Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-foedselsdagsglimt/

Små fødselsdagsglimt

foedselsdagsboller

I dag er det Johan og Julies 5 års fødselsdag.

De har simpelthen glædet sig så uendelig meget til dagen, at det var ualmindelig svært at falde i søvn i går. Helt umuligt faktisk, men det lykkedes dog heldigvis til sidst.
I år fejrer vi deres fødselsdag med fester fordelt over et par dage. I går havde vi 10 søde børn fra børnehaven på besøg. I dag fejrer vi fødselsdagen bare os fire med udflugt til et helt særligt spændende sted og i morgen kommer hele familien til fest med hotdogs og kager.

Der kommer snart flere nye opskrifter på bloggen fra fødselsdagen, men i første omgang et indlæg med lidt små glimt fra dagen i går.

bordet_foedselsdagOnsdag aften pyntede Martin og jeg fødselsdagsbord som en overraskelse til Johan og Julie, da de vågnede torsdag morgen. Vi havde gemt en del pynt fra sidste år og supplerede med balloner, helium, nye duge, service, lidt mere pynt og guirlander fra den fine webshop Magiske Minder. Begejstringen var også kæmpe stor! Svævende balloner, confetti prikker farvestrålende pariserhjul og festlige farver. det hele blev noget så fint og tilmed er tingene i en kvalitet, hvor en stor del af pynten sagtens kan gemmes til næste år.

foedselsdagfest-boern

kyllingelaar

Menuen til børnefødselsdagen var: 

 • Rødbedeboller
 • Kyllingelår (opskrift på marinade kommer senere – vi løbet tør for madpapir, ville ellers have været bedre end folie som håndtag … )
 • Ovnstegte kartoffelfritter
 • grøntsager

Og det søde

 • vandmelon
 • jordbær dyppet i chokolade
 • fødseldagsboller 
 • lagkage med chokolade og bær (opskrift kommer senere)

Ham den lille 5 årige fyr, jeg havde som bordherre i går, udbrød mange uhmm lyde under måltidet, og alle fadene blev tømt. Nøj, jeg siger jer, de spiste meget! ;)

lagkagen

Jeg bliver helt rørt dagene op til og på selve deres fødselsdag, med en lille klump i halsen og sentimentale tanker om dengang, da de lige var blevet født. Martin og jeg gik hele dagen og snakkede minder …
“Nårhh, se lige her hvor nuttede og bittesmå de var. Og dengang babybanden var knap et år og tømte køkkenskuffen for riskiks, mens jeg lige tog mod en pakke fra postmanden. Da de tog deres første skridt og dengang jeg vågnede en morgen med et sæt og et bid fra to syleskarpe babytænder i næsen – det griner vi i øvrigt stadig meget af. Johan og Julie fortæller ofte historien, når vi spiser aftensmad. Sammen med den historie om at Johan elskede citroner, da han var baby og vi ikke kunne købe citroner nok, fordi han altid kravlede op på bordet og spiste dem alle sammen … omkring 10 % af den historie, husker vi på samme måde … men den bliver sjovere og vildere, hver gang den genfortælles. Og så var der deres to års fødselsdag, og deres tre års fødselsdag, hvor de stoppede med at bruge sut på dagen – efter eget valg. Deres fire års fødselsdag blev også fejret med stor fest og var vores første fest hjemme hos os selv for deres børnehavevenner.”

