Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexikansk-og-hvordan-laver-man-tortilla/

Mexikansk – og hvordan laver man tortilla?

Vi spiser jævnlig mexikansk herhjemme. Jeg elsker det grønne, sprøde og stærke mexikanske køkken og Johan og Julie elsker, når der er masser af skåle med forskellige ting at vælge imellem. Mexikansk er det perfekte børnefamiliemåltid, nemt, hurtigt, sundt og lækkert. Jeg laver guacamolen og tomatsalsaen selv. Syltede jalapenos, tacos og tortilla køber vi færdiglavet. MEN jeg vil virkelig godt at lave mine tortilla selv. Jeg har forsøgt sådan rundt regnet 57 gange eller noget i den stil. Men jeg kan ikke få dem rigtige. De skal være mere brød end pandekager. De skal kunne holde på fyldet, uden at være fedtet og ja, jeg har mange krav ;)

Opskrifter og ideer modtages med kyshånd ;)

35 kommentarer
 • Marian skrev:
  24. januar 2012 kl. 08:27

  Jeg har lavet den her opskrift et par gange

  Kh Marian

  • Ann-Christine skrev:
   24. januar 2012 kl. 20:53

   Den opskrift minder meget om noget ala det jeg har forsøgt mig med – og jeg må sige at smagen er fantastisk. Virkelig dejlige madpandekager, men konsistensen er ikke 100 % som jeg ønsker mig den. (jeg har sådan en helt speciel ide om hvad jeg leder efter ;) )
   Kh AC

 • Line skrev:
  24. januar 2012 kl. 09:09

  Hvor ser det lækkert ud! Elsker også selv mexicansk, men køber som dig også altid tortillas og ville hellere lave dem selv, så jeg følger med her:) Har du en opskrift på en god og børnevenlig tomatsalsa? Ha´ en dejlig dag! Kh. Line

  • Ann-Christine skrev:
   24. januar 2012 kl. 20:57

   Hej Line,
   Ja, det har jeg :) Den har vist ikke været på endnu, men vi har fået mexikansk her til aften (det fik jeg lyst til efter dagens mexi-indlæg) og jeg tror da den skal på i morgen, jeg fik også knipset et billede af den faktisk – så det er jo oplagt
   Dejlig aften til dig
   Kh Ann-Christine

 • Jakob skrev:
  24. januar 2012 kl. 09:41

  Du skal have fat i noget Masa Harina, som er tørret og herefter fintmalet majskorn (majsmel). Du kan købe det hos ChiliHouse i København. Eneste du skal gøre er at blande det med vand og evt. en smule salt.
  Ikke noget med hverken hvedemel, olie og andre ting. Jo friskere majsmelen er, jo bedre bliver tortilla’erne (på samme måde som med … ja … hvedemel og brød). Duften af majs fra en varm tør pande når du tilbereder tortilla’erne er noget helt særligt.

  Og hvis du er rigtig afficionado skal du vel have fat i en tortilla-presse …

  • Ann-Christine skrev:
   24. januar 2012 kl. 21:00

   PERFEKT! Jeg tror det er ‘spot on’ i forhold til hvad jeg leder efter. Havde på et par amerikanske sider fundet frem til Masa Harina, men har ikke kunnet opsøge det, så jeg havde faktisk opgivet. Jeg skal forbi ChiliHouse og vender tilbage med hvordan det kommer til at gå med tortilla´erne
   -kan man mon købe en tortillapresse hos ChiliHouse? Har også kun set dem på amerikanske sider, som ikke sender til DK
   Tak for hjælpen, Jakob

   • Jakob skrev:
    30. januar 2012 kl. 20:46

    Hmm … ikke helt sikker på om pressen er i standardsortiment hos Chilihouse. Jeg købte min hos Cool Chile Co i London – samme sted som Chilihouse vist også køber en del varer fra. Spørg dem hos Chilihouse … det kan være, at de kan inkludere en særordre i deres næste bestilling fra London. Man overlever selvfølgelig uden en presse. Brug en stor dyb tallerken. Beklæd bunden af tallerkenen med film (så slipper tortillaerne lettere) og press den så ned over en klump tortilla dej af ca. golfkuglestørrelse. Det kommer sådan nogenlunde til at passe. God fornøjelse med det.

