Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julie-af-anne-fortier-boganbefaling/

Julie af Anne Fortier – Boganbefaling

Anne Fortier Julie

Jeg var virkelig tryllebundet af bogen Amazonernes ring af Anne Fortier, lige som mange af jer har været det. Så da jeg fandt ud af at forfatteren Anne Fortier havde skrevet flere bøger reserverede jeg fluks bogen Julie på biblioteket

Når man har læst en bog af en ‘ny’ forfatter og været helt blæst omkuld, så synes jeg godt det kan være lidt med forbehold at læse næste bog af samme forfatter. Bøgerne Julie og Amazonernes ring er helt uafhængige af hinanden, men forventningen til Julie var skyhøj, fra min side. Og stadig havde jeg Amazonernes ring i meget frisk erindring – det er altså ikke den bedste kombination!

Julie er en fantastisk bog! Den er velskrevet, interessant, plottet er forrygende og jeg er endnu engang blevet så betaget af både det research arbejde der har lagt bag at skabe historien og hele håndværket i at bygge sådan en fin fortælling op. Det er virkelig imponerende!

Desværre læste jeg den for kort tid efter Amazonernes Ring. Der skulle have været mindst et halvt år og gerne længere tid mellem læsningen af de to bøger, tror jeg. Opbygningen af bøgerne minder en del om hinanden – et parallel fortælling der både finder sted i 1300 tallet i Italien og i nutiden. Det er kombineret kærlighed, historie, spænding og fortid og nutid der fletter sig ind i hinanden.

Flere af jer har nævnt Julie som den bedste af de to bøger – og jeg er i den forbindelse nysgerrig på, hvilken I mon har læst først? Har nemlig fået en ide om at man som læser, synes den første af de to, er den bedste.

Faktisk tror jeg, at hvis der gik mere end et år mellem de to bøger, så ville jeg ikke kunne vælge hvilken er min favorit. Lige som med Amazonernes ring, så vil jeg varmt anbefale Julie – blot med god tid og en masse anden god læsning mellem de to bøger. Perlehyacinter Julie

30 kommentarer
 • Nadja skrev:
  4. februar 2016 kl. 09:27

  Jeg har læst begge, og kan ikke vælge hvilken jeg synes er bedst. Jeg læste Julie for omkring et år siden, og var så imponeret! Den er virkelig fantastisk. Da du så anbefalede Amazonernes ring måtte jeg selvfølgelig også læse den ;) Og igen var jeg så opslugt at handlingen at jeg læste den på et par dage, trods at den også er en tykkere bog. Anyway, jeg læste dem altså med cirka 10-11 måneders mellemrum – måske det er dét der gør, at jeg synes de begge er fantastiske :) Jeg har lige lånt en tredje bog af Anne Fortier, Hyrder på bjerget, måske jeg skulle vente lidt med at læse denne, så jeg (forhåbentlig) igen kan blive så imponeret og grebet af handlingen, at jeg ikke kan lægge den fra mig igen :D

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 09:06

   Ej, hvor dejligt! Det er netop den følelse jeg kan forestille mig man sidder med efter at have læst dem med god tid imellem.
   Lad mig endelig høre hvad du synes om Hyrder på bjerget, når du har læst den – den har jeg endnu til gode :)

 • Johanne skrev:
  4. februar 2016 kl. 09:35

  Jeg havde det præcis på samme måde som dig :-) Efter at have slugt Amazonernes ring, kunne det næsten kun gå for langsomt med at få fat i Julie. Og jo, den var jo virkelig god, men den levede alligevel ikke helt op til de tårnhøje forventninger. Med lidt længere tid imellem dem, tror jeg også, jeg ville have svært ved at vælge. Leason learned :-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 09:13

   det er jo også næsten umuligt ikke at at have tårnhøje forventninger efter Amazonernes ring, den bog og handling har puslet i mine tanker længe efter jeg læste den sidste side i den.

 • Louise skrev:
  4. februar 2016 kl. 09:41

  Jeg tror muligvis du kan have ret – Jeg læste selv ‘Julie’ først og den er min ubetingede favorit, selvom den anden også er fantastisk! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 09:14

   hvor fint at høre du oplever det sådan, det understøtter jo min ‘lille teori’ :)
   To fantastiske bøger, som hver skaber tårnhøje forventninger til efterfølgeren

 • Linette skrev:
  4. februar 2016 kl. 10:12

  Er nødt til at kommentere på din fine, jyske stavefejl: “har lagt”.. Hvor er det skønt, når de små dialektforskelle kommer til syne – også på skrift – og da jeg læste teksten kom jeg med det samme til at tænke på nogle hyggelige jyder, som jeg gik på højskole med for et par år siden :) Så det er bestemt ikke kritik, men en omfavnelse af de små nuancer der er i vores sprog, på trods af den beskedne størrelse på vores land.
  Tak :)

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 09:15

   Haha, synes jo ellers jeg er så omhyggelig med ligger og lægger – men når det kommer til lagt, så tager det jyske talesprog åbentbart over ;)

 • Maria skrev:
  4. februar 2016 kl. 12:20

  Åh, hvor jeg kender den følelse du sidder med – at noget er godt, og burde være forrygende, men noget andet overskygger bare alligevel … Jeg læser og anmelder rigtig mange bøger, og jeg løber så tit ind i det der.