Så hyggeligt og hjertesmeltende! Og så vildt at det går så stærkt. Helt kliche-agtigt, men det gør det jo virkelig! I dag vil jeg stornyde dagen med min skønne lille familie og så glæder jeg mig til at dele små glimt fra den med jer i næste uge ♥
foedselsdagsfest

43 kommentarer
 • Dorte/familiefletninger skrev:
  23. maj 2014 kl. 08:34

  Hvor er det altså bare så fint skrevet, kan sådan genkende den der “trip down memory lane” det er altså bare vildt at have børn! Stort tillykke med Johan og Julie. Det ser så dejligt ud på billederne og jeg er helt sikker på at jeres dag i dag også bliver helt fantastisk. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:05

   Tusind tak, Dorte :) Jeg er helt enig – det er altså vildt at have børn! De får ofte hjertet til at banke lidt hurtigere ♥

   Kh AC

 • Lene B. skrev:
  23. maj 2014 kl. 08:34

  Stort tillykke med børnene, det ser ud til, at de havde en fantastisk fødselsdag – så flot et bord, og lækker mad .0))

  og ja, tiden flyver afsted, slet ikke altid til at forstå, skal selv til at sende min teenager på efterskole til august, så NYD tiden, lige pludselig så stikker de af hjemmefra, for at komme på nye eventyr i deres liv .0))

  KH Lene .0))

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:06

   Tusind tak, Lene :)
   Ja, det går så hurtigt! Lidt for stærkt, nogle gange! Men du kan tro at vi stornyder tiden og livet sammen med dem ♥
   Kh AC

 • Husmoder skrev:
  23. maj 2014 kl. 08:37

  Det er ikke kun dig, som bliver helt sentimental. Og jeg kender ikke engang dine børn! Men stort tillykke med de to unge mennesker. Må I have en dejlig dag med en hyggelig udflugt og en skøn og festlig dag i morgen med masser af gaver!
  Jeg glæder mig så meget, til vi skal holde 5-års fødselsdag om 1 måned (Tænk; jeg kan da ikke huske, at der kun er 1 måneds forskel på vores? Synes dine er meget ældre?!)
  Jeg har også købt balloner som kan svæve selv, men har endnu ikke besluttet, hvad jeg skal bruge som holdere, så de bliver stående ved bordet. Hvad brugte du?

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:11

   Det er SÅ fantastisk en blogverden – for jeg kender fuldstændig det du skriver ♥ Tænk, jeg troede også der var flere måneder mellem vores børn.
   Og rigtig god fornøjelse med planlægning af Krabbes fødselsdag lige om lidt :)

   • Husmoder skrev:
    26. maj 2014 kl. 09:15

    Nøj, de er søde! Dem må vi have nogle af. (det er i det hele taget en ret farlig butik – jeg kan godt forstå, at du er glad for den!)

    • Ann-Christine skrev:
     26. maj 2014 kl. 09:47

     Der er virkelig mange fristende ting ;)

 • Jeanette Vanghøj skrev:
  23. maj 2014 kl. 09:58

  Stort tillykke med Johan og Julie. Jeg husker stadig tydeligt, da de to for fire år siden startede i vuggestue. Jeg var selv lige kommet tilbage fra barsel og havde afleveret min egen guldklump i vuggestue, og det var bestemt ikke sjovt. Men at komme på arbejde og blive mødt af andre små dejlige guldklumper, det hjalp altid på humøret. Nyd dagen med familien og hils dem alle tre.

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:13

   Hej Jeanette,
   Hvor hyggeligt med en hilsen fra dig! Tusind tak og hvor er det dejligt, at du stadig kan huske dem helt tilbage til vuggestuestart.
   Johan og Julie taler stadig om Nice, Milla, Ria og Bob fra vuggestuen ;) Dét var altså en dejlig tid! Hils dem alle sammen.
   Kh AC

 • Birgitte skrev:
  23. maj 2014 kl. 10:12

  Tillykke med dem. Sikke et fint bord. Mine børn elsker når de kan genkende pynt fra år til år til forskellige begivenheder, så jeg genbruger også altid.

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:14

   Tusind tak, Birgitte
   Det er nemlig så hyggeligt! De der små ting, der bare går igen år for år – det er rart :)

 • Marina skrev:
  23. maj 2014 kl. 10:38

  Nårh altså, hvor hyggeligt med tilbageblik. Hvor var de bare små og kære! Især billedet, hvor de nærmest ligger i ske, er jo lige til at knibe en lille mortåre over.

