Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/baked-beans-opskrift/

Baked Beans

Baked beans er jo en lidt tung ret, og er virkelig helt perfekt til et morgenbord med den helt store herremenu, men det skal ikke afholde mig for at holde af retten – for den smager ualmindelig fantastisk i små portioner og med godt tilbehør til.

Næste gang der skal baked beans på menuen herhjemme, så ryger de i en gang tortillas pandekager – for baked beans er nemlig også forrygende til andre måltider end morgenmad – og da portionen her er ret stor, så kan det anbefales at fryse en del af den færdige ret ned. Så er der tilbehør til flere morgener og aftensmåltider.

PT2-3H

Baked beans

6-10 pers.     2-3 timer
6-10 pers.
Ingredienser
  • 2 store løg, finthakket
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 400 gr. hvide bønner, udblødte natten og kogt møre – ca 40 minutter i friskt vand
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 100 g tomatpure
  • 3 dl hønseboullion
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 3 spsk. æbleeddike
  • ½ stærk chili (eller efter smag)
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt og peber
  • 1 spsk. worchestersauce
  • Smør til at smøre formen med
  • 16 skiver tyndtskåret god bacon
Udskriv opskrift
2-3 timer
Fremgangsmåde

Kom hakket løg og hvidløg i en gryde med smør. Varm op og lad det simre nogle minutter til løgene er klare og bløde. Tilsæt paprika, spidskommen og røget paprika, rør rundt og tilsæt så bønner, farin, tomatpure, hakkede tomater, æbleeddike, boullion, chili, sennep, og worchestersauce. Rør godt rundt, læg låg på og lad det simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber. Det skal ikke være for salt, da der også kommer bacon på senere.

Kom saucen i et smurt ovnfast fad. Dæk hele fadet med bacon og sæt det i en 165 grader varm ovn ved varmluft. Lad det bage i ovnen i 1-2 timer til bønnerne er møre.
Tag ud og server den rygende varme baked beans med scrambled eggs, brød, en salat og måske et lille sød anretning til at slutte af på.
Baked beans kan også spises til aftensmad, med en grov kålsalat som tilbehør. Eller prøv at komme dem i taco/tortilla med creme fraiche, ost, tomat og salat …