Vi spiser jævnlig mexikansk herhjemme. Jeg elsker det grønne, sprøde og stærke mexikanske køkken og Johan og Julie elsker, når der er masser af skåle med forskellige ting at vælge imellem. Mexikansk er det perfekte børnefamiliemåltid, nemt, hurtigt, sundt og lækkert. Jeg laver guacamolen og tomatsalsaen selv. Syltede jalapenos, tacos og tortilla køber vi færdiglavet. MEN jeg vil virkelig godt at lave mine tortilla selv. Jeg har forsøgt sådan rundt regnet 57 gange eller noget i den stil. Men jeg kan ikke få dem rigtige. De skal være mere brød end pandekager. De skal kunne holde på fyldet, uden at være fedtet og ja, jeg har mange krav ;)
Opskrifter og ideer modtages med kyshånd ;)
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har været i Guatemala er halvt år. Der koger de majs i vand og tilsætter lidt lime indtil majsen mister sine skaller. Så køres majsen igennem en mølle. Dejen æltes i en skål og klappes til tortillaer. De bruger en comale, som er en slags bageplade over ild, til at stege på. Kører den over med vand med kalk i for at tortillaerne ikke klæber til. Steger i 4-5 min.
Uhmm, det lyder som nogle virkelig lækre tortilla der bliver lavet af den proces
Tak for din fine hilsen, håber du havde en dejlig tid i Guatemala
Kh Ann-Christine
Anbefaler at smugkigge i “Smagen af moderne Mexico” og købe en tortillapresse!!! Du vil ikke fortryde det ☺️
Den bog kender jeg ikke – men har købt en tortillapresse for en del år siden og er så glad for den :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Nu kan jeg ikke gøre mig vildt klog på det mexicanske køkken, da jeg selv er lært op i at lave tortillas i Costa Rica (og derfor er jeg ikke vildt stor fan af det hvide majsmel)- men: Det er nemt at lave egne tortillas, hvis du har det rigtige mel. Og det får du kun fra specialbutikker. Og køber du oveni sådan en presser, er det det nemmeste i verden (personligt vil jeg helst lave dem i hånden, men jeg fik også sidemandsoplæring af min mamá tica). Duften af majs på en pande er, som sagt, helt speciel.
Med det hvide majsmel, som er det eneste, man kan købe i DK, skulle du overveje også at lave arepas en dag.
Go do it! – det er altså noget helt andet end hvad danskere normalt kender til!