Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/one-pot-ris-med-kylling/

One pot ris med kylling

One pot ris med kylling er en nem ret og det er noget så lækkert, hvordan saft og smag fra kyllingen giver den skønneste smag til risene. One pot ris med kylling kan varieres med krydderier, grønt og tilbehør.

Det er lækkert at lade retterne tilberedes sammen indimellem og lade dem give smag til hinanden. Samme princip som med one pot pasta og ikke mindst min opskrift på den lækreste forloren hare og min opskrift på boller i karry hvor jeg tilbereder kødbollerne i karrysaucen. Så lækkert + det sparer lidt opvask, hvilket heller ikke er at kimse af.

Prøv også:  flere skønne opskrifter med ris her >>

PT40M

One pot ris med kylling

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk stødt koriander
  • 1 tsk sød paprika, eller røget
  • 3 dl basmati ris
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 6 dl kyllingefond, eller grøntsagsboullion
  • 4 kyllingebryst med skind
  • 1 øko citron, saft og skal
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til anretning
  • 2 spsk pinjekerner, ristede
  • 1 håndfuld rucola
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom spidskommen, koriander og paprika i en ovnfast sautergryde og rist dem ved middelvarme på komfuret, til det dufter skønt.

Skyl risene i en sigte til vandet er klart og kom olie, ris, løg, hvidløg, safran, og kyllingeboullion i gryden, rør det godt sammen og lad det simre med låg på i 5 minutter.

Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og læg dem øverst i retten med skindsiden op. Sæt sauterpanden uden låg i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bag i 25 minutter til kyllingen er gennemstegt og risene er møre. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal.

Anret med rucola og pinjekerner.