Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaerlighedsbrevet-af-lucinda-riley/

Kærlighedsbrevet af Lucinda Riley

kærlighedsbrevet lucinda riley Det var den dejligste overraskelse, da jeg blev tippet om at Lucinda Riley havde udgivet en roman mellem hendes serie om De Syv Søstre.

Den måtte naturligvis fluks reserveres og lånes på biblioteket (jeg er fan af de danske biblioteker – hvilken luksus det er at have adgang til alle de skønne bøger), ventetiden var kort og nu er den læst … – og nydt! ♡

Jeg har læst samtlige af Lucinda Rileys bøger der er udkommet på dansk. Kærlighedsbrevet oplever jeg som en del anderledes end de forrige (eller burde jeg skrive efterfølgende*?) bøger fra hendes forfatterskab.

Med *efterfølgende, så er Kærlighedsbrevet nemlig en af Lucinda Rileys første bøger, som blev udgivet i sin oprindelige form i år 2000 og nu har fået en opdatering og udgivelse på dansk.

Jeg faldt for Lucinda Rileys forfatterskab og hendes andre bøgers fine evne til at spinde to fortællinger fra fortiden og nutiden sammen til romaner, der har tryllebundet mig gang på gang. Det er ikke stilen i denne bog, men selv om historien bindes op på hændelser i fortiden, så sker kærlighedsbrevets handlinger og fortælling kun i nutiden, med tilbageblik på fortiden og ikke som en parallelhandling. Her forestiller jeg mig, at Lucinda Riley først efterfølgende har fundet sin yndlingsskrive stil med at flette fortællinger sammen fra fortid og nutid.

Uanset, så er bogen helt bestemt anbefalelsesværdig og en skøn gribende fortælling, som vel er det nærmeste man kommer på en sød romantisk triller.

Hvis jeg ikke vidste at det var en Lucinda Riley bog, så havde jeg ikke gættet på det, efter at have læst den.
Jeg er spændt på, om I der har læst den, har samme oplevelse? Del også gerne hvad I er i gang med at læse pt. – måske vi kan inspirere hinanden til god sommerlæsning? 

kærlighedsbrevet

Om Kærlighedsbrevet
Journalisten Joanna sidder til en mindegudstjeneste for en kendt engelst skuespiller, som hun skal skrive om til den avis hvor hun er ansat. En ældre dame ved siden af hende får et ildebefindende og da Joanna følger hende hjem, får hun stukket et gammelt kærlighedsbrev og en gådefuld besked i hånden. Joannas nysgerrighed er vakt og mens hun undersøger brevet bliver hun hvirvlet ind i hændelser, som blot skærper Joannas behov for at finde ud af sandheden og historien bag det mystiske kærlighedsbrev.

32 kommentarer
 • Birgitte skrev:
  6. juli 2018 kl. 11:06

  Kære Ann-Christine

  Tak for dine altid skønne blog-indlæg og billeder :-)

  Jeg har også læst Kærlighedsbrevet (og alt andet af Lucinda Riley – venter lige nu på Perlesøsteren på biblioteket, jeg er nemlig også STOR fan af vores gode danske bibliotekssystem) – og jeg er af samme opfattelse som dig. Da jeg læste bogen tænkte jeg, at det ikke var en typisk Lucinda Riley, så jeg er glad for din oplysning om, at det er en af hendes tidligere bøger fra 2000, så giver skrivestilen pludselig mening :-)

  Hvis du ikke har læst/set Outlander-serie, kan jeg varmt anbefale den. Bøgerne har jeg til gode (er skrevet op til den første Den engelske kvinde), men film-serien har jeg slugt på Netflix og Viaplay. Den er helt fantastisk.

  Jeg skal have Tilbage til Black Rabbit Hall og Sarahs nøgle med på ferie.

  Rigtig god sommer med alle dine skønne planer – ikke mindst at være off-line ;-)

  Kærlig hilsen
  Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   7. juli 2018 kl. 07:55

   Kære Birgitte,
   Tusind tak for din søde hilsen ♡
   Jeg krydser fingre for at du snart kan få læst perlesøsteren – den er så skøn. Og tusind tak for tippet om Outlander, det tror jeg skal være den næste serie vi skal i gang med. Det er efterhånden rigtig længe siden vi sidst har været i gang med en serie, nu hvor der er så dejligt vejr – denne kunne være skøn at starte på.
   Rigtig skøn sommer til dig og rigtig god læselyst med de skønne bøger du skal have med på ferie.
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Ida Maria skrev:
  6. juli 2018 kl. 11:41

  Min sommerlæsning kommer nok til at være Borgerlyst’ bog om afholdelse af samtalecafeer. Det er et spændende koncept som jeg godt kunne tænke mig at udforske lidt det næste årstid. Det er så interessant hvordan vi skaber og laver rammer for de gode samtaler, både med dem vi kender og med alle dem vi endnu ikke har mødt.
  God sommer ☀

  • Ann-Christine skrev:
   7. juli 2018 kl. 07:57

   Interessant! Det vil jeg da kigge nærmere på.
   Tusind tak for tippet og skøn sommer til dig ♡

 • Bente skrev:
  6. juli 2018 kl. 20:45

  Lige pt er jeg gået i gang med første del af Brandon Sandersons episke fantasytrilogi, Mistborn. Men skulle du læse en skøn sommerferiebog, kan jeg varmt anbefale Der vokser et træ i Brooklyn af Betty Smith. Det er en af de skønneste bøger, jeg længe har læst.

