Citrussalat


Citrussalat er en af mine favoritter i øjeblikket.
Vi spiser altid en masse citrusfrugter herhjemme i vintermånederne; mandariner, klementiner, grape og appelsiner. Friskt, sundt og lækkert og jeg har flere gange lavet sådan en lille tallerken fyldt med et udvalg citrusfrugter, hvor jeg har blandet de søde og de lidt bitre citrusfrugter. Til en citrussalat kan man bruge lige de frugter man har lyst til.
Citrussalat er nok vintermånedernes smukkeste salat, som sagtens kan serveres til julemaden, og så er det en skøn frokostret og smager også dejligt til kylling og falafler.
Prøv også: min opskrift på falafler >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citrussalat
- 3 klementin
- 1 rød grapefrugt
- 1 appelsin
- 2 blodappelsin
- 50 g rødkål
- 30 g pistaciekerner uden salt, grofthakkede
- 1 spsk hasselnødder, grofthakkede
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- Appelsindressing
- 4 spsk appelsinjuice
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk honning
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær skrællen af alle citrusfrugterne og skær dem i fileter ved at skære skrællen og de hvide hinder af omkring hver båd af citrusfrugterne.
Vend rødkålen med dressingen.
Anret citrusfrugterne smukt på en bund af fintsnittet rødkål på et fad og drys hakkede nødder og mynteblade over.
Appelsindressing
Rør dressingen sammen og smag den til.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Ser rigtig lækkert det skal vi have som salat til vores kylling i aften. Elsker citrus og mynte er en dejlig krydderurt sammen med.
Når det er jordbær sæson (om et halvt år) blander jeg citronsaft med lidt rørsukker og blander i de halverede jordbær heri , pynter til sidst med snittede mynteblade, det giver en frisk jordbærdessert.
hvor lyder det dejligt som tilbehør til kylling!
Rigtig god weekend til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Okay, der er bare nogle steder, hvor der ikke skla spares kalorier ;) 1000 tak for tippet. jeg har fundet dig på bloglovin så er en TRUE følger nu :)
Helt enig, så hellere spise ekstra meget salat til andre måltider og så gå all in på kvalitet, når der skal nydes en is ;)
Og hvor er jeg glad for at du har lyst til at følge med! Tak <3
Ja nemlig, det er den opskrift jeg har set. har aldrig smagt kardemommesis, men det er sikkert vildt godt.!
Det er helt vildt godt! Og hvis du kaster dig ud i den, så brug endelig piskefløde i stedet for madlavningsfløde – det er desværre en lille fejl i den trykte opskrift, at der står madlavningsfløde ;) -personligt foretrækker jeg den nemlig med rigtig fløde.
Kh Ann-Christine