Grøn mango salat med rejer
I Vietnam spiste vi ofte en lækker grøn mango salat til vores frokost eller som tilbehør til aftensmaden og i går fik lyst til at gøre eget forsøg med den gode vietnamesiske salat. Vores myntebed er gavmildt fyldt af duftende grønne mynteplanter og de skal bruges til mange gode sommerretter og drikke. Jeg har bare brugt en almindelig god grøn mynte, men her skal man blot bruge hvad man har – eller prøve sig frem.
Mangosalaten laves af grønne mangoer, som stadig er hårde, umodne og endnu ikke fyldt af sødme til alm spisebrug. Fordi de er hårde er de også nemme at skære i virkelig tynde strimler.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøn mangosalat med rejer
- 2 umoden mango, grønne
- 2 skalotteløg, eller 1 rødløg i fine tern
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- 100 g rejer
- Dressing
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk sukker
- 1,50 tsk fishsauce
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 0,25 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland først dressingen, og lad den trække smag, mens salaten gøres klar.
Skræl mangoen med en kartoffelskræller og skær derefter mangoen i tynde fine strimler. Her bruges en umoden mango, så den er nemmere at arbejde med og skære i meget tynde strimler, end hvis den havde været moden.
Bland med fint hakket mynte, løg og rejer.
Smag dressingen til og vend den med salaten.
Vores mynteplante er gået fuldstændig amok i år, jeg bruger den normalt til te. Men så meget te kan jeg simpelthen ikke nå at drikke i år. Men nøj hvor denne salat lyder lækkker.
Så der skal mango salat på menuen i Pinsen :-)
Det er virkelig en gavmild plante at have i haven, vores giver også helt vildt meget. Jeg skal prøve at tørre det i år :)
Sidste efterår tørrede jeg en stor portion og har brugt af det i løbet af vinteren. Det smagte næsten lige så godt som når det er de friske blade
Uhm, både til madlavning og te i løbet af efteråret. Det skal prøves
Tak for lækker madinspiration! Jeg havde lige glemt, hvor meget jeg elsker rejer og mango sammen, så det må snart på menuen :) Faktisk er jeg mere til umoden end moden mango, så det passer perfekt for mit vedkommende.
Og velkommen hjem! Det har været virkelig spændende at følge jer på sidelinjen, og en stor inspiration til selv at gøre det den dag, jeg har fået børn. Forhåbentlig tvillinger ;)
Det kan virkelig varmt anbefales! Både tvillinger -hvis man nu selv kunne bestemme ;) og en virkelig lang rejse :)
Jeg er også blevet ret vild med umoden mango, det er bare så lækkert i salater og som en snack i tynde skiver med chilisalt på.
Det lyder som en rigtig lækker snack! Den må også prøves.
Ja, en skam det ikke lige er en af de ting, man selv kan bestemme. Men det lader til at ligge til min familie. Min mor er tvilling, jeg er selv tvilling (bror) og min storebror har fået tvillinger. Både min bror og jeg håber på at få tvillinger, så det er lige til Familie Journalen, hvis det lykkes ;-)
Hvor fantastisk! Det kunne da være så skægt hvis både du og din bror også fik tvillinger.
Det lyder som en meget spændende salat, men jeg har lidt svært ved at forestille mig hvordan den smager. Kan man lave den uden rejer og så bruge den som lækkert tilbehør til grillet kød?
Ja, det kan du sagtens gøre – og den vil være rigtig lækker til sommerens mange grillaftener :)
Mmmm det ser virkelig läkkert ud! For en som elsker baade mango, mynthe og rejer, maa det da lige väre sagen! :)
Jeg tror du vil synes rigtig godt om den :) Lad mig endelig høre hvad du synes, hvis du prøver den af