Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-48/

Små glimt

markblomster

En temmelig dejlig uge, kan vi se tilbage på. En sommerferie-uge fyldt med rare oplevelser og hygge! Også selv om vejret driller, så har vi indimellem nydt lidt lun solskin på kinderne og været en hel del udendørs under åben himmel.

Vi har været et smut på Fyn for at besøge min bedstefar og Johan og Julies oldefar i hans hjem – hvor jeg har tilbragt mange fine ferier, da jeg var barn. Ren nostalgi for mig, min søster og min mor, som vi fulgtes til Fyn sammen med og havde de skønneste timers fynsk sommerhygge – og plukkede blandt andet fine buketter af markblomster.

drivhus

Min søsters vidunderlige drivhus – med tomater, agurker, vinranke og en skøn daybed, så man kan ligge derude lunt og godt under åben himmel og læse bøger eller snuppe en lille middagslur.  SÅ hyggeligt et sted!

fredagsslik

Sidste fredag spurgte Julie om vi ikke skulle lave en masse lækre bær og chokolade til fredagsslik – den var jeg straks med på. I lang tid har de begge været dybt betaget af bland-selv-slik afdelingen i Brugsen, og vi har en tradition med en lille tur derhen hver fredag, hvor de nøje vælger 10 stykker blandet hver. Lyserødt slik til Julie, Lakridser til Johan. Fast tradition og det er smadderhyggeligt! Jævnligt supplere vi med lidt hjemmelavet lækkerier, for det er ikke særlig ofte at Martin og jeg gider bland selv slikket selv – men forrige fredag var det så kun hjemmelavet slik lavet af bær og chokolade.

udsigt skydebjerg

Yndlingsudsigt på Fyn – jeg har så mange gange faldet i staver, dagdrømt til synet af og beundret denne udsigt, som kan nydes fra min bedstefars hus. Her er det Johan og min niece, der hyggede sammen i tirsdags.

fyn

Et lille glimt nostalgi

Martin og jeg har haft et par dage alene hjemme, hvor Johan og Julie var på minisommerferie hos mine forældre. Det er første gang vi har været ‘alene hjemme’ i så mange dage – hele 3 overnatninger. Men det var da også mega hyggeligt, og selv om vi savnede dem lidt (meget) og talte en hel del om, hvor søde de er, så var det helt sikkert også et par rigtig skønne dage. Vi savnede under alle omstændigheder dem mere, end de savnede os.

De havde det pragtfuldt og stornød miniferien med bedsteforældrene.

salat

Sommersøde jordbær i skøn salat – vi drømte oprindeligt om grillvejr og sene sommeraftener udendørs i lørdags. Men inviterede i stedet gæster til lasagne, jordbærsalat, rødvin og hyggeaften indendøre i regnvejret.

dokk1

Hele to gange i sidste uge var vi forbi det nye Dokk1, hvor både legeplads og bibliotek blev besøgt og nydt. Fantastisk sted med plads til alle – og legepladsen var et kæmpe hit for Johan og Julie! Når man så den ene gang er afsted med vennerne og den anden gang møder de bedste legekammerater fra vores rejse til Vietnam – så bliver det næsten ikke bedre.

4 kommentarer
 • Mutti skrev:
  27. juli 2015 kl. 16:03

  Tak for dejlige billeder! Fik ikke selv taget nogen udenfor min fars hus.. Så det er jeg glad for at du gjorde! Åh ja! Det var helt vidunderligt at besøge barndomshjemmet med jer og blandt andet gå en tur på markvejen og opleve de livlige børn midt i noget af Danmarks aller smukkeste natur!

  • Ann-Christine skrev:
   28. juli 2015 kl. 08:25

   Det var så hyggeligt! Jeg er rigtig glad for at vi tog turen til Fyn sammen <3

 • Mette skrev:
  28. juli 2015 kl. 22:21

  Skønne billeder! Der er noget helt specielt ved de steder, man oplevede som barn. Jeg har selv et helt speciel udsigtssted hos min Bedstemor, som jeg altid søger hen til.

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2015 kl. 12:55

   Det er bare så hyggeligt med de steder – jeg ville ønske at Fyn lå lidt tættere på, så ville jeg helt sikkert sidde der ret ofte og kigge ud over markerne :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.