  • Ann-Christine skrev:
   7. juli 2018 kl. 08:01

   Hej Bente,
   Tusind tak for tippet, den er nu reserveret på biblioteket :)
   Dejlig sommer til dig, og rigtig god læselyst
   Kh AC

 • Hanne Støttrup skrev:
  6. juli 2018 kl. 21:17

  Jeg er også kæmpe fan af biblioteket. Vores bibliotek pakker sommerbøger og så kan man blive glædeligt overrasket over noget man ikke selv ville have valgt.
  Har du læst Clifton-Krøniken af Archer? Jeg har netop også læst Jesper Wung Sungs bog “En anden gren” kan også varmt anbefales.
  God læselyst og sommer.

  • Ann-Christine skrev:
   7. juli 2018 kl. 08:05

   Hvor hyggeligt, og sikke en skøn ide – det er jo helt spændende at prøve lidt nyt.
   Jeg har læst Clifton serien, jeg synes også er fantastisk og virkelig tryllebindende spændende – jeg glæder mig til de næste udkommer i den serie.
   Den anden gren kunne jeg til gengæld ikke helt med … tror i bund og grund at jeg havde forventet noget ganske andet, og må vist prøve at tage den op igen på et tidspunkt. Har hørt så meget godt om den, så den er vist det værd ♡
   Skøn sommer til dig og rigtig god læselyst
   Kh AC

   • nicoline skrev:
    7. juli 2018 kl. 18:38

    hej
    Kunne heller ikke rigtig med “en anden gren” kæmpede mig igennem bogen stædig som et æsel…..ville bare ikke gi´op. måske bliver den bedre lige om lidt. Men den meget usammenhængende skrivestil fangede mig aldrig ;-(
    Har til gengæld læst “kærlighedsbrevet” synes den var spændende, men havde samme oplevelse af at det ikke rigtig var Reileys unevers. Har siden læst “pigen fra Napoli” som også er en genudgivelse af hendes tidligere bøger. ligesom “kærlighedsbrevet” er den også kronologisk, men jeg blev fuldstændig revet med at den smukke kunstre verden, samt hovedpersonernes kærlighed, der har så store konsekvenser for alle omkring dem. læste de sidste sider med tårene trillende ned af kinderne. Nu venter jeg på månesøsteren der kommer til efteråret….. har allerede forudbestilt på biblioteket ;-)
    god læse sommer

   • camilla skrev:
    19. juli 2018 kl. 16:00

    Du kan låne dem på bib på engelsk. Det gjorde jeg. Magtede ikke at vente haha

 • Tina skrev:
  6. juli 2018 kl. 21:21

  Da jeg opdagede denne var udkommet igen, var min begejstring lige så stor som din. Jeg sluger alt, hvad Lucinda Reiley skriver. Hvis der sidder nogen, der ikke har læst denne, så skynd jer på biblioteket…….

  Næste bog i serien om de syv søstre er pakket i feriekufferten….

  • Ann-Christine skrev:
   7. juli 2018 kl. 08:09

   Den perfekte sommerferie bog – rigtig god læselyst og skøn ferie til dig
   Kh AC

 • Lis Madsen skrev:
  8. juli 2018 kl. 22:12

  Hej AC
  Jeg har også læst Kærlighedsbrevet og giver dig ret i, at den er anderledes end de øvrige bøger. Men meget god læsning alligevel.
  Forfatteren til Clifton serien skriver da helt fantastisk. Et tilfælde at jeg så den første bog på biblioteket og kunne rigtig godt lide den, så jeg straks måtte læse fortsættelserne. Er skrevet op til den 4. bog i serien.
  Kh Lis

  • Ann-Christine skrev:
   10. juli 2018 kl. 14:56

   Ja, han er virkelig god! Jeg glæder mig meget til at læse de næste i serien, de kan jo slet ikke udkomme hurtigt nok :)

 • Sofie Pilborg skrev:
  9. juli 2018 kl. 21:18

  Jeg er også vild med Lucinda Riley og især de syv søstre! Venter i spænding på bog nummer 5 til november :-) har du læst orkideens hemmelighed? Hvis ikke, kan denne klart anbefales :-)

  • Ann-Christine skrev:
   10. juli 2018 kl. 15:11

   Ja, den er også virkelig skøn – du må endelig prøve at læse Kate Mortons bøger også, hvis du ikke har læst dem. De minder lidt om Lucinda Rileys skønne stil.

 • Anna Kjær Nørgaard skrev:
  10. juli 2018 kl. 20:59

  Jeg er stor fan af dine opskrifter og vild med dine boganmeldelser! Du har foreslået bøger jeg ikke selv ville have valgt ( bl.a. “opkald fra en engel”, som tog mig med storm) og det viser sig at jeg nu er nummer 18 i kø til denne bog, så det bliver nok et ebogs køb denne gang. Men så er læselyset også medbragt hele tiden ?

