Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/maj-glaeder-jeg-mig/

I maj glæder jeg mig til …

Maj måned er en af mine favoritter – det er nu det hele spirer, springer ud, blomstre og tager fart. Hjemmedyrkede krydderurter der er helt uden sammenligning med de købte af slagsen, fyldt af smag, saft og uhm-faktor. Solvarme dage (jeg krydser fingre), grillaftener, blå himmel og forårsgrønne bøgetræer.

Så snart solen skinner og temperaturen er over de 20 grader, så er det bare om at smide alt hvad man har i hænderne – hvis muligt – og holde sommer. Udendørs. I haven, parken, ved stranden, haven, havnen eller hvor nu muligheden lige er. Det gode vejr kan vi ikke tage for givet, men så meget desto mere værdsat er det til gengæld.

I maj måned glæder jeg mig til …

 • At fejrer mine børns 9 års fødselsdag og de glæder sig begge rigtig meget til fødselsdagsfester og familiehygge. Det er sådan en særlig dag, når ens børn har fødselsdag. Både for dem og for os ♡
 • Lune sommerdage. Vi fik lige snerten af det et par dage i april. Temperaturer over 20 grader og jeg var hooked. Mere af det, tak ;) Drømmer meget om grillmiddage i haven, sommerlæsning på liggestolene og den nydelse det er at leve udendørslivet.
 • At se alt det jeg har plantet i haven spirer og vokse. Jeg har anlagt et stort staudebed i sommerhuset og omlagt og udvidet vores staudebed herhjemme. Det bliver så fint begge dele.
 • Plante mine forspirerede sommerblomster ud i haven. De er skønne i krukker, men også som fyld i nyetablerede staudebede.
 • Alle de mange helligdage denne måned. Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg som selvstændig tidligere oplevet det lidt ambivalent med alle de helligdage i foråret og nærmest som en hæmsko, hvor jeg ikke får fridage, men at der bliver taget arbejdstid fra mig, som jeg så må arbejde ind med dobbelt hastighed, sene aftener og lange arbejdsdage… ups – jeg lytter mig til hos flere, at jeg ikke er den eneste. Men det har jeg ikke lyst til, så da jeg blev bevist om det for noget tid siden, valgte jeg at ændre mine tanker ift dette  – så den seneste tid har jeg valgt at sænke farten og give mig selv lidt mere ‘ægte’ fri uden kamera og tanker om indlæg. Det er rart!
 • Apropros førstnævnte, så har jeg overvejet lidt at lave nogle (mad?)traditioner herhjemme til Kr. Himmelfartsferien og pinsen – har I mon nogle faste traditioner til de dage, så del endelig ideer og inspiration :)
 • Snobrød og bål – jeg elsker det! Ikke nok med at det er super hyggeligt, det smager jo også enormt lækkert. Hvis man vel at mærke har lidt  tålmodighed med de bålbagte brød og ikke brænder dem af over ilden.
 • Mors dag hygge – vi plejer at spise super lækker hjemmelavet brunch, som Martin, Johan og Julie hjælper hinanden med at lave og forkæler mig med.
 • En masse skønne og sjove haveprojekter i sommerhuset. Vi tager det helt i det tempo, der er rart – så der er absolut intet hastværk med den have. Sommerhushaven er gør det selv og altid med god tid, og vi taler om at i maj vil Martin og Julie bygge et brændeskur. Martin og Johan vil bygge to fodboldmål og min plan er at forandre den nuværende carport derude til en fortryllende pergola med blåregn, klematis og klatreroser over en skøn terrasse.
 • En middag med familien i haven og på menuen pil selv rejer, krabbeklør og kølig hvidvin. Det elsker jeg.

Del endelig jeres fine planer for maj måned i kommentarfeltet. Jeg elsker at læse dem og de er meget værdsat!
Det er så herligt og hyggeligt, når I også deler ♡

Læs alle tidligere månedslister lige her >>

15 kommentarer
 • Anne-Louise skrev:
  3. maj 2018 kl. 09:36

  Jaaa – Maj måned :0) I Pinsen holder vi altid Pinsetur, med alle de familiemedlemmer, der har tid. Da vi boede på Sjælland var det i Dyrehaven. Nu, hvor vi bor på Als og en del af familien er flyttet med, finder vi nye pletter hvert år, og det er bare skønt!
  Så pakker vi STORE madkurve, og tager drikkevarer, kaffe og kage med. Alle bidrager og alle deler, så man ved aldrig helt hvad man får, men det er mega-hyggeligt og børnene elsker det. Også mine, som nu er 17, 22, 27 og 29! Og nu har vi et barnebarn med også. Og oldeforældre.
  Svigermor laver altid solæg, min svigerinde altid en kage med rabarber fra hendes have, og jeg har altid hjemmebagt brød og pesto med. Resten varierer. Er det varmt, drikker vi kølig rosé. Er det koldt, drikker vi varm kakao :o) Jeg elsker det! <3

