Wee, så har jeg simpelthen lavet min første youtube video :) I var en del der spurgte til, både her på bloggen, facebook og på instagram, hvordan jeg havde skåret mangoen i weekendens blogindlæg om frugtsalat med råcreme.
Det har jeg lavet en lille video til jer om, med min søster som kameraholder og redigeringsmester – videoredigering, har jeg nemlig endnu til gode at lære.
Se med i videoen her, hvor jeg viser hvordan man nemmeste skærer en mango i tern. Når mangoen først er skåret til et ‘pindsvin’ så er det nemt at skære de fine tern af. Perfekt til salatskålen, eller bare til at hapse som de er.
Mango-guide i ord og billeder
Skær mangoen langs stenen. Den følger fladt ned i midten på det brede stykke. Tænk på stenen som stor, bred og flad. Man skærer derfor to yderstykker, som kan skæres som vist – og står tilbage med midten, hvorpå man lige kan fjerne skrællen og skære lidt ekstra mangofrugtkød af i kanterne.
Skær lige ned til skindet i tern, men ikke gennem skindet – der er en helt naturlig modstand, så det er ikke svært.
Vip mangoen rundt – og så er den klar.
Granatæble guide
Jeg er også blevet spurgt til hvordan jeg håndtere et granatæble – og jeg gør fuldstændig lige som Emily viser i hendes fine granatæble guide.