Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-40/

Små glimt

rabarber
Hvor har det været 4 fantastiske måneder!
Vi er hjemme i vores hyggelige lille rækkehus igen, efter at have rejst rundt og oplevet verden på den anden side af jordkloden i mange måneder og vi er lige nu ramt af lige dele lykke over at være hjemme igen, post rejse blues og jetlag.
Vi skal lige lande. Finde os til rette i vores nye hverdag og komme på plads igen i vores hjem. Vi har haft lejet vores hus ud mens vi har været væk og det er bare gået over al forventning – nu er der bare lige et par kasser med alle de personlige ejendele, der skal pakkes ud og det er helt hyggeligt samtidig at have lejligheden til at indrette lidt på ny og bare i det hele taget hygge og nusse lidt om vores hjem.

Så vi prøver at komme post rejse blues til livs ved at skrue max op for livsnydelses- og nærværs kontoen. Vi plukker rabarber i haven og laver lækker vaniljeprikket rabarberkompot, vi nyder at sidde længe over morgenmaden og at sove i egen seng (nøj, hvor er det en sand luksus med bløde hovedpuder og egne dyner), drikke koldt vand fra vandhanen og vi starter så småt op på at ordne vores have, gøre haven sommerklar og lave et par af de haveprojekter, som vi drømmer om.

Johan og Julie har uden problemer indstillet deres indre ur på dansk tid og leger non stop fra morgen til aften, kun afbrudt af måltider og sengetid. Gensynsglæden med alt deres legetøj er kæmpe stor og alle de lege de har haft planer om, at de skulle i gang med, når de kom hjem bliver lige nu realiseret.

kamillete-og-hygge

Ahh, varm te på kanden og egne yndlings kaffekopper. Det er de små ting, ik´

klodsmajor

Vi havde det så hyggeligt med at spille klodsmajor på en cafe på rejsen og jeg er på udkig efter et lignende spil i træ, med en trækasse til opbevaring som på billedet. Kunne være en helt fin fødselsdagsgave til på lørdag, hvor Johan og Julie fylder 6 år.

brunch-georgetown

Morgenmad på yndlingscafeen i Georgetown.

Vi har sådan nydt at spise ude hver dag – men nøj hvor er det altså lækkert at lave mad selv igen! Jeg glæder mig altså helt vildt til at lave nye opskrifter igen, til at dele nye opskrifter med jer her på bloggen, og jeg har tilføjet mange nye asiatiske retter til min inspirerende ‘To Cook’ liste.

farvefint

Farvefine Georgetown – vi skal have flere farver i vores hjem, har vi besluttet og jeg er inspireret af bl.a disse huse i Georgetown. Der skal males en enkelt væg og et møbel hist og pist. Vi elsker at bo lyst og hvidt, men ved at være væk fra vores vante rammer har vi også fået ny inspiration til at se på vores hjem med nye øjne og glæder os til de små og store indretnings projekter, vi har talt om på rejsen.

Jeg er topmotiveret til nu igen at blogge med noget større variation i indholdet her på bloggen og lave masser af madopskrifter igen.
Det har været noget så dejligt at dele vores rejse med jer her de seneste måneder og nu glæder jeg mig til at dele hverdagen igen ♥

43 kommentarer
 • Finurligt skrev:
  18. maj 2015 kl. 09:53

  Velkommen hjem! Dejligt at høre at Johan og Julie har fundet den danske tidszone allerede. Jeg glæder mig til afprøve dine nye asiatiske opskrifter :-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 10:01

   Tusind tak :)
   Vi er ret imponeret over hvordan de to bare vupti indstiller sig til hvor de nu er. Det er lidt sejt og jeg glæder mig til at teste og lave nye opskrifter fra smagsoplevelserne på rejsen.

 • Bettina skrev:
  18. maj 2015 kl. 09:57

  Velkommen hjem til det danske forår. Jeg kan godt forstå at i har nydt rejsen, og det har da også været hyggeligt at følge jer. Men helt ærligt så har jeg virkelig savnet dine hverdagsglimt, jeg har næsten haft abstinenser :-))
  Så jeg glæder mig til at følge med igen og blive inspireret til ny lækker mad mm.
  Mange hilsener Bettina

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 10:05

   Hej Bettina,
   Tusind tak og hvor er det altså rart at høre. Jeg har også selv haft lidt abstinenser over at blogge, fotografere og skrive om alle de hverdagsrare ting, så det bliver noget så dejligt at komme i gang med alt det igen :)
   Kh Ann-Christine

 • 18. maj 2015 kl. 10:07

  Velkommen hjem! Jeg elsker altid at komme hjem igen efter at have vaeret ude og efter saa lang tid maa det virkelig vaere noget saerligt. Har vaeret en fornoejelse at foelge jer paa rejsen og vil nu glaede mig til at se hvad du finder paa derhjemme :-)
  Mange hilsner,Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 20:48