  • Ann-Christine skrev:
   30. juli 2018 kl. 16:42

   Hvor er det dejligt at høre! Det er så hyggeligt at dele og inspirere til skønne læseoplevelser ♡

 • Tina Lind skrev:
  11. juli 2018 kl. 22:01

  Pigen fra Napoli kan også anbefales. Det er også en af Lucinda Rileys tidligere udgivelser. Står lige nu i kø på biblioteket til Kærlighedsbrevet. God sommer

  • Ann-Christine skrev:
   30. juli 2018 kl. 16:44

   Ja, den var jeg også virkelig begejstret for♡
   Skøn sommer til dig!
   Kh AC

 • Maria skrev:
  17. juli 2018 kl. 16:29

  Jeg har lige, for 5 minutter siden, afsluttet Lucinda Rileys “perlesøsteren”. Er lige så tryllebundet af denne, som jeg var af de forrige.
  Den næste bog der ligger for, er Ilka’s arv af Sara Blædel. Af en eller anden årsag har jeg skulle tage tilløb til den. Guderne må vide hvorfor.
  Jeg bruger også biblioteket meget – det er en virkelig dårlig forretning for mig at købe bøger. De er læst så hurtigt!
  Dejlig sommer til dig og dine
  (og endnu en gang vil jeg virkelig anbefale dig at læse rosengädda. Vidunderlige historier)

  • Ann-Christine skrev:
   30. juli 2018 kl. 16:59

   Godt du minder mig om Rosengädde, dem må jeg få kigget nærmere på og reserveret på biblioteket snart.
   Skøn sommer til dig ♡

 • Kir Richter skrev:
  18. juli 2018 kl. 12:33

  Kære Ann-Christine,
  jeg har netop læst “I morgen kommer en ny himmel” af Lori Nelson Spielman – den er virkelig anbefalelsesværdig! Hun skriver fantastisk og jeg skal til at læse hendes nye “Min mor plejede at sige”.

  • Ann-Christine skrev:
   30. juli 2018 kl. 17:02

   Den har jeg også læst denne sommer og er helt helt enig med dig!
   Sikke en skøn og meget rørende bog.

 • Christina skrev:
  3. august 2018 kl. 13:31

  Mange tak for boganbefalingen, jeg bliver ofte inspireret af dine anmeldelser, når jeg skal vælge min næste bog?
  Jeg er snart færdig med “Små påsatte brande” af Celeste Ng, en fantastisk fortælling, som jeg varmt kan anbefale.

  • Ann-Christine skrev:
   8. august 2018 kl. 17:44

   Sikke en fin anbefaling den anden vej – den er fluks reserveret på biblioteket :)

 • Karin Jørgensen skrev:
  30. august 2018 kl. 14:07

  Hej Ann-Christine!
  Det er bare så hyggeligt at læse dine bog anbefalinger. Jeg er selv nu klar til at læse “kærlighed brevet”.
  Jeg har lige nu afsluttet “inden vi blev jeres” af Lisa Wingate, som også er en dejlig bog. Hende vil jeg gerne læse mere af.
  Kh Karin

  • Ann-Christine skrev:
   30. august 2018 kl. 15:51

   Hvor er det dejligt at høre, Karin – jeg holder også meget af at skrive og dele dem.
   jeg var også virkelig begejstret for ‘inden vi blev jeres’ – og vil også gerne læse mere af Lisa Wingate.
   Rigtig god fornøjelse med Kærlighedsbrevet.

 • Karin Jørgensen skrev:
  15. september 2018 kl. 13:19

  Hej og go’søndag
  Jeg er lige ved at afslutte “Kærlighedsbrevet’ en dejlig bog. Venter nu på den næste i rækken af de syv søstre.
  Har forøvrigt også læst “Den der lever stille” af
  Leonora Christina Skov. Den er også læseværdig.
  Kh Karin

  • Ann-Christine skrev:
   18. september 2018 kl. 10:22

   Mange tak for anbefalingen, jeg har også den til at stå højt på min læseliste og gemmer den til efterårsferien ♡
   – glæder mig sådan til at læse den.
   Tak for din fine hilsen og rigtig skøn dag til dig
   Kh AC

 • Anja skrev:
  27. april 2020 kl. 15:07

  Havde samme oplevelse som dig. Sad og ventede på hvornår vi skulle tilbage i tiden. Men den var meget gribende selvom den var anderledes end hendes andre bøger.
  Sidder tilbage med en følelse af at der burde komme en 2’er.
  Har ligesom dig også læst alle hendes andre romaner og kan simpelthen ikke få nok. Venter i spændjng på sidste bind sf De Syv Søstre

  • Ann-Christine skrev:
   28. april 2020 kl. 19:52

   Jeg er så meget med på ideen om en 2´er til denne bog, den vil jeg også gerne læse.
   – og håber også meget der kommer den sidste bog til efteråret af de syv søstre. Indtil da, kan jeg også varmt anbefale Sommerfugleværelset, hvis du ikke allerede har læst den :)

   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.