Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/juni/

I juni måned glæder jeg mig til …

hindbærsnitte

Mmmm, juni måned starter skønt. Mere end godt, faktisk!

Bliver bare lidt ekstra glad, når årest første sommermåned starter med sommervejr.

Maj måned var på mange måder en skøn måned, og selv om vi ikke fik plantet et nyt æbletræ – det må blive til efteråret – så nåede jeg faktisk alle de ting jeg havde glædet mig til. Det er slet, slet ikke så tosset at lave sig sådan en ønskeseddel for den kommende måned. For selv om man ikke altid når alt, så er det med til at bringe lidt fokus på gode ting, oplevelser, små ting, og samvær og det er rart at kunne se tilbage på den måned der er gået og lidt reflektere lidt og glæde sig over de gode ting der er sket. Specielt rart, hvis man indimellem synes tiden har lidt for meget fart på …

I skrivende stund er jeg på vej til København et lille smut fra i dag til i morgen og det er så længe siden, at jeg har været afsted på tur bare mig, så det føles helt spøjst og næsten som en slags miniferie – selv om kalenderen er booket med møder. Så min juni starter i København og ser ellers ud til at bringe en masse rare små og store oplevelser med sig.

I juni måned glæder jeg mig til:

 1. at se Johan og Julie spille en masse fodboldkampe – de elsker det og det er virkelig bare så hyggeligt at være med ude at se dem spille kamp.
 2. at fejre Martin til Fars Dag den 5 juni – jeg tænker noget med lækker brunch til morgenmad og en god middag med grill i haven, og så en fin gave, som vi endnu ikke har helt på plads, børnene og jeg.
 3. Et romantisk weekend ophold sammen med Martin i slutningen af måneden
 4. At se filmen bag bogen ‘en mand der hedder Ove’ – var noget så begejstret for bogen, så jeg glæder mig!
 5. Måske at få tænkt lidt over sommerferieplaner … måske kan også godt lide slet ikke at have planer og bare være impulsiv. Måske bliver vi i Danmark og holder sommerferie hjemme med et par små ture rundt i det danske sommerland. Men vi kunne også godt finde på at køre en tur til Amsterdam og nu taler Martin også lidt om Mosel, Trier, Heidelberg osv – så måske vi bare tager det lidt efter vejret og hvad vi lige har lyst til …
 6. at begynde at spise salater og radisser fra haven.
 7. at læse en ualmindelig lovende bog, som jeg næsten ikke tør at gå i gang med, fordi jeg ved at jeg nok ikke kommer til at slippe den igen før den er helt færdig.
 8. At nå et smut forbi Stedsans i torvehallerne i Kbh i dag eller i morgen. Drømmer lidt om at spise på restauranten i drivhuset på Østerbro på et tidspunkt, men i denne omgang må torvehallerne gøre det …
 9. Og nu hvor jeg skriver om gode spiseoplevelser, så håber jeg også at kunne nå et besøg på Vrads Station ved Skanderborg til frokost med min lille familie og desuden lave en masse lækker sommermad herhjemme.
 10. På kaffebar med Johan. Jeg fik et fint håndskrevet gavekort af ham i gave til en tur bare ham og jeg – og tror det skal indløses meget snart.

Jeg glæder mig til at høre om jeres planer for juni, så del dem endelig i kommentarfeltet – det er så inspirerende ♥

P.S
Da jeg skrev mit i maj måned glæder jeg mig til – indlæg, var der et par søde og meget velkomne  efterspørgsler i kommentarfeltet efter et indlæg, om hvordan en typisk ‘arbejdsdag’ ser ud i mit liv som fuldtidsblogger – og det vil jeg meget gerne dele med jer. Havde tænkt, at jeg ville have skrevet om det i løbet af maj måned – men tiden løb fra mig og uden at jeg helt kan sætte en finger på hvad det er, så synes jeg ikke, at maj måned var helt typisk arbejdsmæssigt. Men jeg har ikke glemt jer! – og satser på at juni bliver med flere ‘typiske arbejdsdage’.

24 kommentarer
 • Maia skrev:
  1. juni 2016 kl. 11:33

  Go tur til hovedstaden. Hvis du har tid, mens du er i Torvehallerne, så kan jeg varmt anbefale Grannys House. Selvom deres ‘hovedsæde’ er i Søborg, så kan man sagtens fornemme charmen i den lille café/konditori i Torvehallerne.