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2018 kl. 13:03

   Dét kan jeg virkelig godt forstå at du gør! Det lyder virkelig også som den mest vidunderlige og hyggelige tradition ♡
   Tusind tak for at dele og inspirere
   Kh Ann-Christine

  • Catrine skrev:
   3. maj 2018 kl. 12:38

   Oj, det lyder hyggeligt. Jeg vil med ?

 • Dorte // strikkedulle.dk skrev:
  3. maj 2018 kl. 11:54

  Det lyder som den skønneste maj. Glæder mig til at høre, hvad du finder på som traditionsmad til kristi himmelfart. Som barn fik vi altid krabbeklør i sommerhuset i fjand til pinse. Friskfangede og hentet i Thorsminde. Så det forbinder jeg med pinsemad :-). Jeg ser frem til en maj med masser af rare fridage. Forhåbentlig masser af solskinsdage og aftener. Vi skal også igang med både et projekt pergola over vores terrasse og så har vi lovet ungerne en gedigen udbyggelse af deres udendørs legeplads. Det er ikke helt afklaret, hvad det bliver, men der er både ønsker om klatrevæg og noget lidt mere oppe i højderne. Og så glæder jeg mig til pinseferie hos min mor med min søster og vores unger. Rigtig god maj til dig. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2018 kl. 13:04

   Uhmm, det tænker jeg også kunne være en årlig tilbagevendende begivenhed – skaldyrsmiddag med rejer, krabber og muslinger til Kr. Himmelfartsferien.
   Lyder enormt spændende med jeres haveplaner, og skønt at skabe noget op i højderne. Den klatrevæg lyder sjov!
   Ha´ en super skøn maj måned, Dorte ♡
   Kh AC

 • 3. maj 2018 kl. 12:03

  Hyggelige punkter – og dejlig måned, at have fødselsdag i; håber vejret bliver skønt til fejringen, som oktoberbarn er det altid en kold tid :D

  -A

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2018 kl. 13:06

   Skønne fine planer! Tak for at dele og rigtig skøn tur til smukke fine Paris ♡

 • Catrine skrev:
  3. maj 2018 kl. 12:37

  Jeg synes det kunne være så sjovt at få et indblik i din/jeres arbejdsdag.
  Selvom jeg er selvstændig og i den grad ved hvor meget arbejder der er ud over det øjet ser, så tænker jeg/er nysgerrig på hvad dine/jeres arbejdsdage går med.
  Bare en ide, grib den hvis du vil ?
  Jeg er klar over at der er langt mere i det end at du skriver et indlæg. Men hvad og hvordan strukturere I det hele?
  Kram Catrine

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2018 kl. 13:07

   Dét er sådan en fin forespørgselog det vil jeg gerne dele lidt om. Jeg tænker lige lidt videre på den, og brygger så småt på et indlæg – og er glad for at du spørger ♡
   Kh AC

 • michelle skrev:
  3. maj 2018 kl. 12:41

  er total vild med din blog! :) den har reddet mange middage herhjemme med alle de lækre opskrifter ;)

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2018 kl. 13:08

   Hvor er du sød! Det er jeg glad for at høre, kan du tro ♡

 • Pia skrev:
  4. maj 2018 kl. 14:59

  Åh, hvor er det et skønt foto! Jeg glæder mig i den grad til havehygge i maj – både i beden og på terrassen. Så håber jeg bare at vejret bliver lidt bedre :)

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2018 kl. 10:15

   Og det har jo virkelig været helt vidunderligt hele weekenden ♡ Vi stornyder det og håber det holder ved længe :)

 • Lis Madsen skrev:
  5. maj 2018 kl. 19:49

  Hej AC.
  Det lyder dejligt, det du glæder dig til. Skønt billede fra din have.
  I disse dage er det vejret, der er den helt store glæde. Skønt at kunne være udenfor hele dagen. Lige p.t. glæder jeg mig over de store knopper på kirsebærtræerne på stien og idag kan jeg se, at nogle enkelte stykker er sprunget ud.?Ha’ en rigtig dejlig maj måned.
  Kh Lis

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2018 kl. 10:20

   Ja, det er virkelig helt vidunderligt! Det bliver så smukt når de alle springer ud i det fineste lyserøde tag hen over stien ♡
   Dejlig sommervejrsdag til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.