Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/labels-til-kokkenglas/

Labels til køkkenglas

maerkater

Jeg synes, at vores køkkenskuffe var blevet vældig rodet at se på. En masse glas med forskellige labels, nogle var halvvejs i stykker og andre var uden mærkat. I Photoshop lavede jeg et ark med nye labels, printede dem ud på selvklæbende papir, klippede dem ud og nu er der igen orden og overskuelighed i skufferne.

labels-til-koekken

Disse labels er selvfølgelig ‘skræddersyet’ til vores køkkenskuffe, men måske kan I også bruge dem – det er I ihvertfald hjertelig velkommen til :) De er lavet i en fart og det var egentlig ikke en del af planen, at de skulle videre gives – så bær over med, at cirklerne er lidt småskæve (man ser det ikke, når de er klippet ud og sat på glassene). De er i en PDF her

maerkater-til-glas

66 kommentarer
 • Rikke skrev:
  15. januar 2013 kl. 08:42

  Hvor er de bare fine. Må jeg spørge, hvor du køber din glas henne? Mvh Rikke

  • 15. januar 2013 kl. 08:43

   Selvfølgelig – de er fra Ikea
   Kh Ann-Christine

 • Rikke skrev:
  15. januar 2013 kl. 08:54

  Ah – gode gamle Ikea :) Tak for hurtigt svar. Kh Rikke

 • Birgitte B skrev:
  15. januar 2013 kl. 09:15

  De er vældig flotte. Vi bruger de lidt større bøtter med Plasticlåg fra Ikea, for det er nemmere for mine børn at åbne selv (bruges primært til morgenmadsprodukter)

 • Øglemor skrev:
  15. januar 2013 kl. 09:18

  SÅ fint! Som altid kan du bare det der med den lille detalje, der gør det hele lidt mere overskueligt og lækkert!

 • Vevika skrev:
  15. januar 2013 kl. 09:20

  Hvor ser det bare dejligt overskueligt ud. Det må være min 2013 plan for mit nye dejlige køkken. Overskuelighed i køkkenskabene. Må jeg spørge hvordan du opbevarer mel? Jeg beholder det som udgangspunkt i poserne, men måske holder det bedre i en tæt beholder.

  Jeg har også en drøm om at alt pålæg skal opbevares i pæne (gerne porcelæns) bøtter/opbevaringsbokse i køleskabet. Jeg så “vis mig dit hjem” eller hvad det hedder i fjernsynet, hvor beboeren opbevarede sine pålægsvarer på denne måde. Og det tog sig bare smukt ud, når man hurtigt vil dække et frokostbord og ikke har tid til at stille an. Og jeg vil elske hvis vores frokostborde i weekenden hurtigt var smukke og anrettet.

  • 15. januar 2013 kl. 11:14

   Jeg opbevarer det også i poserne. En pose fylder for meget til et glas, og så bruger vi det også relativt hurtigt, så jeg synes det holder sig fint. 7-9-13, så har jeg kun oplevet de monsterklamme mel møl en gang for en del år siden. Men ville dog gerne finde nogle glas som var store nok.

   Det lyder også super fint med sådanne pæne porcelænopbevaring til køleskabet – virkelig tjekket, faktisk! :)

  • Birgitte B skrev:
   15. januar 2013 kl. 12:19

   Hos Notre Dame i Nørregade, Kbh. har jeg været heldig at finde de helt store patentglas. De har i øvrigt mange andre fine (og praktiske) ting :-)

   • 15. januar 2013 kl. 19:34

    Tak for tippet. Jeg skal snart til Kbh igen, så må jeg lige holde øje :)

 • Husmoder skrev:
  15. januar 2013 kl. 09:46

  Vevika: Smid mel i et glas. Lufttæt. Du risikerer møl – Især ved de grovere og økologiske typer. Og ja, jeg taler af bitter erfaring.

  Det ser lækkert ud AC! Vi har bare ingen skuffer, og så kan det såen cirka være lige meget her..

  • 15. januar 2013 kl. 11:15

   De er så klamme de møl, jeg har heldigvis været forskånet. Men er det ikke også noget med at hvis de først kommer, så går de i ALT?

