Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mini-donuts-med-safran/ Kager Kager og søde sager

Mini donuts med safran

Disse nuttede mini donuts med safran, fik vi som en sød lille dessert til vores morgenmad her til morgen. Johan og Julie kom med begejstrede jubelråb og den søde glasur gjorde sig virkelig fint i selskab med den aromatiske safran. Uhm … er man vild med lussekatte – så er man helt sikkert også vild med disse mini donuts, som også er fine som en sød lille eftermiddagskage her i julen.

Hvor har det bare været nogle virkelige dejlige juledage!
Helt afslappende og hyggelige. Med masser af god mad, dejlige gaver, leg, kram, kys og julefrokoster. Vi er helt nede i gear, har været stort set offline i dagevis og læser i stedet bøger, ser gode film, hygger, snakker, leger, går ture og er bare sammen. Det er altsammen lige sådan, som jeg allermest kunne tænke mig julen og vi nyder det alle fire i fulde drag.

Mini donuts med safranglasur
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT25M24
Ingredienser
  • 10 g gær
  • 1 dl mælk
  • 35 g smør
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 1 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 20 g marcipan, groftrevet
  • 150 g hvedemel
  • Safranglasur
  • 150 g flormelis
  • vand
  • 1 knivspids safran, stødt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme og det sammen med mælk og stødt safran.

Rør gær ud i blandingen og tilsæt sukker, marcipan og salt.

Rør det godt sammen og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt under æltning. Dejen skal være lækker og smidig.

Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve en halv times tid.

Hvis man har mini donutsforme, så deles dejen i 24 stykker, i en alm donuts form deles i 12 og har man ingen donutsform. Så trilles dejen og formes i runde cirkler ala donuts.

Lad dem hæve i en lille times tid.

Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i  10-15 minutter – afhængigt af størrelsen.

Lad dem køle let af og pynt derefter med safranglasur.