Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nutella-noeddesmoer/

Hjemmelavet nutella

Nutella rimer på sommerhushygge og sommerferie. På lune nybagte boller, lyst brød og kiks.

Vi spiser ellers aldrig nutella, men der er noget nostalgisk og hyggeligt ved at have lidt smørbart chokolade på bordet i ferien. Jeg Kan rigtig godt lide at lave hjemmelavet nutella og give den lidt ekstra knas fra ristede og  grofthakkede hasselnødder.

Den lækre nøddecreme smager af chokolade og hasselnødder og er et hit at sætte på weekendmorgenbordet.

Prøv også: min opskrift på bamseboller >>

PT30M

Nutella

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed1 uge
Antal1 glas
Ingredienser
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g mælkechokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 40 g smør, stuetemperet
  • 0,50 tsk flagesalt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter på en bradepande, til hinderrne revner og bliver sprød.

Tag hasselnødderne ud af ovnen og kom dem i et rent klæde, gnid hasselnødderne i klædet så hinderne falder af.

Kom 3/4 af hasselnødderne i en foodprocesser og hak dem fint til nøddemel, eller hak dem super fint på skærebræt. Hak den sidste 1/4 groft, så der kommer godt med crunch i nutellaen.

Hak chokoladen og kom chokoladen og de finthakkede nødder i en skål.Varm fløden op i en gryde til kogepunktet og hæld fløden over chokoladen i skålen. Rør godt rundt og tilsæt smør under omrøring. Rør det godt igennem til det er helt ensartet. Kør eventuelt hurtigt med en stavblender hvis nødvendigt.

Rør de grofthakkede hasselnødder og flagesalt i og hæld chokoladen på et glas.

Stil i kølesskabet i 3 timer, så den kan sætte sig.