   • Stina Faurskov skrev:
    17. april 2013 kl. 10:29

    Jo! De går i alt. Jeg taler af bitter erfaring. Jeg blev nødt til at smide alt ud. Selv de ting som havde haft poseklemme på havde de fået sneget sig ned i. Sindssygt ulækkert. Så det er en bekostelig affære. Men er trods alt glad for jeg opdagede dem og ikke fik brugt det til noget. Selv i nogle fine nye Royal Copenhagen opbevaringsbøtter med angiveligt lufttæt låg var de kommet i.
    Næste projekt er helt sikkert at få købt de lufttætte glas.

    • Ann-Christine skrev:
     17. april 2013 kl. 12:55

     Hvor er det ærgeligt, de er så klamme de små ækle dyr!

 • Louise skrev:
  15. januar 2013 kl. 10:13

  Sikke en smart ide! Jeg har også sat mærket på nogle af vores krydderibeholdere, og det virker altså bare. Jeg tror at jeg vil videreføre ideen til vores glaskrukker med mel, rosiner osv.
  Tak for ideen :-)

  • 15. januar 2013 kl. 11:16

   Selv tak :) – jeg har også selv et krydderiglas projekt foran mig på et tidspunkt

 • Sofie skrev:
  15. januar 2013 kl. 10:26

  Eeeej, jeg sad lige og tænkte “ØV at jeg ikke har photoshop” og så så jeg at du havde lagt dem ind som PDF! Du er simpelthen en knag, AC – jeg må ud og købe selvklæbende papir og igang :)

 • Berit C. skrev:
  15. januar 2013 kl. 11:28

  Hvor er det flot og praktisk. Det kunne vi virkelig godt have brug for derhjemme. Jeg kommer selv mange ting på glas, da det bare er pænere. Men kæresten har sagt han gerne vil til at lave lidt mere mad, og det betyder heldigvis også at han gerne vil tage på indkøb lidt oftere :-D Nu er problemet nok lidt, at han ikke altid aner hvad tingene er, så labels ville jo være helt fantastiske. Det må jeg få lavet snarest, så han ikke kommer til at lave noget vildt underligt. Må dog nok alligevel indstille mig på, at jeg ikke kan finde mine ting længere, for selv om vi har boet sammen i snart 6 år, så lægger han tingene det helt forkerte sted når han lægger opvasken på plads ;-) Dermed sagt at mit sted altså er det rigtige ;-)

  • 15. januar 2013 kl. 19:34

   Tak Berit C.
   Jeg synes også det er pænere med glas, og så er det bare så meget mere overskueligt :) Det er da så hyggeligt, at han gerne vil lave mere mad også!
   Kh AC

 • Stinna skrev:
  15. januar 2013 kl. 14:16

  nej hvor er de fine!

 • Aase skrev:
  15. januar 2013 kl. 14:22

  Opbevaring af mel.
  Jeg opbevarer mel i de firkantede “slikdåser”, som kiosker har “bland-selv-slik” i.
  De kan stables i skuffen og fylder ikke ekstra. Og så er det lufttæt; har ikke opleveret “utøj” i nogle af mel-typerne siden da.

 • Rikke R skrev:
  15. januar 2013 kl. 15:38

  Hvor er de fine:-) tak:-) jeg har også alle mulige forskellige og nogle uden, måske et projekt… Vild med at der er hjerte ved popcorn og du har både lys og mørk muscovado sukker:-)

  • 15. januar 2013 kl. 19:37

   Tak, Rikke!
   Ja, vi elsker popcorn ;) – og jeg elsker at bruge muscovado i bagværk, og jeg kan slet ikke vælge mellem den lyse og den mørke …

   • Rikke R skrev:
    15. januar 2013 kl. 19:57

    Lækkert:-)

 • Regitze Olischer skrev:
  15. januar 2013 kl. 17:51

  Fed idé. Tak for tippet :)

 • Annemette skrev:
  15. januar 2013 kl. 20:48

  Hejsa,

  Sikke fine markater – jeg har selv fyldt alt pä glas i mit spisekammer lige för jul og sikke nemt og overskueligt det hele er nu.. Jeg har de gammeldags dymo labels pä glassene, sä nu er jeg spaendt pä om de bliver siddende ellers mä jeg ud og finde papir og printe dine flotte markater i stedet for ;-)

  /Annemette

  • 16. januar 2013 kl. 13:22

   Et spisekammer … det lyder så hyggeligt. Mine forældre har også sådan et – hvor der er køligt året rundt. Det er altså super praktisk :)
   Kh Ann-Christine