  Stort tillykke med dine efterhånden store børn!

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:15

   Mit hjerte smelter også stadig helt når jeg fordyber mig i det billede af de to små nyfødte guldklumper :)
   Tusind tak, Marina!

 • Line skrev:
  23. maj 2014 kl. 10:44

  Stort tillykke med dem :) Håber i får en dejlig dag, hvor du rigtigt kan forkæle dem. Jeg glæder mig til opskriften på den lagkage som ser virkelig god ud.

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:16

   Tusind tak! -og det havde vi. En fødselsdage over tre dage med både fester og en tur i Legoland, det var ret så stort for de to ‘store’ nu femårige :)
   Glæder mig også til at dele lagkageopskriften snart :)

 • Karen skrev:
  23. maj 2014 kl. 10:54

  Tillykke med dem :-) Var der ikke engang en klog person, der sagde noget i retning af, at det er på børnene, man kan se, hvor hurtigt tiden går?

  God udflugt til det spændene og hemmelige sted :-)
  vh/Karen

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:17

   Jo, det er i hvertfald ikke på mig ;) Ha ha, jeg er jo ikke blevet et år ældre siden de blev født ;)
   Tusind tak, Karen – det var en dejlig dag og skønt at overraske dem med en tur i Legoland

   • Karen skrev:
    26. maj 2014 kl. 09:43

    Hehe – den kender jeg godt. Det er kun mine jævnaldrende, der er begyndt at se lidt slidte ud. Jeg er skam stadig 35, og det bliver jeg ved med at være :-)

    Legoland er sjov for voksne også – dem på 35 altså ;-)
    vh/Karen

    • Ann-Christine skrev:
     26. maj 2014 kl. 09:48

     Ha ha, sådan er det bare! :)
     Og ja, Martin og jeg havde også en fest i Legoland :)

 • Stina skrev:
  23. maj 2014 kl. 10:54

  Stort tillykke! Mine børns fødselsdage gør også altid mig lidt sentimental. Specielt da den mindste fyldte 1 år i fredags, og vi ved, at der formodentlig ikke kommer flere til flokken :-)

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:19

   Tusind tak, Stina :)
   Stort tillykke med 1 års fødselsdagen også, det er bare så rørende når ens små guldklumper fylder år.

 • Jonna skrev:
  23. maj 2014 kl. 11:40

  Årh et smuk og varmt indlæg. Dejlige billeder og det er da helt fantastisk med fødselsdage. Mange gode minder. Hvor sjovt med næsebiddet;-)
  Kh Jonna

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:21

   Tusind tak, Jonna :)
   Ja, det var skægt – der har virkelig været så mange sjove episoder med de to små størrelser :)
   Kh AC

 • camilla skrev:
  23. maj 2014 kl. 12:22

  Tillykke med dem :0)

  Jeg står og skal holde fødselsdag for min mellemste dreng om 2 uger, hvor børnehaven skal med hjem.
  Hvordan har du fyldt ballonerne med helium? altså så de kan hænge i loftet?
  Ser så fint ud. Vi har et pirat tema…

 • Anne-Marie skrev:
  23. maj 2014 kl. 15:53

  Stort tillykke med de dejlige rollinger. Det er så skønt med sådan et glimt og hvor må det bare være så trygt og dejligt at være barn hos jer.

  Kærlig hilsen
  Anne-Marie

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:27

   Tusind tak, Anne-Marie :) Vi er også virkelig glade for at have de to skønne størrelser i vores liv ♥

 • et cetera skrev:
  23. maj 2014 kl. 16:08

  Hjertelig tillykke til dine dejlige børn! Jeg husker endnu da du ventede dem og jeg var sikker på at du ville nedkomme på min fødselsdag ;-) det blev så 4 dage før, men det er og bliver et pragtfuld tidspunkt at have fødselsdag, her sidste i maj :-)

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:29

   Tusind tak, et cetera og ja, det er virkelig et dejligt tidspunkt, her sidst i maj :) Stort tillykke med din dag ♥

 • Monica skrev:
  24. maj 2014 kl. 08:41

  Tillykke med dine to guldklumper.
  Det ser ud til, at I har haft en hyggelig dag. Jeg er vild med pynten fra Magiske Minder.

