Quinoagrød med kokos og banan


Min tirsdag starter med den lækreste quinoagrød toppet med bananer, chokolade og kokos. Quinoagrød er min ultimative selvforkælelsesmorgenmadstreat lige nu, som vi har nydt flere gange i løbet af december også – og efter at have fuldt Johan og Julie i skole og have frosset helt ind i knoglerne på vejen til skolen, så var det temmelig rart at komme hjem og få tændt stearinlys, bikset en hurtig og skøn morgenmad sammen (quinoa´en var kogt aftenen før) og lave en varm kop kaffe. Ahhh … så rart!
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Quinoagrød med kokos og banan
- 70 g hvid quinoa
- 2 dl vand
- 0,50 tsk stødt kardemomme, eller 3 kardemommekapsler
- 30 g medjool dadler, finthakket
- 1 nip salt
- Ved servering
- 75 ml kokosmælk
- 0,50 tsk sukker
- 1 nip salt
- 1 spsk kokosflager, eller kokosmel
- 1 spsk mørk chokolade, grofthakket
- 1 banan, i skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Forberedelser
Skyl quinoa i en skål under rindende vand, hæld vandet fra og kom quinoa, vand og kardemommekapsler i en gryde med vand. Kog op og lad det småkoge under låg i 15 minutter. Kom derefter i en skål med låg og stil i køleskabet til det er koldt.
Ved servering
Lun kokosmælk i en gryde sammen med 1/2 tsk sukker og et lille nip salt.
Rør quinoagrød sammen med de finthakkede dadler og anret i en skål med bananskiverne.
Drys kokosflager eller kokosmel og chokolade over og hæld enten den lune kokosmælk over eller server den ved siden af.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Syntes ikke der står dadler nogen steder i ingrediens listen. Er det en fejl?
Ja, godt du skriver det! Det var røget ud af ingredienslisten og er med igen nu.
God fornøjelse med den :)
Kh Ann-Christine
Spændende grød. Var lidt i tvivl om mængden af dadler. Kom 3 i …
Jeg skal øve mig lidt på denne. Jeg har brug for lidt mere smag. Kunne man røre et rå æg i den varme grød?
Min var meget grynet. Er det meningen?
Tak for dejlig opskrifter
Kh Connie
Hej Connie
Tak for din søde hilsen
Quinoa gør den lidt grynet i konsistensen ift hvad man kender fra grød med flager eller gryn.
Du kan sagtens røre et æg i den varme grød, det vil gøre den ekstra mættende og smager dejligt
Kh AC
Tak en god blog. Bruger den tit for at få inspiration.
Spørgsmål – kan man bruge rød quinoa. Jeg er novice i quinoa og chia verden?
Ja, det kan du sagtens. Du kan sagtens bruge både hvid, rød og sort quinoa, det giver blot en anden farve til retten :)
Quinoa er ret lækkert, også som alternativt eller supplement til ris, linser mv
Kh AC