Hjemmelavet nutella
Nutella rimer på sommerhushygge og sommerferie. På lune nybagte boller, lyst brød og kiks.
Vi spiser ellers aldrig nutella, men der er noget nostalgisk og hyggeligt ved at have lidt smørbart chokolade på bordet i ferien. Jeg Kan rigtig godt lide at lave hjemmelavet nutella og give den lidt ekstra knas fra ristede og grofthakkede hasselnødder.
Den lækre nøddecreme smager af chokolade og hasselnødder og er et hit at sætte på weekendmorgenbordet.
Prøv også: min opskrift på bamseboller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Nutella
- 50 g hasselnødder
- 100 g mælkechokolade
- 1 dl piskefløde
- 40 g smør, stuetemperet
- 0,50 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter på en bradepande, til hinderrne revner og bliver sprød.
Tag hasselnødderne ud af ovnen og kom dem i et rent klæde, gnid hasselnødderne i klædet så hinderne falder af.
Kom 3/4 af hasselnødderne i en foodprocesser og hak dem fint til nøddemel, eller hak dem super fint på skærebræt. Hak den sidste 1/4 groft, så der kommer godt med crunch i nutellaen.
Hak chokoladen og kom chokoladen og de finthakkede nødder i en skål.Varm fløden op i en gryde til kogepunktet og hæld fløden over chokoladen i skålen. Rør godt rundt og tilsæt smør under omrøring. Rør det godt igennem til det er helt ensartet. Kør eventuelt hurtigt med en stavblender hvis nødvendigt.
Rør de grofthakkede hasselnødder og flagesalt i og hæld chokoladen på et glas.
Stil i kølesskabet i 3 timer, så den kan sætte sig.
Mums mums mums… Har allerede tjekket skuffen om der skulle være en “rest” chokolade… Desværre ikke – men det kommer der snart for jeg skal helt klart prøve at lave dette!! Tak for en dejlig blog, som jeg følger med i “i skyggen”
/Tina
Det er altså også sjældent at jeg lige har en rest til at ligge ;)
Hyggeligt med en lille hilsen fra en ‘skyggefølger’ :)
kh AC
Spiser aldrig almindelig nutella, men en omgang hjemmelavet smager SÅ skønt.
Har serveret det for veninder, familie og endda lavet det med mine elever i hjemkundskab – det hitter alle steder :-)
heldige elever du har. Der er altså også en verden til forskel på købt og hjemmelavet nutella – og så er det jo ret nemt at lave
Ååååhhhh nej – jeg ved bare, at jeg får det samme afhængighedforhold til det her, som jeg har fået til dine bounty!! ;o)
Undskyld!
:)
Mine drenge ville ikke overtales til at spise denne Nutella frem for den købte. Så smurte jeg et tyndt lag på riskiks og dryssede kokos henover, som en lille snack i madpakken. Et rent hit.
Uhmmm, det lyder som en god hapser :)
Det lyder utroligt lækkert og dejligt nemt! :)
Bare ærgerligt at det ikke kan holde længere – kan man gøre noget for at forlænge holdbarheden?
Det bedste er at lave en mindre portion. Da der er fløde i, tror jeg ikke der er så meget at gøre ellers – det smager skønt, så kan varmt anbefales :)
Jeg har nogle børn der glæder sig meget til at prøve denne lækre Nutella på nybagte boller i morgen tidlig, tusind tak for opskriften, jeg er sikker på den smager himmelsk. Hvor længe kan den holde sig??
Hvor er det skønt at høre! :)
Jeg oplever det holder sig glimrende i 5-7 dage
God påske til jer
Kh AC
Lyder skønt med hjemmelavet nutella og passer lige til vores sommerhustur i weekenden. Vi har en nødeeallergiker i familien. Kan man undvære nødderen eller erstatte dem?
Tak for inspiration.
Rikke
xx
Ja, det kan du sagtens, så bliver det bare en lækker chokoladecreme, hvilket bestemt heller ikke er helt tosset. Der kan dog godt være spor af nødder i de fleste chokolader, tror jeg.
