Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mini-donuts-med-safran/

Mini donuts med safran

Disse nuttede mini donuts med safran, fik vi som en sød lille dessert til vores morgenmad her til morgen. Johan og Julie kom med begejstrede jubelråb og den søde glasur gjorde sig virkelig fint i selskab med den aromatiske safran. Uhm … er man vild med lussekatte – så er man helt sikkert også vild med disse mini donuts, som også er fine som en sød lille eftermiddagskage her i julen.

Hvor har det bare været nogle virkelige dejlige juledage!
Helt afslappende og hyggelige. Med masser af god mad, dejlige gaver, leg, kram, kys og julefrokoster. Vi er helt nede i gear, har været stort set offline i dagevis og læser i stedet bøger, ser gode film, hygger, snakker, leger, går ture og er bare sammen. Det er altsammen lige sådan, som jeg allermest kunne tænke mig julen og vi nyder det alle fire i fulde drag.

PT2H

Mini donuts med safranglasur

24 stk    2 timer
24 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme og det sammen med mælk og safran. Rør gær ud i blandingen og tilsæt sukker, marcipan og salt. Rør det godt sammen. Kom først grahamsmel i og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt under æltning. Dejen skal ikke ævre for fast, men lækker og smidig. Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve en halv times tid.

Hvis man har mini donutsforme, så deles dejen i 24 stykker, i en alm donuts form deles i 12 og har man ingen donutsform. Så trilles dejen og formes i runde cirkler ala donuts.

Lad dem hæve i en lille times tid. Sæt derefter donuts i en 200 grader varm ovn og bag dem i mellem 10-15 minutter – afhængigt af størrelsen.  Lad dem køle let af og pynt derefter med safranglasur. Nydes helst, mens de stadig er nybagte og lækre. Og efterfølgnede er de gode ristede med smør.