Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-10/

Små glimt

iskaffe i haven

Lidt små glimt fra den sidste uges tid, som starter med iskaffe i haven og udsigt til et af vores højbede. Jeg kunne næsten tage et billede om dagen af iskaffe i haven, eller mindst hver anden dag – for jeg er også blevet noget så glad for iste, lavet af pebermynte/lakrids te, masser isterninger og lidt friske mynteblade.

jordbaer kopi 3

Vi spiser jordbær på dagsbasis, og i lørdags lavede jeg de røde bær til rødgrød med fløde – sammen med en flok andre skønne bær og lidt rabarber. Opskriften kommer her på bloggen i løbet af ugen.

arbejde

Arbejd arbejd … jeg har ærlig talt ikke kunnet finde ud af det med arbejde, bogskrivning og helligdage i flokkevis dette forår/start sommer. Jeg har den sidste tid været et par skridt bagefter – men her i pinsen tog jeg et par dage fri og fornemmer at jeg har fået lidt overblik over det hele igen.
mindste-kusinen

Grundlovsdag fejrede vi fars dag og hyggede med Johan og Julies mindste kusine hele dagen. Helt hyggeligt at finde kassen med legetøj til en lille sød halvandet årig krudtugle.

boller-med-rugmel

Godmorgen boller med rugmel til morgenmad i pinsen – jeg har brugt denne bolle-opskrift og blot erstattet 100 g hvedemel med rugmel.
limonadebod

Lemonade-bod foran huset. I weekenden lavede jeg hjemmelavet solbærsaft, af en stor pose solbær, som jeg havde fået af Maria – mor til en af Johan og Julies bedste legekammerater. Mens Martin og jeg klippede hæk i sommervarmen i går, fandt Johan og Julie på at lave en lemonadebod foran huset – og delte iskold solbærsaft ud til os, og de der kom forbi.

15 kommentarer
 • Sofie skrev:
  10. juni 2014 kl. 09:07

  Mhm, sikke nogle dejlige dage i har haft!
  Jeg har endnu ikke fået drukket noget iskaffe i år, men det er jeg da snart nødt til :)

  Hav en dejlig dag, AC :)

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2014 kl. 10:45

   Det ser i hvertfald ud til at blive det dejligste iskaffe vejr i dag ;)
   Rigtig dejlig dag til dig også
   Kh Ann-Christine

 • Marina / cand.mor skrev:
  10. juni 2014 kl. 09:35

  Uhm, hvor lækkert med en lille lemonadestand foran huset. Ser aldeles skønt ud.

  Jeg har heller ikke helt kunnet finde ud af det med helligdagene, men som en kollega mindede mig om i går, så var i går sidste helligdag inden jul. Ih, tak for det! :)

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2014 kl. 10:48

   Godt at høre at jeg ikke er den eneste ;) Det bliver bare lidt rodet på en anden måde, når man arbejder hjemme og selv skal styre ALT, inkl arbejdstider – næste år vil jeg være lidt bedre til at planlægge og arbejde mig op til helligdagene.
   Og ja, de var så søde og ret seje – de fandt selv på det hele, var meget engagerede og det udviklede sig efterhånden til mulighed for også at få sugerør og paraplyer i lemonadeboden.

 • Siri skrev:
  10. juni 2014 kl. 11:58

  Dejligt! :)
  Hvor kommer plastikglaset med log fra? (Billede 1)

  • Ann-Christine skrev:
   11. juni 2014 kl. 10:17

   Det er faktisk et genbrugs’glas’ fra da jeg forleden fik en juice med i hånden efter et besøg på Cafe Glad her i Aarhus ;)
   -kunne faktisk være smart med et mere holdbart et af slagsen til kolde drikke i haven

 • Kirstine skrev:
  10. juni 2014 kl. 12:02

  Jeg er så glad for at følge med på din fine blog, Ann-Christine. Billederne er skønne, og jeg synes virkelig, at her er sådan en god, positiv tone og stemning, som får én i godt humør. Jeg vil også gerne indrømme, at når jeg skal søge efter opskrifter, så er det næsten altid her! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   11. juni 2014 kl. 10:18

   Ej, hvor blev jeg glad for din søde hilsen, det gav lige et stort hak op på humøret her midt i 3 korrekturlæsning på den kommende bog :)
   Tusind tak, det er rigtig sødt af dig og jeg er virkelig glad for at du kan lide at læse med herinde :)
   Kh Ann-Christine

 • Rikke skrev:
  10. juni 2014 kl. 20:47

  Jeg vil gerne lige rose dig for din dejlige blog. Har delt den med mange af mine veninder gennem tiden da der er så mange inspirerede opskrifter. Har selv en lille gut (Johan) der fyldte 5 i maj så ved lige hvor man skal finde inspiration til fødselsdagfest og højtider mm. Hans favorit er iøvrigt din opskrift med blåmuslinger – især i selskab med fritter ;-)
  Endnu engang tak for en super blog og spændende med kommende udgivelse. VH Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   11. juni 2014 kl. 10:25

   Stort tillykke med din Johan her i maj :) Og tusind tak for din søde hilsen, den blev jeg noget så glad for og jeg er virkelig glad for at du kan bruge min opskrifter og har lyst til at anbefale bloggen videre til dine veninder. – og skønt at muslingerne er din søns favorit, Julie spurgte så sent som i går aftes, om vi ikke snart skal have muslinger igen ;) Jeg elsker virkelig, at den slags retter også er børnefavoritter!
   Rigtig dejlig dag til dig
   Kh Ann-Christine

 • Mor skrev:
  11. juni 2014 kl. 22:08

  Så dejlige sommeragtige glimt! Og sikke en god ide’ med en lemonadebod, så betænksomt af de søde børn :-)

  • Ann-Christine skrev:
   12. juni 2014 kl. 09:37

   Det var sådan et hyggeligt initiativ :) -de havde det også rigtig sjovt med det

 • Anne skrev:
  12. juni 2014 kl. 11:28

  Hvor ser det dog hyggeligt ud. Hvordan laver du din iskaffe? :-)

 • 12. juni 2014 kl. 21:04

  Skønne billeder :0)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.