Kh AC
Ej nej nej, hvor ser det godt ud! Jeg vil gerne nå at lave nutellaen i dag, så jeg håber, at du kan nå at svare mig på om andet salt end maldon salt kan benyttes? Havsalt?
Sagtens – bare en god salt. Og havsalt er super fin.
Rigtig god fornøjelse :)
Hurra det lykkedes! Genial opskrift, tusind tak :-)
Yeahh, hvor dejligt! Er også ret vild med den – og med chokolade i det hele taget ;)
Hej
Kan nutellaen evt. fryses ned og så optøes nå den skal bruges?
Mvh. marie
Ps. jeg synes du har en masse lækre opskrifter her på bloggen.
Hej Marie,
Tusind tak :)
Og det ved jeg sørme ikke om den kan … har aldrig gjort forsøget selv. Men måske du kan prøve med en lille smule og så se hvordan det bliver når det bliver tøet op?
Lad mig endelig høre om eksperimentet :)
Kh AC
Hej Marie og AC,
Prøvede du mon at fryse den ned? Jeg skal lave brunch til omkring 55 personer, så det ville være smart!
Måske har du prøvet det sidenhen Ann-Christine?
Kh
Hvor er det let at lave!
Er første gang jeg prøver at lave Nutella og det gik jo som smurt ;)
Lige nu står de på køl, så må vente lidt endnu med at smage :P
Ja, det er så dejligt nemt. Jeg håber du bliver glad for resultatet :)
Hej.
Det er da vel nok nogle lækre opskrifter!
Jeg sidder og spekulere over maldonsalt. Hvad er det?
Mvh Elisabeth
Tusind tak.
Maldonsalt er en god engelsk flagesalt. Jeg køber den i Super Brugsen og det er min favoritsalt – som jeg stort set bruger til alt. Den smager rigtig godt :) Men endelig bare brug din egen favorit salt.
Kh Ann-Christine
Hvor meget kommer der ud af en portion? Bare sådan cirka :-)
Ca 2 dl
Lige et spørgsmål mere ;-) Du skriver du bruger smør. Er det smørbart smør, bagemargarine eller?? På forhånd tak :-)
Det er altid kun ægte smør jeg bruger. Det smager bare bedst, synes jeg. Og er et rent og enkelt produkt.
Vi bruger ofte den fra Thise Mejeri.
Vi bruger faktisk aldrig hverken smørbare blandingsprodukter eller margarine herhjemme. Så øko smør og alverdens gode rene planteolier er min favorit :)
Kh AC
Jeg har nu prøvet Nutellaen og det er bare super godt. Jeg har kigget rundt på nettet og se hvad de forskellige siger om holdbarhed. Jeg har ikke set nogen holdbarhed ud over 14 dage på Nutella opskrifter. Gør Nutella et eller andet ved deres produkt siden det praktisk taget kan holde sig i årevis? Kan vi ikke gøre noget for holdbaheden som fx. at pasteurisere det færdige produkt?
Hej, jeg tænker om mælkepulver kan gøre det i stedet for fløde- så er holdbarhed helt sikkert længere.
Ja, det er jo helt uhyggeligt at tænke på hvad der kommes i sådanne madvarer for at de skal kunne holde sig i evigheder …
Selv laver jeg helt blot mindre portioner og kan godt lide at det er friskt og uden en masse tilsætningsting i – blot de lækre rene råvarer :)
Skal chokoladen på et glas, som lukker tæt, ligesom syltetøjsglas (som lukker pga. undertryk når blandingen køler af?)
Gad vide hvor vigtig smørret er? Kunne godt overveje at prøve at lave en vegansk version med kokosfløde ;)
Den behøver ikke komme på glas, der danner undertryk. Jeg tror uanset ikke den vil holde sig over en måned, pga fløden – men omvendt hvis du bruger kokosfløde, så måske …
Du kan sagtens lave den uden smør. Lidt som en chokoladeganache som også er virkelig lækkert som smørechokolade – jeg har dog ikke prøvet det med kokosfløde istedet for alm fløde. Men tip da endelig om hvordan det bliver :)
Kh AC
Tjo, måske – jeg har ikke prøvet det selv, men det er da forsøget værd.
