Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pocherede-aeg-med-spinat/ Brunch Nem Hverdagsmad

Pocherede æg med spinat

Jeg holder meget af porcherede æg, men det er ved at være længe siden sidst – et glædeligt gensyn og jeg drømmer lidt om forårssprøde asparges som tilbehør snart. Bliver I ikke også bare glade af at tænke på alle de skønne forårsspiser og sommermad, som er lige om hjørnet? Søde bær, sprøde salater, friskt plukket krydderurter, og senere også solmodne tomater … Mmmm, jeg glæder mig!

PT15MPT15M1

Pocherede æg med spinat

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal1 pers.
Ingredienser
  • En gryde med kogende vand
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 æg, eller flere
  • Tilbehør
  • 65 g baby spinat
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Ægget slåes ud i en skål. Skru ned for varmen på vandet, så det lige knap koger, pisk vandet rundt i cirkler, og hæld det ægget i skålen forsigtigt i vandet.

Æggehviden vil nu samle sig om blommen og man kan hjælpe det lidt forsigtigt med en ske. Du kan se når det er færdigt, for æggehviden bliver helt hvid inden for ret kort tid – og det skal smile indeni, omkring 3 minutter plejer jeg at give dem.

Tilbehør forslag.
spinatblade, ristet rugbrød, asparges, salater, solmodne tomater – alt efter årstiden og lyst