   Det er virkelig noget særligt! Rart og lidt mærkeligt også – vi skal i hvertfald lige vænne os til at rejsen er slut og til at få indrettet vores hverdag på ny. Der er så mange ting vi gerne vil, så vi må lige tage små skridt og lidt af gangen ;)
   Kh AC

 • Dorte skrev:
  18. maj 2015 kl. 10:07

  Velkommen hjem – det har været spændende at følge jeres eventyr på sidelinjen. Håber I lander rigtig fint – skøn sæson at komme hjem til. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 20:50

   Tusind tak :)
   Ja, vi har timet det meget godt – og krydser fingre for at det bliver lunt snart, for vi fryser og har taget vintertøjet i brug igen ;) he he, vi skal lige afklimatiseres, tror jeg.
   Kh AC

 • Nena Skov skrev:
  18. maj 2015 kl. 10:12

  Velkommen hjem!

  Må indrømme at jeg er enig med Bettina. Det har været skønt at læse om jeres rejse – men jeg har også glædet mig til, at du kom hjem og vi igen skal følge med i hverdagens små mirakler :-)

  Men jeg er godt nok også en smule misundelig over den helt fantastiske rejse i må have haft. Måske vores familie også skal hoppe ud i det en dag. Skal dog lige have børnene til at blive lidt større. (Skal føde tvillinger til sommer og har en på 2,5) – Men det har helt sikkert været en stor inspiration at følge jeres tur!

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 20:51

   Wow, hvor dejligt! Stort tillykke til jer, det bliver da fantastisk. Og når de to små størrelser er blevet større, så kan sådan en rejse virkelig anbefales, det har været så vild en oplevelse at have sammen som familie.
   Du kan tro at jeg glæder mig til at dele små hverdagsdejligheder igen nu
   Kh AC

 • Birgitte B skrev:
  18. maj 2015 kl. 10:15

  Velkommen hjem – det har været så dejligt at læse om jeres tur undervejs, men glæder mig også til nye opskrifter og hverdags-glimt her på bloggen. Kh. Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 20:52

   Tusind tak, Birgitte. Det er rigtig dejligt at høre :)
   Kh AC

 • Stephanie (hjemmehosfeen.dk høns&have) skrev:
  18. maj 2015 kl. 11:02

  Velkommen hjem Ann-Christine,

  Vidste ikke, at I boede i rækkehus, men synes da, at jeg lige vil dele en artikel med dig, om en inspirerende kvinde, der holder høns i sit rækkehus. Kunne være det var noget?

  Tak for mange inspirerende rejseindlæg med super lækre billeder!

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 20:52

   Mange tak og ja, det kunne det :) Johan og Julie har ihvertfald mange fine ideer om høns i haven, måske det bliver realiseret engang :)
   Kh AC

 • Øglemor skrev:
  18. maj 2015 kl. 11:16

  velkommen hjem, søde AC!

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 20:53

   Tusind tak, søde du!

   • Øglemor skrev:
    19. maj 2015 kl. 07:18

    Er det i øvrigt ikke sådan et spil Tumbling-Tower-Stacking Vi har et i den stil herhjemme, og det er simpelthen så fint, så jeg kan godt forstå, du ønsker dig et.

    Og så glemte jeg lige at kommentere på, at J + J bliver 6 år på lørdag. Det er stort!!! Tillykke med dem på forhånd :-)

    • Ann-Christine skrev:
     19. maj 2015 kl. 07:28

     Jeg fiskede den lige frem, den lå bare til godkendelse :) TAK! Det er præcist sådan et jeg leder efter.
     Og tusind tak, det er stort og ret vildt – nu har vi pludselig skolebørn og jeg synes altså ikke det er så længe siden at vi hyggede på Østerbro legeplads med tre tumlinger ;)

   • Øglemor skrev:
    19. maj 2015 kl. 07:20

    Nå, jeg røg vist i spam, fordi jeg havde indsat et langt link i min kommentar. Men altså – prøv at søge på “Stack and Fall Wood Tumbling Tower” på Amazon.com, så kommer der sådan et spil frem. Eller i hvert fald et, der ligner :-)

 • Corporate Mor skrev:
  18. maj 2015 kl. 11:21

  Velkommen hjem!

  Og tusind tak for de smukke smukke billeder, og mange eksotiske beskrivelser.

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 20:53

   Mange mange tak :)

 • Rikke skrev:
  18. maj 2015 kl. 13:56

  Velkommen hjem. Selvom det har været sjovt at følge jeres rejse glæder jeg mig til at læse om hverdagens små øjeblikke hjemme igen :-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 20:59

   Tusind tak og det glæder jeg mig også til at nyde at blogge om igen :)

 • Catrine skrev:
  18. maj 2015 kl. 14:07

  Velkommen hjem.
  Jeg må indrømme at jeg virkelig savner updates fra dit hus, have og køkken. Jeg er ingen globetrotter.
  Så jeg er klar ?