Jeg laver min hjemmelavede nutella af dolche latte. Når den er færdig kogt og lidt afkølet, rører jeg manjari chokolade i. Hvis det skal være mere a la nutella, kommer jeg fint hakkede ristede nødder i. Det smager super lækkert.
Kære Ann-Christine
Tusind tak for den skønneste madblog!
Her i familien er vi også vilde med din hjemmelavede ‘nutella’ ?
Inspireret af Peter Beiers ‘Chocolate spread with orange’ har jeg i denne weekend igen brugt din opskrift, men erstattet den lyse chokolade med en 70% mørk og tilsat skrællen fra en øko appelsin. Det kan helt bestemt også anbefales – den tog kegler!
Uhmm, hvor lyder det lækkert med orangetwist på chokoladecremen! Det må prøves :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Heej.. Tak for en super go blog, jeg bruger dine opskrifter hver uge til min madplan!
Jeg har fået købt sydesalt i smuller frem for flager.. kan det bruges? Eller er det vigtigt at salten ikke smelter i massen?
Hej Mette,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :) Du kan sagtens bruge den lækre sydesalt du har købt til opskriften her.
Rigtig god weekend
Kh AC
Hej
Den smager fantastisk! Skal den på køl?
Hilsen Trine
Hej Trine,
Hvor er det dejligt at høre :)
ja, den skal gerne opbevares på køl
Kh Ann-Christine
Jeg kan ikke tåle hasselnødder, kan man lave den med andre nødder, f.eks. Cashewnødder?
Du må endelig prøve det af :) cashewnødder giver ihvertfald også en lækker cremet nøddecreme
Kh Ann-Christine
Da jeg gik på Det fri gymnasium lavede køkkenet en hjemmelavet vegansk nutella, som jeg kun ved indeholdt ristet kokos og kakao. Jeg ved ikke helt hvad fedtstoffet var.. Har du nogen idé til sådan en Nutella? Den var bare såå god og ikke helt usund
Hmm, det skal jeg ikke kunne sige … måske kokosolie.
Kh Ann-Christine
Hej!
Er der en bestemt lys chokolade du vil anbefale? :)
Kh Kathrine
jeg kan godt lide fx 823 fra Callebaut eller jivara fra Valhrona.
Men brug endelig en chokolade som du godt kan lide smagen af i ren form, så skal det nok blive godt
Kh Ann-Christine
Har lavet nutella efter din opskrift, og den er fuldstændig magisk.
Hvis jeg nu vil prøve at lave den med mørk chokolade, har du så et godt fif? Tænker, at der skal tilføjes sukker?
Jeg synes også den er vidunderlig med mørk chokolade. Du kan godt komme 1-2 tsk i den varme fløde og røre til det smelter, hvis du gerne vil søde den lidt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet den nogle gange og altid super godt, valgte i denne omgang at lave en men en rigtig mørk chokolade (70%) for en lidt mere voksen udgave måtte tilsætte lidt sukker for der kom til at mangle noget sødme men det kan klart anbefaledes at prøve med en mørk chokolade for en mere “ tung” udgave ikke så børnevenlig men efter min mening lidt mere luksus agtig til de voksne men smag på det undervejs om man skal tilsætte lidt sukker
Så lækkert! Mange tak for din søde hilsen, det minder mig om at det er alt for længe siden jeg har lavet den herhjemme. Det må jeg nok snart få gjort noget ved ;)
Kh Ann-Christine
Jeg kan vel godt lave en større portion ristede nødder, foodprocesse dem og så gemme nøddemelet på glas? Det giver ikke rigtigt mening at køre 37,5 gram hasselnødder i fodprocessoren. 😉 Det tror jeg ikke engang min kan! Det ud til at være en super opskrift – må prøves! For at få mere nøddesmag, kunne man så komme lidt hasselnøddeolie i?
Ja, det kan du sagtens – og det er en fin ide at komme lidt hasselnøddeolie i også
God fornøjelse
Kh Ann-Christine