Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cookies-med-sorte-boenner-og-chokolade/

Cookies med sorte bønner og chokolade

Cookies med sorte bønner og chokolade er en lidt utraditionel og anderledes cookiesopskrift, end hvad jeg ellers laver. Men det er drøngode!

Jeg bager bønnecookies helt uden mel, uden bagepulver og uden mælk.

Smagen er overraskende! Vildt lækre og jeg tror de færreste vil gætte at der er bønner i, hvis man ikke lige ved det.

Prøv også: min opskrift på havregrynscookies >>

PT30M

Cookies med sorte bønner og chokolade

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal9 stk.
Ingredienser
  • 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
  • 60 g havregryn, grovvalset
  • 100 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 50 g dadel, hakkede
  • 50 g mørk chokolade, hakket
  • 50 g smør, stuetempereret
  • 1 æg
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom bønnerne i en foodprocessor og kør til de er findelt.

Bland bønner, havregryn, sukker, kanel, salt, dadler og chokolade godt sammen i en skål.

Smuldr smøret i blandingen og bland det godt sammen og saml tilsidst dejen med et æg.

Form runde kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Giv dejkuglerne et tryk med håndfladen, så de flader lidt ud.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 13-15 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.