Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sneglekage/

Sneglekage

Denne super skønne sneglekage bagte vi sidste weekend.

Faktisk havde jeg lavet dej til og bagt disse kanelsnegle – som er yderst fantastiske at have ubagte i fryseren, så man lige kan tage 3-4 snegle op til søndagsmorgenmaden. Mere weekend-morgen-lækkert bliver det næsten ikke, jo! Og vi har også fyldt lidt snegle i fryseren, selv spist et par snegle og i stedet for at komme de sidste kanelsnegle i fryseren, så fik jeg lyst til lige hurtigt at udvide bagningen og bage en god sneglekage til at overraske vores gode naboer med …

PT2H

Sneglekage

6 pers.    2 timer
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Mælk og smør lunes i en gryde under omrøring til smøret smelter. Tag af varmen og vent et par minutter til temperaturen lige falder en anelse, og blandingen er omkring 38 grader. Smuldr gær i og derefter æg.

I en ren skål blandes grahamsmel med vanilje, sukker, kanel og kardemomme godt sammen. Rør det i gryden og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt. ælt godt sammen til dejen er smidig og blød. Lad den hæve i en skål med et rent klæde over i 30-40 minutter.

Remoncen røres godt sammen.

Rul dejen ud til en lille firkant og smør godt med remonce på. Rul derefter dejen sammen og skær sneglene ud i en størrelse af ca 3 cm i tykkelsen. Sæt alle sneglene sammen i en rund form beklædt med bagepapir (min form er ca 20 cm i diameter) hvor de hæver i  45 minutter.

Bag sneglekagen i en 175 grader varm ovn, bages i omkring 14-18 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en rist, mens glasuren røres sammen (kom kun en smule vand i så det bliver en tyk sej glasur)

Lad sneglekagen køle lidt af inden glasuren kommes på.

Opskriften her er skaleret lidt ned i mål og ellers magen til min kanelsnegle opskrift