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:30

   Dét er jeg også :)
   Tusind tak, Monica, det var nogle dejlige dage ♥

 • Jane skrev:
  24. maj 2014 kl. 13:30

  Forsinket tillykke med dem! Hvor ser de dejlige ud!

  Og superlækkert billede af dig derude i sidebaren! Meget mere “dig” end det gamle! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:31

   Hvor er du sød :) TAK ♥

 • Hanne skrev:
  24. maj 2014 kl. 16:43

  Hejsa.Stort tillykke med børnene. Jeg gad godt være barn hos jer ;). Svarer du på spørgsmål ang.mad? Kh Hanne

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:32

   Ja, det kan du tro at jeg gør. Hvis jeg kan :)
   Skriv blot spørgsmålet her i kommentarfeltet på bloggen, så svarer jeg her – hvis det er et spørgsmål til en specifik opskrift, så gerne under den enkelte opskrift.
   Kh Ann-Christine

 • Marianne skrev:
  24. maj 2014 kl. 21:26

  Stort tillykke med dem. Det ser godt ud.

  • Ann-Christine skrev:
   26. maj 2014 kl. 09:35

   Mange tak :)

 • Marina skrev:
  29. maj 2014 kl. 21:26

  Det går bare så vildt stærkt. Sådan er det og sådan bliver det bare ved med at være, faktisk synes jeg det er som om tiden løber stærkere og stærkere jo ældre de bliver.

  TILLYKKE Med dem. 5 er en fantastisk alder. Faktisk måske min yndlings alder af alle de mange gode år der er.

  • Ann-Christine skrev:
   29. maj 2014 kl. 23:06

   Helt enig!
   Jeg tænker også at det her år skal bare stornydes, året inden de skal i skole og bliver ‘store børn’ for alvor ;)

 • Linette Jensen skrev:
  25. august 2014 kl. 14:52

  Hej Ann-Christine,
  jeg har selv tvillinger på 3,5 år – også en dreng og pige. Og det tema du har fundet er da helt vild sødt og passer perfekt til dem begge.
  For når man har en af hver køn som skal fejre næsten alt sammen, så går der meget tid med at finde farver og temaer, som passer sammen. Da de blev 3 år, blev det lidt et mix, for Oliver VILLE have Spiderman-serviette og Caroline en prinsesse-serviette. Vi sad netop i weekenden sammen med ungerne og så på babybilleder, og jeg måtte da også knibe en tåre. Tiden flyver afsted…
  Kh. Linette

  • Ann-Christine skrev:
   26. august 2014 kl. 10:37

   Hej Linette,
   Hvor dejligt – det er altså skønt med tvillinger synes jeg, og nu har dine jo også en alder hvor de bare få mere og mere glæde og fornøjelse af hinanden. Det er ret skønt! Men ja, tiden går alt for hurtigt. Jeg vil ihvertfald gerne have 5 årige børn længe!
   Jeg har også det sådan med fødselsdagen at hvis de efterspørger og drømmer om noget helt bestemt, så opfylder jeg det gerne, hvis det er muligt ;) Det er jo så skønt at lave en fantastisk dag – så pyt med at det ikke lige matcher ;) Men når det er sagt, så elsker jeg også at Johan ikke er gået særlig meget op i det, så jeg selv kunne sætte mit præg på valg af pynt, he he ;)
   Kh AC

 • simone skrev:
  21. november 2017 kl. 10:47

  Hvor er den fine mølle på bordet fra?

  • Ann-Christine skrev:
   21. november 2017 kl. 10:54

   En webshop der hedder magiskeminder :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.