Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-50/

Små Glimt

isvaffel

– Isvaffel med hjemmelavet chokoladeis og guf (årh, hvor er Johan sød og lille på det billede med guf-opskriften) – 

Sommerferien er snart ved at være slut herhjemme og vi er noget så glade for, at den sidste uges tid viste sig at være fantastisk vejrmæssigt! Det hjælper altså gevaldigt på både humøret, roen og sommerferiestemningen at solen skinner og det er udevejr, når man holder sommerferien hjemme i egen bolig.

Vi har spist hjemmelavede is, grillet hver aften, læst bøger, taget på udflugter og Johan og Julie har bikset deres første forretning op – en saftevandsbod med tilhørende salg af hjemmelavede perleplader, perlehalskæder og armbåndog håndmalede strandsten. De sparer op til henholdsvis en LEGO city brandstation og en hundehvalp … sidstnævnte overvejer Martin og jeg så lige hvordan vi skal greje ;)

I morgen starter et k æ m p e stort nyt kapitel i vores familieliv. Et liv med skolebørn i stedet for børnehavebørn. Et liv med læring, madpakker og lektier og en masse nye skolekammerater. De to skønneste unger med rokketænder, den dejligste humor og pænt mange holdninger til alverdens ting og emner – de er så skoleklar! – Og de glæder sig enormt meget til at lære (efter eget udsagn) at læse, skrive, samt tale engelsk og også gerne kinesisk, fransk, spansk og lidt thailandsk.

saftevandsbod

– Saftevandsbod og en flot indtjening på et par hundrede kroner – post-danmark-rundt

 -Udflugt til Post Danmark rundt cykelløb –aebler

– Æblerne på vores æbletræ –
groenne-skildpadder

– Små grønne skildpadder på vej til at angribe mine grønne planter –

sommer-troldgaarden

– ude at besøge de søde grise hos Troldgården og fylde fryseren med godt kød –

15 kommentarer
 • Dorte skrev:
  10. august 2015 kl. 09:54

  God skolestart imorgen – i sandhed en STOR dag

  • Ann-Christine skrev:
   10. august 2015 kl. 19:53

   Ja, det er lidt vildt :)

 • Ann Steen Holmbech skrev:
  10. august 2015 kl. 10:51

  Åh, det er bare en stor dag. Jeg har også lige sendt to afsted til hhv. 0. og 1.klasse her til morgen; jeg ved ikke hvem der var mest spændt, dem eller mig..;.-)

  • Ann-Christine skrev:
   10. august 2015 kl. 19:54

   Sådan har vi det vist også lidt herhjemme. Tror jeg kommer til at få lidt en klump i halsen i morgen :)
   Stort tillykke med dine store skolebørn, ih, hvor jeg håber vores unger bliver glade for skolelivet!
   Kh AC

 • Susanne Geert skrev:
  11. august 2015 kl. 08:38

  Hej AC!

  Dejlige billeder!

  Og apropos – kan du se dine kamerainstiliinger for det øverste billede med isen? Du har fint skarpt fokus på både finge og is men samtidigt blødt fokus på baggrunden. Jeg er lidt nysgerrig på din præcise blænde, lukkertid og ISO;-)

  KH/ Susanne

  • Ann-Christine skrev:
   12. august 2015 kl. 09:29

   Hej Susanne,
   Mange tak :)
   Billedet er taget med mit Nikon macroobjektiv 85 mm, som jeg er super glad for – ISO 800, f/8 og 1/250 s.
   Kh AC

   • Susanne skrev:
    12. august 2015 kl. 10:09

    Tak for svar, Ann-Christine!

    Er det crop kamera eller full frame, du bruger (egentlig bare relevant at vide, fordi det betyder noget for dit 85 mm objektiv)?

    VH/ Susanne

    • Ann-Christine skrev:
     12. august 2015 kl. 10:13

     Det er et Nikon D7100
     Kh AC

  • Susanne Geert skrev:
   11. august 2015 kl. 08:39

   Og for resten også meget gerne, hvilket objektiv, du har brugt?