    • Ann-Christine skrev:
     31. januar 2012 kl. 22:17

     Tak for hjælpen, Jakob. Jeg må forbi Chilihouse og tale lidt med dem.

  • Jeanne skrev:
   8. februar 2021 kl. 11:27

   Masa Harina er ikke ‘bare’ tørret og fintmalet majskorn. Majsen er Nixtamaliseret .. dvs kogt med kalk og herefter tørret og malet.

 • Deborah skrev:
  24. januar 2012 kl. 11:18

  Tjah, jeg elsker også Mexikansk,. og køber også mine tortillaer. Fra hvad jeg ved, så er det næsten umuligt at få dem helt perfekte selv. Og nogen ting, er bare lettere at købe, og det er vel også okay? Jeg kan godt spare mig selv det ekstra besvær, også at skulle lave dem, men….

  • Ann-Christine skrev:
   24. januar 2012 kl. 21:03

   Jeg har i hvertfald ikke givet op endnu, hvis de kan i Mexico, så kan jeg også på Østerbro ;-)
   Og ja, det er da helt okay at købe, det bestemmer man jo selv. Jeg ved bare at jeg vil kunne lave dem meget bedre selv, når jeg blot lige finder den helt rigtige løsning. For mig er det ikke besvær, men en spændende udfordring (men hver sine hobbys og interesser, ik´)

   • Deborah skrev:
    27. januar 2012 kl. 00:23

    Jo helt sikkert. Og det er heller ikke fordi, jeg tror, det er SÅ svært at lave dem, men på grund af melet. Som jeg fik at vide (det er godt nok også noget siden), kan man simpelthen ikke opdrive mel, der er godt nok. Men måske man kan nu. Dette var da jeg var i Guatemala, hvor de jo også spiser Tortillaer, og hvor vi prøvede at bage dem! Held og lykke med projektet, som jeg vil følge med i.

    • Ann-Christine skrev:
     31. januar 2012 kl. 22:00

     Tak Deborah, jeg vil glæde mit til at prøve og til at dele :) Ved dog ikke om det bliver lige foreløbigt, skal lige have købt mel først. Åh hvor gad jeg godt til Guatemala, det må have været fantastisk

   • Ann-Christine skrev:
    31. januar 2012 kl. 22:14

    Tak for tippet :)

 • Benedikte Capion skrev:
  24. januar 2012 kl. 12:50

  Mmm, mexicansk er virkelig lækkert! Elsker krydderierne i det mexicanske køkken..

  • Ann-Christine skrev:
   24. januar 2012 kl. 21:04

   Uhh ja, det stærke, det søde, det syrlige, og alle nuancerne. Jeg elsker det!

 • Line skrev:
  24. januar 2012 kl. 13:09

  Mmmh meximad. Jeg kan anbefale denne opskrift , den minder bestemt ikke om de købte tortillas, men er majsagtig og meget mere mexicansk :) Jeg er hooked!

  • Ann-Christine skrev:
   24. januar 2012 kl. 21:06

   De lyder lækre og jeg kan godt forestille mig at de smager skønt med alle krydderierne. Den skal da prøves! Tak for tippet :)

 • Jeanet skrev:
  24. januar 2012 kl. 19:37

  Jeg har flere gange lavet disse madpandekager fra iform, som stort set kun består af æggehvide og groft speltmel (lysere mel kan dog også bruges). De er nemme at lave, men der bliver ikke så mange ud af en portion, som der er beskrevet i opskriften.
  .html

  • Ann-Christine skrev:
   24. januar 2012 kl. 21:08

   Hvor er det et indbydende billede af dine pandekager. De ser lækre ud! Skøn opskrift, tak for tippet.

 • Lise Emilia skrev:
  24. januar 2012 kl. 20:06

  Mums det ser altså bare lækkert ud. :)

  – Lise Emilia

 • Ann-Christine skrev:
  24. januar 2012 kl. 21:09

  Mange tak, Lise Emilia :)

 • Therese skrev:
  26. januar 2012 kl. 09:07

  Jeg er også helt vild med mexicansk mad, og glæder mig til at se om du får forsøgt dig med tortillaerne :-)

  Jeg laver ofte mexi, af rester. Det er en god “sidst på ugen-ret”, så man kan tømme ud i grøntsagsskuffen, og hvis man har en rest kød af en slags.

