig så meget til vores ferie:-)

  • Ann-Christine skrev:
   8. juli 2017 kl. 16:41

   Sikke mange skønne skønne planer og oplevelser I har i vente denne sommer. SÅ dejligt og hyggeligt at høre om.
   Rigtig god fornøjelse til jer med det hele og rigtig dejlig sommerferie lige om lidt ♡
   Kh AC

 • Io skrev:
  6. juli 2017 kl. 19:28

  Jeg nyder at læse dine indslag og planer. Vi skal bare ud at rejse i 9 dage. Når vi kommer hjem, så har vi stadigvæk knap 1 1/2 uge tilbage af vores ferie. Så vi er på udkig efter udflugter, gerne udenom sommerlande osv. Piknik ved stranden lyder bare mega hyggeligt. Måske un tur til Mønsted Kalkminer, togtur med veterantoget fra Mariager, en tur til Silkeborg osv. Forslag modtages gerne. God sommer ☀️?

  • Ann-Christine skrev:
   8. juli 2017 kl. 16:45

   Hvor lyder det dejligt! Vi holder også meget af at holde ferie hjemme og tage dagene lidt som de kommer med små udflugter og oplevelser.
   Jeg kan også varmt anbefale en tur til Aarhus – se inspiration her :)
   Rigtig god sommerferie til jer
   Kh AC

 • Henriette skrev:
  7. juli 2017 kl. 09:15

  Her er sommerferien allerede startet for 3/4 af husstanden. Min mand arbejder næste uge med.
  I denne uge har ungerne været på ferie hos min mor. Den har stået på krabbefiskeri, vandkamp, masser af is, pandekager og rod i sengetiderne – altså helt som en ferie hos bedstemor skal være.

  De kom hjem i går og i dag slapper vi af med Pokemon-film, legeplads og bøger.

  Ellers glæder vi/jeg os/mig til:
  – besøg af moster. En aften, hvor hun forkæler ungerne mens vi dater og en aften, hvor hun og jeg skal høre Jamie Cullum i Musikhuset.
  – 14 dage i mine svigerforældres sommerhus. Væk hjemmefra, men stadig kendt land. Vi skal besøge Kattegatcentret og Ebeltoft og opdage nye steder på Djursland.
  – småture til Himmelbjerget, stranden ved Knudhule, Aqua i Silkeborg, biblioteket, genbrugsforretningen (ungerne er helt vilde med gennere og loppemarkeder) osv.
  – masser af is – hjemmelavede og købte.
  – masser af bøger.

  • Ann-Christine skrev:
   8. juli 2017 kl. 16:47

   Fantastiske planer, det lyder simpelthen så hyggeligt det hele og som dejlige sommerferieplaner der fint kan justeres til efter vejret.
   Rigtig dejlig sommerferie til jer og tak for at dele dine planer for ferien, det var hyggeligt at læse med ♡
   Kh AC

 • Aase skrev:
  7. juli 2017 kl. 18:39

  Sikke mange planer I har – både Valdemarsro-familien og I, der kommenterer. Jeg har ferie i næste uge og regner med at bruge tiden på at komme lidt bedre med på de opgaver (rengøring + luge i haven f.eks.) der halter, nu hvor det er højsæson på jobbet. I denne uge skulle jeg have holdt ferie, men endte på jobbet. Så kommer der nok en friuge igen i august/september. Men lige nu jobber jeg, så hele Danmark kan få dejlig flødeis i sommervejret.

  • Ann-Christine skrev:
   8. juli 2017 kl. 17:01

   Det er altså også rart at ‘komme lidt med’ igen – det bruger vi også gerne lidt dage på hist og pist i løbet af sommerferien.
   Rigtig dejlig sommer til dig – med lækker is og det hele ♡
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.