Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/maj-maaned-glaeder-jeg-mig-2/

I maj måned glæder jeg mig til …

maj

Mandag morgen med solskin, blå himmel, forår, duften af varm kaffe, god tid fra morgenstunden (fordi børnenes skole holder lukket i dag). Martin, Johan og Julie er taget til morgenmad hos mine svigerforældre og jeg har et par timer alene til blogskrivning, mails og billedredigering + morgenmad og kaffenydning.

Det er den første dag i maj og jeg er noget så begejstret for at den kommende tid (endelig) bringer solskin og forårsmildt vejr. Det er meget tiltrængt ♡

Vi har mange skønne oplevelser i kalenderen for maj og her er en række dejlige ting og oplevelser, som jeg glæder mig til i den kommende måned: 

 • Bage varme hveder dagen før St. Bededag – elsker sådanne hyggelige traditioner og de hjemmebagte smager så dejligt!
 • En forlænget weekend til Sverige – jeg påtænker blandt andet at få lavet en Malmøguide, som har været efterspurgt længe (da vi netop boede i den by, da jeg startede bloggen for 10 år siden).
 • Forår, fregner, solskin og stille læsestunder på liggestolen i haven
 • Lave skønne opskrifter og retter med rabarber – Rabarber og asparges er yndlingsråvarene her i maj måned.
 • Johan og Julies 8 års fødselsdag – det er bare en ganske særlig dag, for både dem og os.
 • Spise de første radisser fra haven og satse ved at plante halvdelen af den forspirede salat ud i et højbed.
 • Sidst på måneden rejser vi afsted til Toscana i Italien – nøj hvor vi glæder os til den rejse og notesbøgerne fyldes med research og noter til  skønne oplevelser, spisesteder og udflugtsmål. Arbejder på at lave skønne inspirerende rejseguides til både Sverige og Italien i den kommende tid.
 • Arbejde videre med vores familie fotoalbum – jeg er i den forbindelse i gang med en research efter den bedste fotoprinter. Har lidt kig på en Canon-printer , men er også helt på bar bund, så tip modtages med kyshånd.
 • Finde en ny smuk stor sommerplante til krukken ved vores hoveddør – jeg har en forkærlighed for hortensia, men overvejer om der mon skal lidt andet til …

Hvad glæder I jer særligt meget til i maj måned?

maj

maj

34 kommentarer
 • 1. maj 2017 kl. 11:30

  Uha, hvis du kunne være så sød at skabe lidt rum til mig i din kuffert når I rejser til Toscana, så ville det være værdsat, tak! ❤️
  Det lyder virkelig pragtfuldt; håber I får den skønneste tur!

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2017 kl. 11:48

   Ja, det kunne være så lækkert, ik ;)
   Jeg glæder mig virkelig også meget at at opleve det skønne smukke land ♡

 • Dorte skrev:
  1. maj 2017 kl. 11:59

  Kære AC
  Lyder som nogle rigtig dejlige planer I har for maj måned. Toscana i maj lyder helt vidunderligt. Vi er ved at være langt med vores ombygning herhjemme, så det er bestemt en af de ting jeg glæder mig til i maj – at flytte i nye værelser.
  Kram D

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2017 kl. 11:49

   Nu skal I snart til at det sjove med at indrette og flytte ind på ny – det er da så fedt! :)
   Dejlig maj måned til jer

 • Lone skrev:
  1. maj 2017 kl. 13:10

  Gode planer for maj :-)
  Jeg lavede rabarber/flødeis igår Mmmmmmmm ;-)
  Mht. Printer. Jeg brugeren Canon Pixma 6350 og den er jeg rigtigt glad for. For nyligt troede jeg at den var afgået ved døden så manden min kørte i byen for at finde en anden. Han kom hjem med en epson som skulle være den bedste. Den var lysår fra min “gamle” canonprinter. Hr Epson blev returneret og Canon overlevede heldigvis. Så et godt råd må være at få lov at se et print af sine billeder. Jeg bruger forøvrigt min printer til salg af billeder og kort.

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2017 kl. 11:52

   Tusind tak for tippet! Jeg glæder mig så meget til at printe egne billeder på en ordentlig printer – jeg kunne ikke finde den du har- men tænkte faktisk at nu skal det være og købte en Canon Pixma Pro 100 s, den glæder jeg mig vildt meget til.
   Kh AC

 • Katja skrev:
  1. maj 2017 kl. 21:51

  Tusinde tak for en fantastisk inspirerende blog. Vi skal holde vores datters 7 års fødselsdag om lidt hvor jeg vil lave en let frokost / buffet og jeg kan se på det hele at 90% af retterne kommer fra dine opskrifter her. Vi dyrker de fleste råvarer selv og jeg er fan af dine opskrifter ?

