Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cookies-med-sorte-boenner-og-chokolade/

Cookies med sorte bønner og chokolade

Kombinationen af sorte bønner og kage er lidt usædvanligt. I hvertfald i mit køkken, hvis det samme gælder i jeres køkken – så læs alligevel med og giv dem endelig en chance.

Jeg bagte disse cookies med sorte bønner i går som en lille eftermiddagstreat. Havde egentlig tænkt mig at bage havregrynscookies, men så havde jeg lige en rest bønner og lavede helt om i planerne. Det blev til cookies helt uden mel, uden bagepulver og uden mælk. Men wow! Hold nu op, hvor blev det lækre! Okay, jeg blev faktisk selv ret overrasket over dem, hvis jeg skal være ærlig.

PT30M

Cookies med sorte bønner og chokolade

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal9 stk.
Ingredienser
  • 1 dåse sorte bønner
  • 60 g havregryn, grovvalset
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 1 tsk kanel
  • 50 g dadel, hakkede
  • 40 g mørk chokolade, hakket
  • 100 g rørsukker
  • 50 g smør, stuetempereret
  • 1 æg
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom sorte bønner i en foodprocessor og kør dem godt igennem – det må gerne være lidt groft.

Bland bønner, havregryn, sukker, kanel, salt, dadler og chokolade godt sammen i en skål.

Smuldr smøret deri og bland det godt.

Saml til sidst det hele med et sammenpisket æg.

Kom fordel dejen på 9 kugler til cookies som trilles runde og lægges på en bageplade med bagepapir, hvorefter de lige får en tryk, med bagsiden af en spiseske.

Bag i ovnen i 15-20 minutter ved 175 grader varmluft.