 • Heidi skrev:
  16. januar 2013 kl. 09:07

  Hvor ser det fint og overskueligt ud :-) Jeg tror jeg vil snuppe idéen, så de ristede løg ser lidt mere attraktive ud i et patentglas fremfor en kedelig pose med en pose-klemme på ;-) Det samme med solsikkekernerne og hørfrøene og jeg kunne blive ved :-)
  Tak for tippet og tak for din dejlige blog <3
  Knus fra Heidi

  • 16. januar 2013 kl. 13:23

   Hej Heidi,
   Fedt at du kunne bruge ideen :)
   Rigtig god dag
   Kh Ann-Christine

 • Tanja skrev:
  16. januar 2013 kl. 12:16

  Hvor er de fine og super søde.
  Hvordan laver man sådan nogle i PhotoShop?

  Jeg må have fat i noget selvklæbende papir, så jeg kan få fine labels på min patentglas i køkkenet :o)

  • 16. januar 2013 kl. 13:59

   Tak :)
   Det kan jeg ikke sådan lige forklare med ord, så skulle jeg vist ud i en video DIY ;) Du må prøve dig lidt frem, det er sådan jeg har lært det. Ellers er du velkommen til at snuppe min pdf ;)
   Kh AC

 • Christina skrev:
  16. januar 2013 kl. 21:21

  Trangen til sådan et gammelt forrådskammer/viktoalierum bliver kun større af alle de fine glas :-)

  • 17. januar 2013 kl. 09:51

   Ja, ik´ Sådan har jeg det også ;)

 • Anette skrev:
  17. januar 2013 kl. 13:40

  Flotte mærkater! Den ide nupper jeg lige, da jeg står foran en større oprydning i mine skabe.

  En ide til mel er de store firkantede dåser, som Kellogs har lavet. Jeg har set dem i Fakta i flere omgange. De er perfekte til mel, sukker, havregryn m.m.

  • 18. januar 2013 kl. 09:20

   De er også fine, lidt retro og hyggelige :)

 • Linette Lanng skrev:
  21. januar 2013 kl. 14:47

  Kære Ann-Christine

  Dine labels er simpelthen SÅ fine og har i dag sat dem på glassene i køkkenskufferne. Der manglede selvfølgelig liige nogen og nogen var i overskud. Så jeg begav mig i kast med photoshop, men bestemt UDEN held. ØV! Det er vel ikke sådan at du kan lave et ark mere? Eller er det lidt for meget at bede om? Jeg mangler labels til (græskarkerner, sesamfrø, grove og alm. suppehorn, bulgur og knækbrød).

  Sig endelig bare nej hvis det bliver for stort et arbejde – eller du bare ikke har lyst :)

  Venlig hilsen
  Linette

  • 21. januar 2013 kl. 15:29

   Hej Linette,
   Jeg har overvejet at lave et blogindlæg, hvor man kan byde ind med ønsker og så lave derefter. Måske bliver det i februar. Jeg har desværre ikke tid lige de næste par uger. Men det står på min ‘to do’
   Fedt du kunne bruge mine labels, håber du kan vente på resten ;)
   Kh Ann-Christine

   • Linette Lanng skrev:
    21. januar 2013 kl. 16:10

    Det kan jeg selvfølgelig :) Skønt at du selv havde fået ideen.. Venter med spænding til du får tid :)

    • 22. januar 2013 kl. 09:32

     Og jeg tænker at jeg nok også laver til krydderiglas – det mangler jeg nemlig også selv ;)

 • Jeanette / Lutter Idyl skrev:
  22. januar 2013 kl. 11:54

  Ej hvor ser det tjekket ud og en god reminder om at man måske snart skulle se sine køkkenskabe igennem engang – vi er der nu hvor man liiiiige skal stable tingene rigtig og så lukke hurtigt! hehe…;)

  • 23. januar 2013 kl. 08:00

   Sådanne skabe kender jeg godt ;) Dem har vi også haft, lige inden jeg fik ryddet godt op :)

