Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakrids-is/

Lakrids is

Denne lakridsis falder lige i min smag. Jeg har lavet den af kondenseret mælk, lidt fløde, ymer, lakridspulver og lakridssirup fra Johan Bülow. Jeg kan godt lide den syrlighed som surmælksprodukter giver isen, det gør dem lidt lettere og en lille pixi smule sundere …

Opskriften på lakridsis kan varieres i det uendelige, så prøv dig frem til din favorit.

Ja, det er virkelig kedeligt, at skulle teste den slags, men nogen skal jo lave det beskidte arbejde, ik´ ;) Tilsæt mere eller mindre fløde, ymer, mælk og prøv også med andre smage, fx klassisk vanilje, frysetørrede hindbær (uhh, den bliver smuk), chokolade, bær, smoothies – og jeg kunne blive ved …

PT1dag

Lakridsis

4 stk    1 dag
4 stk
Ingredienser
  • 150 ml kondenseret mælk
  • 50 ml fløde
  • 50 ml mælk (jeg brugte minimælk)
  • 100 ml ymer eller yoghurt
  • 1 spsk lakridspulver, fx fra Johan Bülow, evt lidt ekstra som drys
  • 1 tsk lakridssirup, fx fra Johan Bülow.Jeg har brugt den salte version
  • 4 træispinde, eller lakridsrødder
Udskriv opskrift
1 dag
Fremgangsmåde

Lakridspulver, kondenseret mælk, fløde og ymer kommes i en skål og piskes godt sammen med et piskeris. Køl evt af i køleskabet i en-to timer. Kør i en ismaskine i 15 minutter (alt afhængig af hvilken maskine man har)

Isbægerne pensles med en stribe tynd lakridssirup. Og derefter skal den færdige, men bløde rørte is i isbægerne. Kom ispinde eller lakridsrod i og stil den i fryseren natten over. Hæld lidt varm vand over bunden af isbægerne, for at kunne få isen ud inden servering.

Drys evt med lidt lakridspulver inden servering