  • Ann-Christine skrev:
   1. juni 2016 kl. 11:48

   Ihh, det vil jeg da lige se om jeg ikke kan nå at få med også. Har været på deres skønne cafe i Søborg for en del år siden, mens vi stadig boede i Købebhavn. Jeg tror faktisk næsten det er et par år siden jeg har været i Torvehallerne sidst … så er slet ikke opdateret med hvad der er, men fedt at du lige tipper mig om det :)

 • Maria skrev:
  1. juni 2016 kl. 14:58

  I juni ser jeg frem til vores familieforøgelse. Terminen er sat til lidt mindre en 3 uger, men i realiteten kan lillebror komme når som helst. Selvom jeg elsker varme havde jeg dog håbet på sommervejr i juli ?. Den søde vente tid går med at få det sidste på plads, skal sy et dynebetræk til lillebrors dyne og et ammepudebetræk til en ny ammepude jeg har fået. Og ellers så står den på afslapning med Morten Papes debutroman Planen. Det er en mobbedreng på knap 600 sider, forhåbentlig når jeg den inden at lillebror melder sin ankomst ☺️

  God juni til jer

  • Ann-Christine skrev:
   2. juni 2016 kl. 08:53

   Uh ja, det kan godt være lidt hårdt og ekstra varmt at være gravid, når det er så varmt som nu – der var hedebølge i maj 2009, og jeg drak så meget hjemmelavet pebermynteiste og spiste kolde vandmeloner i de dage før fødsel.
   Så dejlige planer du har for juni måned, med hyggelige forberedelser og boglæsning.
   Rigtig god fornøjelse med det hele – og specielt med den kommende familieforøgelse :)
   Kh AC

 • Tenna skrev:
  1. juni 2016 kl. 17:14

  Hej Ann-Christine

  Min kæreste og jeg har en lille “butik”, hvor vi laver ting i bl.a. læder. Vi har lavet rigtig mange personlige nøgleringe med navn, dato’er, kælenavn mm. her til fars dag, og vil blot give tippet videre, hvis du står og mangler en lille ting til på søndag :)

  Mange tak for en dejlig blog!

  Hilsen Tenna

  • Ann-Christine skrev:
   2. juni 2016 kl. 08:55

   Dejligt
   Og mange tak :)
   Kh AC

 • Karin skrev:
  1. juni 2016 kl. 17:16

  Hejsa

  Hvilken slags fiberdug har du brugt i dine fine højbede? Jeg spørger, fordi jeg er i tvivl, om alle fiberduge kan bruges, når man skal dyrke spiselige afgrøder i sine højbede. Indeholder alle fiberduge de samme slags stoffer, eller findes der nogle, der er giftfri?

  Vh Karin

  • Ann-Christine skrev:
   2. juni 2016 kl. 08:56

   Hej Karin,
   Jeg har svaret dig under haveindlægget :)
   Kh AC

 • Susanne Byskov skrev:
  1. juni 2016 kl. 17:33

  Lige til info ligger Vrads station nærmere Silkeborg end Skanderborg
  Jeg bor i nærheden glæd jer ….der er skøøønt??

  • Ann-Christine skrev:
   2. juni 2016 kl. 08:57

   Mig og geografi … (pinligt!) ;) Tak for at redde trådene ud :)
   Vi var der i julen og jeg glæder mig rigtig meget til at kigge forbi her i sommervejret, hvor jeg tror der er så skønt også :)

 • Betina skrev:
  1. juni 2016 kl. 18:28

  Det lyder som en skøn juni ☺️ Jeg pønser på en tur i friheden og se Dizzy Mizz Lizzy den 25/6 som farsdagsgave ? Thea har ikke det store forhold til indholdet i gaver endnu, hun vil bare gerne hjælpe med at pakke op ?

  Jeg glæder mig til forhåbentlig dejligt sommervejr, at fejre min mors fødselsdag, lidt bedre tid til at hygge med min lille familie end hvad april og maj har budt på og så må vi vist også hellere få kigget på det dersens sommerferie ☺️

  • Ann-Christine skrev:
   2. juni 2016 kl. 09:02

   Lyder som hyggelige planer I har og dejligt med en tur i Friheden til koncert under åben himmel.
   Jeg håber også juni bliver en lidt mere rolig måned med lidt følelse af god tid og langsommere tempo ;) Vil også bare gå ret fint i tråd med sommervejret lige nu
   dejlig juni til jer
   Og P.S jeg har fået fremavlet en lille fin hvide jordbær spire, og jeg er spændt på om der når at komme bær på i år ;)

   • Betina skrev:
    2. juni 2016 kl. 09:53

    Ja roligt tempo passer perfekt til sommervejret ☺️ Håber ikke der er for meget larm fra alt det gravearbejde de roder med, det er i hvert fald en værre labyrint at komme frem og tilbage ?

    Jeg er vist kommet til at drukne de fleste små fine frø ved en frygtelig fejltagelse ? Men der er da kommet to små fine spirer, tror dog ikke de når at give noget som helst i år ☺️ Men måske jeg bliver positivt overrasket, hvem ved ☺️

    • Ann-Christine skrev:
     2. juni 2016 kl. 14:39

     Åh, ja – det må de gerne være færdige med meget snart! Så vi kan få lavet vores lille morgenkaffehyggelige forhave færdigt ;)

 • Havemama skrev:
  2. juni 2016 kl. 11:18

  Jeg kan fuldt ud tilslutte mig det med at se frem til salat og radiser fra haven – og kartofler og jordbær, uhm! Havefest og loppemarked og mange andre skønne ting glæder jeg mig også til i juni. Jeg er vild med lister over ting, man kan gå og glæde sig til. Og har lavet min egen på min blog havemama.dk. Du er velkommen til at kigge forbi:-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. juni 2016 kl. 14:43