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2017 kl. 11:53

   Hvor er det dejligt at høre!
   Stort tillykke med jeres 7-årige lige om lidt :) og rigtig god fødselsdagsfejring til jer
   Tusind tak for den søde hilsen
   Kh AC

 • Camille skrev:
  1. maj 2017 kl. 22:46

  Lyder som en skøn maj måned!!

  Ift. familiefotos, har du så evt. gode tricks til hvordan du opbevarer – og hitter rundt i dine fotos digitalt?

  Har forøvrigt netop bagt tomatsnurrer med mine 2 nystartede SFO piger – og de var straks et hit. Er kommet lidt bag på mig, at vi skal til at stå for deres frokost – så kommer helt sikkert til at dyrke dine madpakke-opskrifter en del fremover ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2017 kl. 11:59

   Hej Camille,
   Jeg opbevarer dem på både dropbox, computer og extern harddisk – better safe than … ;) Og så deler jeg dem ind i mapper efter årstal. Der er mange billeder og jeg kan ikke helt greje at gøre det mere enkelt end det.

   Har du mon set at jeg har samlet alle madpakkeopskrifter her – og nu får jeg helt lyst til at bage tomatsnurrene snart igen også :)
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

 • Kristina skrev:
  1. maj 2017 kl. 23:06

  Lyder som en skøn maj måned :) Kommer nok til at låne din opskrift på hveder, det har jeg nemlig ikke prøvet før og de lyder super lækre :)

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2017 kl. 12:00

   Det er lækkert! Rigtig god fornøjelse med dem :)

 • Christina skrev:
  2. maj 2017 kl. 10:23

  Jeg glæder mig til at se alt det, vi har plantet i haven blomstre og grønnes. Sidde i solen og drikke en kop kaffe og bare nyde livet. Finde grillen frem og servere en grillet pølse for de to 2 årige. Man kan da kun holde af maj☺️

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2017 kl. 12:03

   Det er bare så dejligt – og jeg er helt enig, man kan vist kun holde af maj! Også meget, meget tiltrængt med grillvejr og solskinsstunder :)

 • Katrine skrev:
  2. maj 2017 kl. 22:31

  Åh ja, Malmø-guide ville være fantastisk! Vi planlægger en weekend m børn der sidst på måneden, så guiden må gerne ligge højt på listen?
  Fik i øvrigt aldrig skrevet ang Toscana, vi var en måned for tre år siden på barsel m den ældste. Jeg skal lige finde et par navne og steder fra gemmerne.

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2017 kl. 12:06

   Må lige se om jeg når det – ellers følg endelig med på instagram, så tror jeg at jeg vil prøve at være lidt flittig på instastory mens vi er afsted :)

   • Katrine skrev:
    3. maj 2017 kl. 13:22

    Ah, havde lige overset, at I først skulle afsted? Rigtig god tur!

    • Ann-Christine skrev:
     4. maj 2017 kl. 12:02

     Tusind tak – glæder mig til at opleve og fortælle om det :)

     • Katrine skrev:
      4. maj 2017 kl. 21:17

      Kan desværre ikke finde det, jeg leder efter fra Toscana, men kan da huske lidt? Volterra er hyggelig med et par gode butikker og cafeer. Montereggioni er virkelig et besøg værd! En gammel by med bymur rundt, man også kan komme op på og se rundt på det omgivende landskab. Derudover er der flere fine kunsthåndværkerbutikker. Og byen var ikke overrendt af turister.
      Lucca og San Gimignano er selvfølgelig must see, men de er nok også på listen. Siena er også virkelig fin, men også ret turistet.
      Nå, det var vist, hvad jeg sådan lige kan huske. Jeg håber, I får en fantastisk tur, men det er svært at undgå i så smukt et område og med overordentlug gode mad- og vintraditioner?

      • Ann-Christine skrev:
       4. maj 2017 kl. 22:36

       Tusind tak for skønne tips! Det er så dejligt med gode inputs og inspiration til vores rejse.
       Kh AC

 • annette skrev:
  4. maj 2017 kl. 12:14

  Lyder som en skøn måned, disse måneder er så skønne i Danmark så det er bare med at suge til sig…Toscana er skøn, især på denne årstid.

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2017 kl. 14:19

   Jeg er helt enig – maj og juni kan bare noget ganske særligt (specielt nu hvor april var kølig og lunefuld ;) )
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

 • Iben skrev:
  4. maj 2017 kl. 15:25

  Hej, vil bare lige sige “rigtig go maj måned”, og at det er en fornøjelse at følge med og finde inspiration på din fine side. Jeg har nydt godt af mange af dine opskrifter, og det hele er præsenteret på smukkeste vis. Jeg er vild med dit visuelle udtryk. Tak for det.

