Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/maj-vil-jeg/

I maj vil jeg …

i-maj-vil-jeg
Vi slutter april måned af med sæsonstart for fodboldtræning for Johans vedkommende og Julie starter samtidig med sin allerførste times ponyridning. Begge dele har virkelig skabt sommerfugle i maven og store forventninger. Maj måned starter med fejring af min svigermors runde fødselsdag og så er maj den måned, hvor vores to dejlige krudtugler fylder år og hvor jeg bliver helt sentimental over at tænke tilbage på, at det allerede er 5 år siden at jeg have meget (!) stor mave, var højgravid og drak iskold pebermyntete dagen lang.

I maj måned …. 

– vil jeg fylde i min indkøbskurv: masser asparges, friske jordbær og masser rabarber. Jeg vil også forkæle mig selv med lidt nye skønhedsprodukter og i det hele taget drage lidt omsorg for mig selv efter en lidt travl periode.

– Står min kalender på: billederedigering af billederne til min kommende bog. Og ellers et mere roligt program end de sidste par måneder, hvor der har været ret meget på programmet.

–  drømmer jeg om at rejse til Paris! En drøm der slet ikke er så langt væk, billetterne er nemlig bestilt og vi tager alle fire afsted i juni.

– med små stjernestunder i børnehøjde: Johan og Julie taler ret meget om at få et kæledyr og har mange gode argumenter, for hvorfor det er en super god ide. Bl.a er det åbentbart helt vildt synd for deres mosters hund, at den ikke har en legekammerat tæt på … Vi er indtil videre blevet enige om, at de kan have mariehønerne i haven som en slags kæledyr udenfor.

– glæder vi os til 2×5 års børnefødselsdagsfest, både fødselsdagsfest for børnehavekammeraterne og for familien. Vi er endnu ikke kommet til planlægningen endnu, men vi skal snart igang med at planlægge udsmykning og menu.

– skal vi så morgenfruer, hjulkrone, gulerødder, radisser i haven og så skal alle krukkerne shines op – Et lille DIY projekt, som jeg er ret spændt på og som jeg nok skal dele, hvis det bliver godt!

18 kommentarer
 • Dorte/familiefletninger skrev:
  30. april 2014 kl. 11:44

  Det lyder som en helt igennem rar Maj måned. Pony ridning – mon det er startskuddet på en hestedille :-). Min datter på 4 er også begyndt at fortælle mig, temmelig insisterende, at hun altså godt vil prøve at ride på en hest. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   1. maj 2014 kl. 11:14

   Det er faktisk en hestedille, som jeg giver efter for nu … efter næsten 3 års snak om ridning – nærmest lige siden Julie kunne sige ordet hest ;)
   Og det var en rigtig fin oplevelse i går, så vi glæder os allerede til næste onsdag
   Kh AC

   • Dorte/familiefletninger skrev:
    1. maj 2014 kl. 11:44

    Det lyder rigtig godt. Er det på en rideskole eller hvor har I fundet ud af at gå?

    • Ann-Christine skrev:
     1. maj 2014 kl. 23:25

     Ja, det er en lille hyggelig ponyrideskole i udkanten af Aarhus.

 • Grethe skrev:
  30. april 2014 kl. 13:16

  Stor latter herfra ift. børnenes udtalelse med legekammeraten tæt på-den ramte lige min humor:)
  Jeg er spændt på projekt Krukker, lige noget for en havenørd som mig..
  Hav en sprød og lækker Maj.
  Kh. Grethe.

  • Ann-Christine skrev:
   1. maj 2014 kl. 11:16

   Ja, de er gode til at argumentere :)
   Jeg glæder mig til at få gang i haveprojektet og til at dele det – så skønt med flere havenørder ;)
   Kh AC – og rigtig dejlig maj til dig også

 • Marie skrev:
  30. april 2014 kl. 14:05

  Det lyder som den dejligste maj måned I har i vente. Og Paris i juni lyder i hvert fald også skønt. Vores Alberte fylder 4 d. 5. juni, så jeg er også snart på vej i det lidt sentimentale humør. Tiden går så stærkt.

  • Ann-Christine skrev:
   1. maj 2014 kl. 11:17

   Alt, alt, alt for stærkt. Det er nogle store børn vi har efterhånden :)
   Fødselsdagsforberedelserne er skønne og også fyldt af rare minder om graviditet og små nyfødte babyer.
   Rigtig dejlig maj til jer

 • 30. april 2014 kl. 15:24

  Glæder mig også til maj måned – rabarber og jordbær som er friske og danske.

  Blomster og grøntsager begynder at vokse spire og vokse frem. Det eneste minus er at ukrudtet desværre også vokser :-)

  • Ann-Christine skrev:
   1. maj 2014 kl. 11:19

   Pyyh ja, det ukrudt der … det har det også med at tage pusten fra os indimellem ;) Men jeg tager det nu gerne med for glæden ved at have en have fyldt af skønne planter, bær og krydderurter :)

 • Tulip skrev:
  30. april 2014 kl. 17:07

  Jeg synes at det argument med at Balder skal have en ven vinder over alt, nu må I få en hund (Balder forventer det!)

  Lækker maj måned!

  • Ann-Christine skrev:
   1. maj 2014 kl. 11:20

   Og han kan godt være en stædig herre :)

 • Mor skrev:
  30. april 2014 kl. 20:27

  Åh ja! Kom maj du søde milde! Der er meget at glæde sig til! Og børnenes fødselsdage især! Hvor fint med argumenter for at få kæledyr! Mariehøner er da også virkelig søde, men måske ikke så nemme at kæle med ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   1. maj 2014 kl. 11:21

   Enig – men i mine øjne akkurat lige så underholdende som en fisk ;) At have fisk var Johan og Julies sidste bud på et dyr i denne drøftelsesrunde, og de var sådan set enige med mig i at mariehøns var lige så fine :)

 • Lene Holmboe skrev:
  30. april 2014 kl. 22:13

  Så i en boligudsendelse for nylig, at familien havde indgået et kompromis med hensyn til kæledyr……. høns i haven :-) – måske, det kunne bruges – smiler :-?)

  • Ann-Christine skrev:
   1. maj 2014 kl. 11:26

   He he, ja det var da en mulighed ;) Så var der altid friske æg …

 • Jannie skrev:
  1. maj 2014 kl. 12:14

  Nyder altid at læse din dejlige blog og få inspiration. Med hensyn til hjulkrone vil jeg lige nævne, at jeg sidste år bogstaveligt talt fik min kaffe galt i halsen, da jeg en hyggelig sommerdag læste samvirkes artikel om, at hjulkrone er kræftfremkaldende. Artiklen får du her, så kan du selv tage stilling til om den skal med i krydderurtehaven. Planten er stadigvæk smuk og mine var med smukke hvide blomster, men jeg vil nok ikke bruge den i mad længere. Kh Jannie

  • Ann-Christine skrev:
   1. maj 2014 kl. 23:36

   Hov, det var dejligt du linkede til den artikel! Tror da lige, at jeg lader hjulkronerne pynte udenfor og ikke i salatskålen!!!

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.