   Sikke en skøn liste du har lavet – jeg kan jo se at jeg helt har glemt Skt Hans da jeg skrev min liste, dét glæder jeg mig også til. Bare helt hyggeligt herhjemme med bål og snobrød i haven og koldskål til dessert
   Kh AC

 • Sine Løkke skrev:
  2. juni 2016 kl. 14:38

  Endnu en inspirerende liste fra din side…med masser af dejlige planer ♡
  I maj måned nåede jeg slet ikke at lave en liste..selvom jeg ligesom dig synes det er en vildt god måde lige at stoppe op og reflektere. Men altså…i maj måned nåede jeg kun at sænke farten nok til at reflektere…men ikke nok til at få skrevet det ned? Gad vide om det bliver det samme med juni. For tiden flyver bare afsted…jeg er på barsel med 3 barn og STORNYDER hvert minut. Jeg hygger med lillebror…hans søskende…mødregruppe…salmesang…stille aftener i haven…bagning…og meget mere.
  I juni glæder jeg mig – udover endnu mere hyggetid med mine kære – til:
  – at lave hyldeblomstsaft og pandekager.
  – den første tur i havet – med dette vejr må det kunne lade sig gøre inden længe.
  – At spise masser af gode is fra De fire istider (den lokale ismand) og fra vores egen ismaskiner.
  – At holde Skt. Hans for en stor flok gode venner.
  – At deltage i ikke mindre end tre feser i børnehaven: Cirkus Navnløs (med vores egne unger som artister), afslutning på børneklub (førskoleprojekt for alle institutioner i byen) og afslutningsfest for ældstebørnene.
  – At følge udviklingen i køkkenhaven. Jeg har fået SÅ mange spændende ting i jorden…og jeg glæder mig til at se det gro…og ikke mindst til at smage.
  – At heppe på min mand og hans drivhusprojekt.
  – At bruge endnu flere stille aftener i haven eller på terrassen ?

  Rigtig god juni til dig og dine ♡

  Mange hilsner
  Sine

  • Ann-Christine skrev:
   2. juni 2016 kl. 14:54

   Så dejligt at du deler – og helt rart at høre at jeg ikke er den eneste der oplevede maj som værende lidt for travl ;) Lyder som den skønneste barsel med masser af dejlige planer, fester, arrangementer og oplevelser :)
   Rigtig god fornøjelse med det hele – og jeg er helt inspireret til at få gang i min ismaksine nu :)
   Kh AC

   • Sine Løkke skrev:
    3. juni 2016 kl. 09:12

    He he…det var, da jeg så din hjemmelavede lakridsis, at jeg tænkte, at jeg simpelthen MÅTTE eje min egen ismaskine ? Sjovt Hvordan inspirationen kan gå i ring ?

    • Ann-Christine skrev:
     3. juni 2016 kl. 14:56

     Hvor skægt, og jeg håber du er blevet glad for din maskine så – for det er jo virkelig ishøjsæson i disse dage ;)

 • Mette skrev:
  6. juni 2016 kl. 14:45

  Hej
  Tak for en skøn blog, elsker at læse med, og bruger dine opskrifter en hel masse, de er rigtig gode? Tak!
  Her skal vi i juni måned nyde vores nye hus, vi er lige flyttet fra lejlighed, så vi er igang med at få etableret lidt have, det er intet mindre end fantastisk, skal igang med nogle højbede nu????
  Ellers skal vi bare være sammen og forhåbentlig nyde det dejlige sommervejr☀️
  Hilsen Mette

  • Ann-Christine skrev:
   8. juni 2016 kl. 12:05

   Hvor skønt! Det lyder så dejligt at komme i hus og have nu her til sommer – rigtig god fornøjelse med det hele og med jeres haveprojekt :)
   Og tusind tak for de søde ord om min blog :)
   Kh AC

 • Johanne skrev:
  12. juni 2016 kl. 15:14

  Nu har jeg lige været lidt bagud med min bloglæsning, men vil bare lige give Heidelberg mine varmeste anbefalinger! Jeg var på udveksling i Mannheim (lige ved siden af) for to år siden, og det halve år bød på flere udflugter til Heidelberg – der er SÅ flot! Så hvis I kommer på de kanter, så sæt endelig en dag eller to af til at nyde den smukke, smukke by :-) Generelt er jeg stor fan af den del af Tyskland, så der er også en masse andre flotte små byer, man kan udforske, når man er der!
  Jeg har desværre en specialeaflevering d. 1. august, så der bliver ikke meget ferie til mig i år. Jeg håber, I får en dejlig sommer, hvor end turen så går hen :-)

  • Ann-Christine skrev:
   13. juni 2016 kl. 17:44

   Sikke en fin anbefaling, den må jeg lige vise til Martin når han kommer hjem fra fodbold med børnene snart – det kunne være et skønt sted at tage hen på opdagelse i sommerferien :) Dejlig sommer til dig, håber der bliver lidt rar afslapning mellem speciale skrivning :) eller at august også bliver ualmindelig sommerskøn
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.