 • Annamari skrev:
  25. april 2013 kl. 20:28

  Hej Ann-Christine.
  Dine labels er super søde og dekorative! du har under FAQ skrevet at du bruger photoshop elements, er det også det program du har brugt da du lavede labels? jeg vil SÅ gerne have et lige så overskueligt system og selvom jeg ikke har noget forstand på photoshop så har jeg forsøgt at finde programmet. Jeg har fundet photoshop elements 11, men det ligner at det udelukkende er til fotoredigering? måske det er det forkerte program jeg har fundet :-)

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2013 kl. 21:05

   Hej Annamari,
   Ja, det er primært et fotoredigeringsprogram. Jeg bruger det dog til alt muligt grafisk, også de små kategori ikoner i højreside har jeg designet i photoshop elements.
   Kh Ann-Christine

 • Annamari skrev:
  2. maj 2013 kl. 12:51

  Hej igen.
  og tak for hjælpen :-) det er lykkedes mig at lave flere ark som nu gerne skal printes ud og på glas. Har du ideer til hvor jeg kan købe selvklæbende papir? (og er det transparent eller hvidt).
  Kh. Annamari

  • Ann-Christine skrev:
   2. maj 2013 kl. 21:42

   Det var så lidt. Jeg har købt det i en printerbutik, men har også set det hos Panduro mener jeg.
   Kh Ann-Christine

 • Natasja Larsen skrev:
  27. juni 2013 kl. 10:07

  Ej hvor liver jeg inspireret til at gå en tur i køkkenet og få styr på tingene!
  Hvor kan man få fat i sådan noget selvklæbende papir, og skal det bare i printeren som alm. papir? :-)

  • Ann-Christine skrev:
   27. juni 2013 kl. 10:35

   Jeg har købt det hos en printerbutik. Men har også set det hos panduro og hos boghandlen, det skal bare i printeren som almindeligt papir

 • Mikkel skrev:
  1. august 2013 kl. 12:12

  Hvilken font har du brugt? :)

  • Ann-Christine skrev:
   2. august 2013 kl. 14:08

   Avenir

 • Betina skrev:
  8. september 2014 kl. 11:05

  Hvor er de fine, fedt at du har lyst til at dele :)

  • Ann-Christine skrev:
   8. september 2014 kl. 19:59

   Tak, det er jeg glad for at du synes :)

 • Rikke Sandemand skrev:
  1. juli 2016 kl. 21:41

  De er bare så fine og mit køkken der skal laves nyt her start juli skal helt sikkert have markerer på.. Men hvad med flormelis, perlesukker og havregryn.. Og skulle du få lyst til at lave til krydderier, fordi det kunne se rigtig godt id, så blir det helt sikkert også brugt af os ?

  • Ann-Christine skrev:
   4. juli 2016 kl. 15:49

   Det skal jeg gerne huske – måske der kommer en lille opgradering når vi skal have lavet nyt køkken snart :)

 • Tine skrev:
  6. oktober 2016 kl. 17:15

  Ved godt det er et lidt gammelt indlæg….. Men…. Hvad er målene på glassene? :-D de er så fine!!!

  • Ann-Christine skrev:
   9. oktober 2016 kl. 12:45

   Hej Tine,
   De fleste er fra Ikea og jeg mener det er omkring 1 L der kan være i :)
   Kh AC

 • Gitte Skoubo skrev:
  24. august 2020 kl. 21:17

  Hej. Vil lige høre om mærkaterne går af i opvaskeren ….

  • Ann-Christine skrev:
   25. august 2020 kl. 06:01

   Hej Gitte,
   Mine går af i opvaskemaskinen, så kommer jeg glassene deri, fjerner jeg markaterne inden. Det kommer nok an på hvilket papir der bruges til print.
   Kh AC

 • Gitte Skoubo skrev:
  24. august 2020 kl. 21:19

  Vil bare lige høre hvordan din labels klarer sig når glassene skal rengøres

 • Bettina Larsen skrev:
  27. marts 2021 kl. 12:51

  Hej ☺️
  Er det muligt at bytte nogen af markaterne ud med andre?
  F.eks. Altså havregryn i stedet kikærter?
  Vh. Bettina

 • Diana skrev:
  14. juni 2021 kl. 12:39

  Hej
  Kan se i den gamle tråd ovenfor at du på et tidspunkt overvejede at lave labels til krydderier. Fik du lavet sådan nogle og ef det i så fald nogle du har delt?
  Håber du ser mit spørgsmål trods det, at det er et gammelt opslag 😊

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.