Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakrids-is/

Lakrids is

Lakridsis af kondenseret mælk, lidt fløde, lidt yoghurt og lakridspulver. Den smager stjernegodt!

Jeg kan godt lide den syrlighed som surmælksprodukter giver isen, det gør balancere smagen mellem den søde kondenserede mælk og den fyldige fløde på fineste vis.

Her kommer jeg lakrids i iscremen, men du kan også bruge chokoladestykker, nødder eller frysetørrede bær.

Prøv også: min opskrift på chokolade is >>

PT24H

Lakridsis

Tid i alt24 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal4 stk.
Ingredienser
  • 200 g sød kondenseret mælk
  • 50 ml piskefløde
  • 50 ml mælk
  • 100 ml yoghurt, naturel
  • 1 spsk rålakridspulver
  • 4 lakridsrod
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk kondenseret mælk, fløde,  yoghurt og lakridspulver sammen i en skål med en håndmikser.

Kør det i en ismaskine til konsistensen er tyk og cremet.

Køl evt af i køleskabet i 1 time.

Kom isen i isbæger til ispinde og kom to lakridsrødder i hver isbæger. Sæt i fryseren i minimum 4 timer.

Sænk bunden af isbægerne i varmt vand, det løsner isen, så den ikke går i stykker når du trækker den op af isbægeret.

Drys isen med lidt lakridspulver.