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2017 kl. 16:53

   Tusind tak, det var sødt skrevet! ♡
   Rigtig skøn maj til dig og tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  4. maj 2017 kl. 19:40

  Hej Ac
  I maj glæder jeg mig allerallermest til at skulle
  -4 dage til Rom med min store søn på 22 – bare ham og mig :-) Det er første gang, jeg skal besøge byen, og har glædet mig så længe og lige nu, siger vejrudsigten 26 grader, mens vi er der!
  -På arbejdet er det den travleste tid med elevernes eksamener, men trods alt arbejdet, er det også altid en let og glad tid, hvor det hele afsluttes og resultaterne folder sig ud.
  -Min kæreste venindes datter skal konfirmeres og jeg skal være toastmaster – og det blir bare en dejlig dag.
  -At have det sidste møde med min Shakespeare-bogklub på biblioteket med gode damer og spændende snak
  -At se det hele vokse og gro i haven og blomsterne springe ud
  -Forhåbentlig en masse lune dage i sol på terrassen

  KH Trine

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2017 kl. 22:35

   Det lyder som en super skøn maj med alle de gode ting i kalenderen – og hvor er det dejligt at I tager på en rejse til Rom sammen – det bliver da så dejlig en oplevelse. Lige siden vi var der for omkring 9-10 år siden har jeg drømt om at komme tilbage der til. Det er en smuk by, der byder på masser af skønne oplevelser. Rigtig god tur og jeg hepper på dejligt solskin til jer :)
   Kh AC

 • Louise M. Vejen skrev:
  5. maj 2017 kl. 11:19

  Jeg er først for nylig begyndt at følg med på din blog og havde hørt så meget godt om den fra mine skønne veninder. Og alt det gode de har sagt levede op til mine forventninger! ❤️ Det er super dejligt med inspiration til hverdagen med 3 børn, og efter en langtidssygemelding synes jeg at det er en kæmpe hjælp at få inspiration til at få lavet en god madplan til ugens løb, så man ikke skal spekulere over det i sidste øjeblik! Også uden at det behøver at være retter som kræver alverdens ingredienser.
  De retter vi har prøvet ind til videre har været en succes! Skønt!
  Vi har en stor dejlig have, hvor hele familien elsker at være og her lader jeg virkelig op! Så majs lune vejr er bestemt også kærkommen hos os!

  • Ann-Christine skrev:
   5. maj 2017 kl. 21:37

   Nårhh, hvor er det dejligt med sådan en sød hilsen ♡
   Jeg er glad for at du fandt vej her forbi og synes der er god inspiration at hende.
   Tusind tak for din søde hilsen, den varmer :)
   Kh AC

 • Irene skrev:
  5. maj 2017 kl. 14:19

  Hej Ann- Christine.

  Må lige høre om de smukke glas er af mærket Lyngby glas. Hvis de er er det så dem som er 31cl. For så må jeg bare ønske dem til Mors dag. Tak for en meget inspirerende blog som hele vores familie bruger flittigt. Kh Irene

  • Ann-Christine skrev:
   5. maj 2017 kl. 21:38

   Hej Irene,
   Glassene er krystalglas fra Nachtmann Noblesse, og de er nemlig bare så fine :)
   Tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Lene skrev:
  7. maj 2017 kl. 08:23

  Hej Ann-Christine.

  Hvor er din online shop!!!!!!!! ?
  Ville have købt flere af dine grå kaniner til at hænge på grene i påsken.

  Lene

  • Ann-Christine skrev:
   9. maj 2017 kl. 09:33

   Hej Lene,
   Shoppen finder du i linket øverst på bloggen her :)
   jeg har dog ikke kaninerne længere, da jeg har kørt en del ned på sortimentet (vælger fremover udelukkende at sælge egne bog/ kommende bøger i shoppen)
   Men prøv at google “helle gram påske” så finder du dem forhåbentligt et andet sted :)
   Kh AC

 • Malene skrev:
  11. maj 2017 kl. 08:17

  Det lyder skønt med Toscana! Min kæreste og jeg var på interrail rundt i Italien forrige sommer. Vi forsøgte at komme rundt til nogle små byer i stedet for kun de store (det krævede nogle lidt længere rejser en lige planlagt ;)) men vi var i Montepulciano i Toscana. Og det er en fantastisk lillebitte by! Vi boede på et hyggeligt lille hotel og spiste masser af pasta og drak lækker vin. Det er en lille bitte by på toppen af en bakke omringet af smuk natur. Der er en masse flotte udsigtspunkter poster og små gemte terrasser hvor man bare kan stå og nyde udsigten og solnedgangen. Det synes jeg bestemt i skal kigge på!

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2017 kl. 09:28

   Åhh, hvor lyder det altså skønt!
   Jeg kan snildt forestille mig at Italien er et sted som byder på mange særlige rejsemindeglimt og jeg har noteret ‘din’ skønne lille by ned til vi skal afsted.
   Tak for tippet
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.