Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saadan-skaeres-man-en-mango-guide/

Sådan skærer man en mango – guide

mango-guide

Wee, så har jeg simpelthen lavet min første youtube video :) I var en del der spurgte til, både her på bloggen, facebook og på instagram, hvordan jeg havde skåret mangoen i weekendens blogindlæg om frugtsalat med råcreme.

Det har jeg lavet en lille video til jer om, med min søster som kameraholder og redigeringsmester – videoredigering, har jeg nemlig endnu til gode at lære.

Se med i videoen her, hvor jeg viser hvordan man nemmeste skærer en mango i tern. Når mangoen først er skåret til et ‘pindsvin’ så er det nemt at skære de fine tern af. Perfekt til salatskålen, eller bare til at hapse som de er.

Mango-guide i ord og billeder

mango

Skær mangoen langs stenen. Den følger fladt ned i midten på det brede stykke. Tænk på stenen som stor, bred og flad. Man skærer derfor to yderstykker, som kan skæres som vist – og står tilbage med midten, hvorpå man lige kan fjerne skrællen og skære lidt ekstra mangofrugtkød af i kanterne.

mango-skaaret

Skær lige ned til skindet i tern, men ikke gennem skindet – der er en helt naturlig modstand, så det er ikke svært.

mango-pindsvin

Vip mangoen rundt – og så er den klar.

Granatæble guide
Jeg er også blevet spurgt til hvordan jeg håndtere et granatæble – og jeg gør fuldstændig lige som Emily viser i hendes fine granatæble guide.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




9 kommentarer
  • Ida skrev:
    14. januar 2015 kl. 09:08

    Lige hvad jeg manglede, tak Ann-Christine!

    • Ann-Christine skrev:
      15. januar 2015 kl. 19:36

      Skønt hvis du kunne bruge det :)

  • Malene Myrhøj Poulsen skrev:
    14. januar 2015 kl. 09:36

    Hvor er det skægt, at du lige i dag har dette mango-skærings-indlæg… for netop i går aftes, skulle jeg forsøge mig med den samme teknik. Jeg havde ikke set metoden nogle steder, men set fotos af de hersens “mango-pindsvin” flere steder.
    Og det VAR virkelig nemt, super hurtigt og dejligt resultat… lækre, friske mango tern blev drysset over vores sprøde salat sammen med granatæble og pinjekerner – årh det blev godt :-)

    (Og nu fulgte jeg lige dit link til granatæble operationen – samme klip så jeg på FB i sidste uge, og det er SÅÅÅ dejligt at 10 øren er faldet med de kerner. For det er så skønt at have et glas stående med friske kerner til at smide over A38én om morgenen :-)

    /Malene

  • rikke skrev:
    14. januar 2015 kl. 10:54

    Jeg opdagede en anden måde at skære en mango på; hvis man ikke lige vil have tern f.eks: Skær ned langs stenen så mangoen deles (lige som du gør); tag et højt glas og lad mangoen glide på glassets kant, således at frugten er inden i glasset og skallen er udenpå glasset. Sådan får man nemt skallen af en moden mango og den kan skæres lige som man vil have det (jeg kan godt lide tynde skiver).

    • Ann-Christine skrev:
      15. januar 2015 kl. 19:37

      Smart! Det må jeg prøve. Tak for tip :)

  • Heidi skrev:
    14. januar 2015 kl. 20:24

    Genialt :O) Mange tak for guiden, det ser jo legende let ud :O)

    • Ann-Christine skrev:
      15. januar 2015 kl. 19:39

      Det er det nemlig :)

  • Ina skrev:
    19. januar 2015 kl. 10:38

    Tak for super fin guide :-)

    • Ann-Christine skrev:
      19. januar 2015 kl. 21:13

      :) Selv tak