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 20:59

   Jubii, det er dejligt at høre – for det glæder jeg mig også til at skrive om igen nu.

 • Christinna C skrev:
  18. maj 2015 kl. 16:37

  Velkommen hjem! Det har været en fornøjelse at følge med i jeres rejseoplevelser her på din blog.

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 21:01

   Tusind tak, det er dejligt at høre :)

 • Tina Olesen skrev:
  18. maj 2015 kl. 16:55

  Velkommen hjem til dk. Det bar været spændende og inspirerende at følge jeres lange rejse. Men selvom dine opskrifter bruges vældig tit hjemme hos os uanset om du ef i østen eller i dk, bliver det rart at få hjemlige opdateringer som du plejer :-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 21:02

   Mange tak :)
   Hvor er det skønt at høre og jeg glæder mig rigtig meget til at lave mange flere nye opskrifter til bloggen igen :) Det er så skønt når alle de tidligere opskrifter stadig er godt i brug og giver fornøjelse og glæde
   Kh AC

 • Ann-Christine skrev:
  18. maj 2015 kl. 21:03

  Tusind tak, det er jeg glad for at høre.
  Det er nemlig sådan et spil, men jeg ønsker mig at det skal være træfarvet og med æske som det på billedet – jeg må google lidt videre på det :)
  Kh AC

 • Randi skrev:
  19. maj 2015 kl. 07:41

  Velkommen hjem! Jeg glæder mig meget til at blive inspireret af dine dejlige opskrifter igen :-)
  Den der meget smukke tekande, du har på billedet – hvor er den fra?

  Mvh Randi

  • Ann-Christine skrev:
   20. maj 2015 kl. 15:03

   Hej Randi,
   Mange tak :) Den er fra Marimekko
   Kh AC

 • Anne skrev:
  20. maj 2015 kl. 21:08

  Har være så spændende at følge jeres drømme rejse:-) Ang klodsmajor så har vi en kæmpe spil (store brikker) som vi spille i haven om sommeren det er et hit og kan varmt anbefales:-)

  • Ann-Christine skrev:
   21. maj 2015 kl. 10:07

   Jeg har set den version og det ser altså også ret fint ud. Det må lige overvejes, for jeg tror sagtens det kunne blive et godt sommerhit

 • Rie skrev:
  22. maj 2015 kl. 09:12

  Velkommen hjem! Du må da have læst nogle bøger på rejsen som vi skal høre om :)

  • Ann-Christine skrev:
   22. maj 2015 kl. 17:53

   Mange tak og åh, ja – det kan du tro jeg har!
   Jeg har læst et par virkelig fantastiske bøger, som jeg fortæller mere om meget snart og som virkelig kan anbefales.
   Den første fortæller jeg om i et indlæg for sig selv i næste uge :)

   • Rie skrev:
    24. maj 2015 kl. 22:56

    Herligt!

 • Marina skrev:
  24. maj 2015 kl. 21:39

  Tak fordi vi fik lov at følge med på jeres rejse. Jeg har virkeligt nydt at se lidt af asien med jeres øjne. De sidste rejseglimt fra Malaysia nød jeg særligt meget. Jeg kom meget lige dér da jeg var ung, men jeg kan se fra dine billeder at meget har ændret sig siden.

  Håber en dag at få lov at komme tilbage.

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2015 kl. 08:28

   Der er virkelig skønt, specielt Georgetown faldt vi bare pladask for :) Jeg håber du får det at se igen en dag

 • Marina skrev:
  24. maj 2015 kl. 21:46

  Angående klodser har jeg en kæmpe kasse stående som alle børn (og voksne) elsker. Det gav faktisk lidt et gib i mig da jeg så billedet fordi det ligner vores klodser så meget. Vores er dog næsten 200 år gamle og har været i familien i alle de år. De er lavet på bestilling af min tip-tip-tip oldefar og fås nok ikke i handlen… Trip trap har engang haft kassen til låns fordi de overvejede at lave en kopi, men de besluttede sig for at det ville blive for dyrt.

  Pointen er at sådan en kasse med aflange holdebare klodser er et KÆMPE hit som det godt kan betale sig at bruge lidt flere penge på end man måske lige tror, simplethen fordi man kan lege så meget forskelligt med sådan en kasse klodser.

  Mange gange tillykke med de to. 6 år er bare kæmpe stort!

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2015 kl. 08:29

   Mange tak – og hvor pudsigt med klodserne. Det må være noget helt særligt at have sådan et hjemmelavet spil som går igen i generationer.

 • Elín skrev:
  27. maj 2015 kl. 21:59

  Ved ikke om du har fundet klodserne, men jeg har købt mange set her:

  En gave som altid er et hit :-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2015 kl. 22:47

   Ej, hvor fint. Jeg er nemlig ikke kommet videre med købet, men har lige gemt linket, for de skal købes i løbet af sommeren :)
   Tak for tippet

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.