Krydrede bønnedeller
Disse banditter af nogle gode bønnedeller er drøngode at fylde i madpandekager, pitabrød og den slag.
Bønnedeller gør sig nemlig super godt i selskab med en cremede dips, dressinger og masser af sprøde friske grøntsager. Gerne pakket ind i en wrap!
Man kan selv vælge hvor store de skal være, men jeg synes de er skønne, når de har en størrelse som en lille frikadelle og så der kan være 2-3 stykker i en wrap eller pitabrød med dips og grønt.
Prøv også: min opskrift på majspandekager >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Krydrede bønnedeller
- 1 dåse butterbeans, drænede og skyllede
- 1 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 2 æg
- 30 g hvedemel
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 tsk mediumstærk karry
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 spsk olivenolie, til pensling
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hak bønnerne mellemgroft i en minihakker, sammen med finthakkede løg, hvidløg og persille. Kom æg, mel og alle krydderierne i og kør det hurtigt sammen, men uden at farsen bliver for lind og fintdelt. Den vil være blød, men skal gerne være lidt “grovkornet” i det.
Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Form 10 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mange tak! Det er sødt af dig at hjælpe. Nu opdager jeg så, at der vist er en anden opskrift, som ikke er der længere? Nemlig en one pot med ris, hvor der var lime i og man skulle drysse mynteblade ovenpå. Det er en af min yngste søns livretter, og vi ville have lavet den i aften. Den plejer at komme frem, når jeg søger “one pot med ris” på din side, men nu er det en anden opskrift der kommer frem. Vi har købt din bog “Aftensmad” men der står den heller ikke. Kan du mon hjælpe os? På forhånd mange tak.
Hej Sarah
Det er den samme one pot ris, blot med nyt billede og ganske få justeringer, så jeg synes den er endnu bedre :)
Se svar på samme i kommentarfeltet under opskriften her: https://www.valdemarsro.dk/one-pot-ris-med-kylling/
Kh Ann-Christine
Tusind tak! Jeg fandt svaret i kommentarfeltet. Mange tak for at svare – det bliver sønnike glad for :) Kh Sarah
Hej Ann-Christine,
Vi er stor fan af dine opskrifter herhjemme! Jeg skriver, da det ser ud til, at én af vores favoritopskrifter er fjernet fra din side. Det er en opskrift på bønnefrikadeller, men en anden en denne. I den anden opskrift var der blandt andet tabascosauce i. Er der mon mulighed for at du kunne sende mig den gamle opskrift – det ville være meget værdsat. Kh Sarah
Hej Sarah
Tusind tak, det er dejligt at høre!
Det er denne opskrift, blot med en dl havregryn i stedet for hvedemel og med tabasco og krydderier efter smag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har før brugt dine opskrifter med succes. Men desværre ikke denne gang.
Det ser ud som om du har ændret opskriften hen ad vejen? Den der er der nu indeholder ihverfald ikke havregryn som er nævnt et sted i mailstrømmen.
Jeg fulgte den nuværende opskrift og de faldt ikke helt heldigt ud. Meget tørre og lignede overhovedet ikke frikadeller. Smagte nogenlunde.
Mvh Lone