  Men du har fået vækket min interesse – jeg skal fluks på biblioteket, for jeg trænger lige til sådan en god eventyrfortælling! Og jeg må hellere starte med Amazonernes Ring … ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 09:20

   og når man så bliver helt forelsket i en forfatter efter at have læst en bog, så kan det være så svært at komme efter den … Jeg prøver også at variere med et par stykker af en helt anden genrer, når jeg har læst noget virkelig godt. Så hver bog får lov at stå helt for sig selv. Men det kan være svært.
   jeg håber du vil stornyde Amazonernes Ring :) God fornøjelse med den
   Kh AC

 • Mette skrev:
  4. februar 2016 kl. 12:51

  Jeg læste Julie for 5-6 år siden umiddelbart efter at den var udkommet og var helt vild med den. Købte derfor amazonernes ring for et års tid siden, men har ikke fået den læst før i sidste uge (efter at jeg kom i tanke om den pga din anmeldelse). Jeg synes bestemt amazonernes ring er bedst og jeg ville bare at historien skulle fortsætte da jeg var færdig! Meget spændende og gennemarbejdet.

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 09:22

   Spændende at høre. Måske det også er et spørgsmål om hvilken af de to fortællinger der lige taler til hjertet af os.
   Jeg var også helt trist over at amazonernes ring sluttede – den tryllebandt mig fuldstændig

 • Sarah skrev:
  4. februar 2016 kl. 14:18

  Jeg gik i gang med den for 3 uger siden, men måtte simpelthen stoppe, kunne bare ikke rigtig komme videre med den…….Synes ellers at historien og sproget er godt, men måske det bare var det forkerte tidspunkt for mig……nu har jeg besluttet at jeg vil læse Amazonernes ring først, så den venter når jeg har afsluttet dem jeg er i gang med.
  Er lige startet på “Midnatsrosen” og skal anmelde en e-bog gennem plusbog, “ALt er mit”. Så når de er læst, står Amazonernes ring for tur :).

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 09:25

   Sejt, Sarah! Så er du i gang som boganmelder :) Godt gået.
   Jeg har faktisk Midnatsrosen til at vente på mit sengebord, så den går jeg lige om lidt i gang med også. Glæder mig! :)
   God fornøjelse med Amazonernes ring, jeg tror virkelig du vil synes om den!
   Kender godt det med tidspunktet – sådan havde jeg det med denne: http://www.valdemarsro.dk/niceville-og-koldskaal-boganbefaling/
   Kh AC

   • Sarah skrev:
    5. februar 2016 kl. 13:00

    Tak :), ja jeg så de annoncerede efter nye anmeldere og slog til. Lige nu var det mest til e-bøger de søgte anmeldere, og en e-bog er jo også en bog :) og heldigvis ville de gerne bruge mig – selvom jeg altså ALTID vil være stor tilhænger af papirbøger, der er bare et eller andet ved at sidde med en fysisk bog i hånden……selvom der jo også er sindsyg mange fordele ved e-bøger.
    Og det er faktisk lidt sjovt at skulle læse noget man ikke lige selv har valgt :).
    Er lidt spændt på Midnatsrosen, da jeg ikke rigtig kunne komme i gang med lavendelhaven…..men har læst Pigen på klippen som var rigtig god, så ved at jeg kan lide hendes bøger.
    Og ja nogle gange er tidspunktet bare ikke lige til det, men er faktisk sikker på at jeg bliver helt vild med Amazonernes ring :).
    Rigtig god weekend.

    Kh Sarah

    • Ann-Christine skrev:
     7. februar 2016 kl. 09:15

     Det kommer helt sikkert til at udvikle sig rigtig meget – både din bogblog og med andre forskellige spændende boganmelderopgaver! :)
     Rigtig god weekend til dig
     Kh AC

 • Linda skrev:
  4. februar 2016 kl. 17:11

  Jeg læste Julie først for cirka tre måneder siden og blev meget, meget betaget af Annes fortællestil, betragtninger og historiske islæt. Har selv været i Sienna og det gjorde måske også, at jeg fuldt ud kunne leve mig ind i byens stemning, de helt fortryllende udsigter samt befolkningen i denne region som også beskrives i bogen.
  Er næsten lige blevet færdig med Amazonernes ring og den var jo også helt fantastisk og medrivende. Jeg holder meget af historiske romaner med en blanding af fiktion og realitet. Det gør en roman fortryllende efter min mening. Så at vælge hvilken er bedst mellem disse to, kan jeg faktisk ikke. På hver sin måde føjer den sig til min liste af rigtig gode bøger som i høj grad er værd at læse :)

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 09:29

   Åhh ja, det kan jeg lige forestille mig – altså at den er helt ekstra fortryllende når man har været i Sienna.
   Jeg fik sådan lyst til at rejse dertil og opleve byen mens jeg læste bogen.
   Og fantastiske at du kunne læse dem tæt på hinanden og få det helt optimale ud af begge to – for jeg er helt enig, de er virkelig noget særligt hver især.
   Kh AC

 • Maria skrev:
  4. februar 2016 kl. 22:54

  Wuuuuhuuuu, det lyder godt ? 11 mdr mellem bøgerne lyder jo perfekt?? Glæder mig sådan til “Julie” nu????