 • Rikke skrev:
  11. august 2015 kl. 09:42

  Dejlige sommerbilleder. Håber dine unger får en god skolestart. Mine drenge startede i 5. og 8. klasse og synes det var skønt at møde kammerarterne igen, men var knap så begejstrede for atter at skulle i gang med madpakkerne. De og jeg har et ønske til dig. I sommerferien har vi flere gange på diverse udflugter købt streetfood særligt i Kbh. Favoritten var klart en lækker sprød og tynd pandekage med enten kylling og salat eller feta og spinat. Har du en god opskrift?

  • Ann-Christine skrev:
   12. august 2015 kl. 09:35

   Hej Rikke,
   Det er bare gået så godt her til start og de er begge to super klar på alt det spændende der skal ske.
   Smører dine drenge mon madpakker selv? Det kunne jeg nemlig godt forestille mig at Julie meget snart vil elske selv at gøre – hvorimod Johan nok synes det er ganske fint, hvis jeg bare ordner det i et godt stykke tid endnu ;)
   Den der pandekage, var den bagt/tør/fedtet og hvilken mel vil du gætte på et brugt?
   Jeg har en opskrift på Souvlaki, hvor jeg har lavet et lidt sprødere fladbrød end de almindelige tortillas, som måske kan bruges som udgangspunkt?
   Kh AC

 • Nicoline skrev:
  12. august 2015 kl. 23:05

  Åhhh skolestart. Mine børn er netop started i henholdsvis 4 og 8 klasse. Men jeg kan godt huske første skoledag det var stort ?
  Madpakker er der selvsagt lavet mange af gennem årene. Mine børn er ikke glade for rugbrød så det har været gang i kreativiteten for at finde på lækre ting. Heldigvis er er glade for gnavegrønt. Det reder enhver madpakke.
  Af de største hit må siges at være
  ❤️suppe varmet om morgenen og serveret i termokande. Serveret med lækkert brød.
  ❤️Forkogte nudler i en box tilsat hvidløg, sød chilisovs og soya samt lidt bouillonpulver. Desuden ærter fra frost, kogte gulerødder i tern og lidt fintsnittet porrer eller spidskål. Hele herligheden overhældes med varmt vand fra termokande i skolen. Og serveres med f.eks kyllingelår og extra gnavegrønt. Kan varieres med at til sætte kylling i tern.
  ❤️ Små forårsruller serveret med stegte nudler og grønt ( køber dem færdige)
  ❤️Frisk pizza. Koldhævet dej i køleskabet. Kan holde 3-5 dage. Smækkes i ovnen om morgenen med tomatsovs, ost og det fyld man kan lide eller kartofler og rosmarin. Efter en tur i ovnen køles den lidt ned og så afsted i skole. Extra grønt ved siden af.
  ❤️ Tortillawraps med forskelligt fyld af kød og grønt
  ❤️Sushi?? ja ved det lyder skørt, men koger en 1/2 pose sushi-ris, der er til 2 børn til 2 dage. 2 plader tang til hver barn. Rulles om aftenen med ris, avokado og laks og skæres til sushi stykker.
  ❤️ Middags rester, frikadeller, burger, lasagne, stegte kartofler, omelet ol.

  Håber du blev inspireret og held og lykke med madpakkerne. Glæder mig til at se hvad du kommer op med til at inspirerer mig. Er allerede afhængig af din inspirerende og smukke blog. ?

  • Ann-Christine skrev:
   14. august 2015 kl. 11:24

   Tusind tak for alle de lækre, lækre ideer – det boostede da lige mine madpakke planer endnu mere.
   – super god ide at bage pizzaerne om morgenen, og sushi vil mine børn elske. Ja, det hele vil helt sikkert være et hit hos mine børn også.
   Alle ideerne er fluks føjet til min egen madpakkeinspirationsliste, så tusind tak for at dele :)

   • Nicoline skrev:
    17. august 2015 kl. 18:53

    Selv tak ?
    Dejligt at kunne give inspiration retur. Din blog og dine super nemme og inspirerende opskrifter på aftensmad har reddet vores aftensmad adskillige gange. Så dejligt at vi kan inspirerer hinanden. Det er jo det, det hele handler om.

    • Ann-Christine skrev:
     18. august 2015 kl. 13:43

     Lige præcis, det er så skønt.
     Og din ide med sushiruller er i øvrigt på bloggen idag, de var et kæmpe hit! Så jeg takker varmt mange gange på Johan og Julies vegne ;) De jublede og synes mandagsfrokosten var den bedste :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.