One pot ris med kylling


One pot ris med kylling er en nem ret og det er noget så lækkert, hvordan saft og smag fra kyllingen giver den skønneste smag til risene. One pot ris med kylling kan varieres med krydderier, grønt og tilbehør.
Det er lækkert at lade retterne tilberedes sammen indimellem og lade dem give smag til hinanden. Samme princip som med one pot pasta og ikke mindst min opskrift på den lækreste forloren hare og min opskrift på boller i karry hvor jeg tilbereder kødbollerne i karrysaucen. Så lækkert + det sparer lidt opvask, hvilket heller ikke er at kimse af.
Prøv også: flere skønne opskrifter med ris her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One pot ris med kylling
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt koriander
- 1 tsk sød paprika, eller røget
- 4 kyllingebryst
- 20 g hvedemel
- 3 dl basmati ris
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 knivspids safran, stødt
- 6 dl kyllingefond, eller grøntsagsboullion
- 1 øko citron, saft og skal
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til anretning
- 2 spsk pinjekerner, ristede
- 1 håndfuld rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom spidskommen, koriander og paprika i en ovnfast sautergryde eller pande og rist dem ved middelvarme på komfuret, til det dufter skønt. Hæld krydderierne på en lille tallerken og sæt til side.
Vend kyllingebryst i en blanding af hvedemel, salt og peber. Kom olie og smør på sautergryden, som krydderierne er ristet på. Brun kyllingekødet godt på alle sider og sæt derefter til side på en tallerken.
Skyl risene i en sigte til vandet er klart og kom olie, ris, de ristede krydderier, løg, hvidløg, safran, og kyllingeboullion i gryden, rør det godt sammen og lad det simre med låg på i 5 minutter.
Kom kyllingekødet i retten og sæt sauterpanden uden låg i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bag i 25 minutter til kyllingen er gennemstegt og risene er møre. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal.
Anret med rucola og pinjekerner.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vil det ikke være en god idé at skrive i opskriften at kyllingestykkerne skal brunes inden de kommes i retten? Jeg fandt kun ud af det, ved at læse kommentarerne!!!
Lækker ret, dejlig enkel at lave. Men måske for let?! Jeg ærgrer mig lidt over at for-stegning af kødet ikke længere fremgår i opskriften. Risene er færdige, men kyllingen er helt bleg og bestemt ufærdig 🧐
Fuldte opskriften men brugte brune ris i stedet for. Smagte godt, men næste gang jeg laver retten så dobler jeg risene og mængde af bouillon, så burde der være nok mad til 4 og risene lidt mere “bløde”