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 09:31

   Du har også haft så mange helt fantastiske bøger imellem de to jo ;) Tror du bliver helt vildt begejstret for Julie også :)

 • Ida skrev:
  5. februar 2016 kl. 09:31

  Hej :)
  Jeg faldt i går over din bananchokoladekage, http://www.valdemarsro.dk/banankage/ ,men blev lige i tvivl om, hvilken form, du har bagt kagen i? Er det en springform eller hvordan? Hvad er cirkamålene? Håber, at det er ok, at jeg spørger her :)
  – Ida.

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2016 kl. 12:20

   Hej Ida,
   Det er så fint :)
   Jeg har bagt den i springform, og den er ca 18 cm i diameter
   Rigtig god fornøjelse
   Kh AC

 • carina skrev:
  6. februar 2016 kl. 00:08

  Jeg læster først julie, jeg var helt opslugt af bogen. Jeg havde hørt den blive anmeldt i go morgen tv. Da amazoernes ring udkom, skulle den selvfølgelig også læses. Jeg synes personligt,at Amazoernes ring er bedst. Den første bog Anne Fortier har skrevet er meget anderledes og personligt synes jeg ikke den er god. Jeg glæder mig meget til Anne udkommer med en ny bog.hun er virkelig god til, at fange én og man bliver virkelig opslugt.

  • Ann-Christine skrev:
   7. februar 2016 kl. 09:23

   Jeg glæder mig også rigtig meget til hun kommer med en ny bog – ved du mon om der er nogle på vej? (det håber jeg!)
   Nu vil jeg lige komme en god række bøger ind i læsestrømmen inden, under alle omstændigheder :)

 • Mette S skrev:
  6. februar 2016 kl. 15:12

  Jeg var helt fortsbt i Amazonernes Ring da jeg læste den. Må prøve at låne Julie og så hvad jeg syntes om den.
  Jeg syntes det er så skønt at læse med hos dig, især dine boganmeldelser

  • Ann-Christine skrev:
   7. februar 2016 kl. 09:28

   Tusind tak, Mette! Det er jeg rigtig glad for at høre – jeg har altid holdt virkelig meget af at læse og er glad for at I der læser med her, er helt med på at dele hyggelige læseoplevelser.
   Det er nogle af de indlæg, som jeg holder særligt meget af at skrive :) Holder nu af dem alle, men det er altså virkelig hyggeligt at skrive om bøger!
   Kh AC

 • Jenny skrev:
  13. februar 2016 kl. 19:43

  Jeg har noteret mig begge efter din anbefaling af amazonens ring, men nu bliver JEG nysgerrig, er de “ens” som i Dan Brown ens (engle og dæmoner og davinci koden er basalt samme bog med Rom erstattet med Paris)?

  • Ann-Christine skrev:
   15. februar 2016 kl. 11:36

   Det er helt forskellige personer der er med i de to bøger af Anne Fortier.
   Men opbygningen er ret genkendelig i de to bøger, hvorfor jeg synes de vil være bedst at læse med god tid og en masse andre bøger indimellem.
   Dan Browns oplevede jeg som ens, både pga personerne og opbygningen, hvor det her kun er opbygningen.
   Lad mig endelig høre hvordan du oplever det, når du har læst dem :)

 • Heidi Elberling skrev:
  11. marts 2016 kl. 21:19

  Skøn blog du har! Jeg har fulgt den i mange år og nyder godt af dine ugentlige madplaner. Madlavning falder mig nemlig ikke særligt naturligt.

  Det gør bøger derimod, og derfor vil jeg lige give mit besyv med her :-)

  Jeg har med stor fornøjelse læst både Julie og Amazonernes Ring lige da de udkom – altså med en god lang pause imellem. Alligevel er Amazonernes Ring min favorit. Jeg synes, at Anne Fortier har mere på hjertet i den bog; at der også er et budskab til kvinder om at være stærke. Og det giver for mig bogen en ekstra dimension.

  En boganbefaling: jeg har lige læst Wild af Cheryl Strayed. Skøn bog og en der kun vinder ved at blive læst i små portioner over længere tid :-)

  Jeg startede selv en blog ‘Vilde Vide Verden’ for et par måneder siden – om børn, bøger, viden og verden. Det ville glæde mig, hvis du en dag fik tid til at kigge forbi.

  KH Heidi

  • Ann-Christine skrev:
   14. marts 2016 kl. 09:20

   Amazonernes ring sidder stadig i mig som en helt særlig bog, synes også der var mere tyngde i.
   Og tak for skøn anbefaling, den vil jeg lige tjekke :)
   Kigger lige forbi din blog senere i dag :)
   Rigtig dejlig dag til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.