Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ronja-roeverdatter-astrid-lindgren-boernebogsanbefaling/

Ronja Røverdatter af Astrid Lindgren – Børnebogsanbefaling

Min datter, Julie, vil i dag anbefale en skøn ny udgave af den fine fortælling om Ronja Røverdatter.

Vi er meget begejstrede for Astrid Lindgrens forfatterskab og blandt yndlingsbøgerne er Ronja Røverdatter, som vi også har set på film og nydt forestillingen om i Astrid Lindgrens verden et par gange.

Bogen har jeg læst højt flere gange i den gamle klassiske udgave, før Johan og Julie begyndte at læse selv og siden har de læst den selv. Denne nye udgave af bogen med flotte farverige manga-inspirerede illustrationer af Katsuya Kondo, har Julie lyst til at anbefale videre til jer i dag.

Vil du fortælle lidt om Ronja Røverdatter?
Jeg synes, Ronja Røverdatter er en god og rigtig spændende historie. Den handler om Ronja, som bor i en røverborg sammen med hendes mor, far og 12 røvere. Røverborgen ligger i en stor skov, fyldt med spændende ting og uhyggelige grådværge, skovhekse og skøre rumpenisser.

En dag i skoven møder hun drengen Birk, som bliver hendes bedste ven. Birks far hedder Borka og er desværre rigtig meget uvenner med Ronjas far, så de to børn må ikke lege sammen og det er de rigtig kede af.
Den nye bog er lidt anderledes end den, jeg har fået læst højt tidligere og har helt andre tegninger med farver. Det kan jeg faktisk godt li´.
Den er også rigtig god til at få ideer til nye lege, som man kan lege selv.

Hvor mange stjerner vil du give bogen? (maks fem stjerner)
✰✰✰✰

Hvem vil du anbefale bogen til?
Alle børn der kan læse selv, og jeg tror faktisk også den er spændende, når man er fx. 12 år.
Som højtlæsning er den god fra fem års alderen.

Minder bogen dig om nogle andre bøger du har læst?
Nej, ikke rigtig.

Bogen om Ronja Røverdatter er modtaget som anmeldereksemplar til Gyldendals børnebogklub, som Johan og Julie et par gange har anmeldt fine bøger for. 

 

Om børnebogsanmeldelser her på Valdemarsro
Johan og Julie er 8 år og går i 2. Klasse. De er begge rigtige glade for at læse gode bøger – her på Valdemarsro har de fået lov til at få deres egen lille kategori, hvor de kan anbefale børnebøger til inspiration for andre læseglade børn. Derudover er de indimellem også anmeldere på børnebøger i Gyldendals børnebogklub.

I dag er det Julie, der anbefaler Ronja Røverdatter – og hendes yndlingsbog er i i øvrigt hele Heartlandserien. 

8 kommentarer
 • 29. april 2018 kl. 11:56

  Selve serien med de nye, manga tegninger er så sød! Bogen har jeg med de gamle, men skulle jeg have børn nu her, kunne jeg sagtens finde på at købe den også. Den er helt fantastisk den fortælling og selvom jeg er 27 tog jeg ind og så filmen på filmfestival i Nordkraft-bio :D

  – A

  • Ann-Christine skrev:
   30. april 2018 kl. 08:24

   Jeg er også vild med Ronja ♡ Der er simpelthen så meget skønt i den fortælling

 • Maria skrev:
  29. april 2018 kl. 12:30

  Jeg kan faktisk ikke huske om jeg har læst bogen, selvom jeg læste en del som barn. Brdr Løvehjerte er den eneste jeg er sikker på at have læst. Måske jeg skulle gøre noget ved det ;)
  Smukke illustrationer. Det minder mig om at jeg har hørt meget godt om Netflix’ udgave (serie) af Ronja Røverdatter. Det er samme illustrationer.

  • Ann-Christine skrev:
   30. april 2018 kl. 08:26

   Brødrene Løvehjerte er fantastisk! Og det kan varmt anbefales at læse Astrid Lindgrens bøger også som voksen, jeg har læst en del højt for mine børn, men har også selv fornyligt læst Brdr Løvehjerte igen ♡
   Jeg har slet ikke set Netflix udgaven af Ronja – men den må vi da lige få kigget nærmere på :) Tak for tippet!
   Kh AC

 • Maria Christina Madsen skrev:
  30. april 2018 kl. 17:18

  Skønt med gode anbefalinger af børnebøger. Jeg har selv en pige på 8 år. Hun elsker K for klara serien ❤️
  Jeg har desuden flere gange læst bøger på baggrund af dine anmeldelser ☺️

  • Ann-Christine skrev:
   2. maj 2018 kl. 10:33

   Det er dejligt at høre – og det kan da være vi lige skal tage et kig på K for klara serien, dem har Julie vist ikke læst – så det kan sagtens være det lige er sagen :) Så hyggeligt at få anbefalinger og tips igen den anden vej ♡
   Kh AC

 • Anette skrev:
  8. maj 2018 kl. 21:30

  Tak for anbefalingen.

  Der er noget helt særligt over Ronja Røverdatter.

  Min datter på 6 år har fået læst Ronja Røverdatter højt i skolen, og hun dyrker Netflixserien med mangaillustrationerne.

  Vi må have fat i bogen, det kunne være en god fødselsdagsgave.

  • Ann-Christine skrev:
   9. maj 2018 kl. 09:40

   Hvor dejligt at høre!
   Det er sådan en skøn fortælling og ronja er virkelig også en sej pige, så jeg er selv meget begejstret for at hun kan inspirere vores børn.
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.