  • Ann-Christine skrev:
   26. januar 2012 kl. 22:21

   Jeg glæder mig rigtig meget til at gøre forsøget med tortilla og Masa Harina :)

 • Kamilla Olsen skrev:
  26. januar 2012 kl. 21:23

  Mmm – hvor ser det lækkert ud! Herhjemme får vi også tit mexicansk, da der er noget alle kan lide.
  Kh Kamilla

 • Mia skrev:
  17. februar 2012 kl. 10:16

  Jeg tager til London om tre uger og regner bestemt med at jeg skal forbi Cool Chile, tager gerne en tortilla presse med hjem til dig, hvis du ikke har fået fat i den..?

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2012 kl. 14:57

   Hvor er det sødt af dig, men jeg venter lige og ser om de ikke har den her i Kbh først. Rigtig god tur til London, bare det var mig ;)

 • Hanne Lyngholm skrev:
  1. juni 2017 kl. 08:41

  Jeg bruger denne opskrift:

  3 dl varmt (ikke kogende) vand
  1 tsk bagepulver
  1 tsk salt
  25 g blødt smør
  3 dl ølandshvede (ved det ikke er særligt mexikansk, men syntes det giver en god smag)
  3 dl Manitoba (el alm hvede).

  Bland det hele og juster med mel hvis det er nødvendigt.
  Lad dejen hvile en halv times tid. Jeg deler den så i 8 stykker til store tortillas og ruller dem tyndt ud. Bager dem så på en meget varm pande i ca 45 sekunder på den første side og ca 30 på den næste. Dæk dem til med et klæde efterhånden som de bliver færdige. Jeg syntes de her er nemme er lave og de bliver meget lækre. Skal man lave rigtige majstortillasw, har jeg læst man skal bruge en majsmelstype der hedder “hasa harina”.

 • Lidia skrev:
  28. januar 2018 kl. 18:22

  Hej

  Hvor blev opskriften af kan ikke finde den?

 • Rasmus skrev:
  8. april 2018 kl. 21:34

  De har den rigtige mel hos Mexibox.dk hvis du kontakter indehaveren har han og ogsået aggregat til at presse dem.

 • Kasper skrev:
  10. august 2018 kl. 17:33

  Nu kan jeg ikke gøre mig vildt klog på det mexicanske køkken, da jeg selv er lært op i at lave tortillas i Costa Rica (og derfor er jeg ikke vildt stor fan af det hvide majsmel)- men: Det er nemt at lave egne tortillas, hvis du har det rigtige mel. Og det får du kun fra specialbutikker. Og køber du oveni sådan en presser, er det det nemmeste i verden (personligt vil jeg helst lave dem i hånden, men jeg fik også sidemandsoplæring af min mamá tica). Duften af majs på en pande er, som sagt, helt speciel.
  Med det hvide majsmel, som er det eneste, man kan købe i DK, skulle du overveje også at lave arepas en dag.
  Go do it! – det er altså noget helt andet end hvad danskere normalt kender til!

 • Miriam le Fevre skrev:
  6. marts 2022 kl. 12:30

  Anbefaler at smugkigge i “Smagen af moderne Mexico” og købe en tortillapresse!!! Du vil ikke fortryde det ☺️

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2022 kl. 12:29

   Den bog kender jeg ikke – men har købt en tortillapresse for en del år siden og er så glad for den :)
   Dejlig dag til dig
   Kh Ann-Christine

 • Mette skrev:
  8. juni 2024 kl. 15:00

  Har været i Guatemala er halvt år. Der koger de majs i vand og tilsætter lidt lime indtil majsen mister sine skaller. Så køres majsen igennem en mølle. Dejen æltes i en skål og klappes til tortillaer. De bruger en comale, som er en slags bageplade over ild, til at stege på. Kører den over med vand med kalk i for at tortillaerne ikke klæber til. Steger i 4-5 min.

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2024 kl. 10:24

   Uhmm, det lyder som nogle virkelig lækre tortilla der bliver lavet af den proces
   Tak for din fine hilsen, håber du havde en dejlig tid i Guatemala
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.