Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kirsebaer-til-juletiden-tip/

Kirsebær til juletiden – tip

Kirsebær

Vi spiser mange, mange kirsebær lige nu.  De danske kirsebær er i højsæson og de smager jo forrygende.

En stor portion friske sommersøde kirsebær har jeg halveret, udstenet og frosset ned til julens risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce. Sidste år eksperimenterede jeg en del med at finde frem til den allerlækreste opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce. Det lykkedes! – og jeg glæder mig allerede til at lave den igen og ikke mindst dele opskriften med jer her på bloggen til jul.

Igen i år gemmer jeg en god portion ribs på stængler til juleanden. Det er simpelthen så lækkert at tage de søde og syrlige bær op og pynte andestegen med den til juleaften – og lave en lækker portion rysteribs, som blev serveret til.

Det er jo nu sommerens lækkerier skal syltes, koges og gøres ved, så det kan holde sig et godt stykke ind i efteråret og vinteren.

Del endelig hvis I har andre gode tips, som skaber glæde til vinter og jul.

Opskrift på den lækre hjemmelavede kirsebærsauce får I her

22 kommentarer
 • Marianne Holst skrev:
  10. august 2015 kl. 16:10

  Det lyder spændende, men hvor meget er en stor portion? Hvor meget går der til din opskrift?
  Tak for en inspirerende blog.

  • Ann-Christine skrev:
   10. august 2015 kl. 20:09

   Hej Marianne,
   Tusind tak, det er jeg glad for du synes.
   Jeg tror der kommer til at gå omkring 400 g usteenede kirsebær til en opskrift, som rækker til 4 personer.
   Men, frys gerne flere ned, hvis I er vilde med kirsebærsauce, for den jeg lavede sidste år og som jeg planlægger at dele opskriften på til jul, den smager af mere ;)
   Kh AC

 • Cecilie skrev:
  10. august 2015 kl. 17:46

  Ej hvor jeg glæder mig til din opskrift allerede! Jeg syltede sure kirsebær sidste år og kæmpede også en brag kamp, for at finde en god opskrift til kirsebærsovs. Jeg er ikke sikker på jeg vil kunne genskabe resultatet, men godt blev det :)
  Har i weekenden igen syltet sure kirsebær til årets juledessert, så nu kan julen bare komme! ;)

  • Ann-Christine skrev:
   10. august 2015 kl. 20:10

   Uh, hvor lyder det altså dejligt! Det er så hyggeligt at eksperimentere med sådanne opskrifter og jeg glæder mig meget til at dele resultatet med jer her på bloggen i december.
   Må have fat i nogle sure kirsebær også ;)

 • 10. august 2015 kl. 18:14

  Hej
  Sikke en god ide og det vil jeg prøve. Har ribs i haven og på vores vej i sommerhus er der mange boder der sælger lækkert frugt, grønt og moreller lige nu:)
  Vh.
  Betina

  • Ann-Christine skrev:
   10. august 2015 kl. 20:11

   Det er så hyggeligt med alle de boder og små stande med salg af bær, kartofler og gode ting fra markerne, træerne og grøntsagsbedene
   Rigtig skøn dansk sommerstemning :)
   Kh AC

 • Malene skrev:
  10. august 2015 kl. 19:12

  Det lyder som en virkelig hyggelig forberedelse mod efteråret og vinter/jule tiden… Det tror jeg at jeg vil prøve.
  Vil du dele opskrifterne, jeg er også interesseret i de der rysteribs (for sådan nogle har jeg aldrig smagt eller set :-)

  Tak fordi du igen og igen redder vores madplan og aftensmad, helt uden du ved det ;-)

  /Malene

  • Ann-Christine skrev:
   10. august 2015 kl. 20:16

   Det er helt vildt hyggeligt! Sådan at koge, sylte og gemme alle sommerens lækkerier på flasker, frys og glas :)
   Ja, det kan du tro at jeg gerne vil. Jeg deler opskrift på kirsebærsauce når vi kommer nærmere juletiden, og opskriften på rysteribs får du her: http://www.valdemarsro.dk/rysteribs-i-en-sund-morgenmadstrifli/
   Og hvor er det altså dejligt at min blog og opskrifter kan hjælpe og inspirere i hverdagens madlavning. Det er jeg super glad for at høre :)
   Kh Ann-Christine

 • 10. august 2015 kl. 19:22

  Glæder mig meget, til at få fingerne i den, og til at forkæle smagsløgene med den.

  • Ann-Christine skrev:
   10. august 2015 kl. 20:19

   Selv om jeg er vild med denne årstid, så synes jeg altså også virkelig at det er skønt at have en masse skønne ting at se frem til til både efteråret og vinteren :) Så jeg glæder mig til at dele opskriften her i den kommende jule tid :)

 • Anne-Marie skrev:
  11. august 2015 kl. 09:58

  Jeg er vild med Amarena kirsebær. Desværre er de jo ret dyre, så jeg har prøvet selv i år. Jeg har dehydreret søde kirsebær og derefter kogt dem ind i en koncentreret saft af surkirsebær. Det duftede helt fantastisk og jeg glæder mig til at smage. Jeg vil gerne have dem til at trække et godt stykke tid først. Men jeg har fyldt et par mini glas, som smagsprøver, så jeg ved hvordan de er inden julen rammer. Ville det ikke være en god ide, at poste opskriften på kirsebærsovs nu, så andre kan komme igang med at sylte? Det er jo nu der er dejlige kirsebær.

  Kh.
  Anne-Marie

  • Ann-Christine skrev:
   12. august 2015 kl. 09:38

   Uhmm, det lyder virkelig lækkert! Spændende projekt :)
   Jeg har med vilje ikke delt opskriften nu, for jeg laver netop først selve kirsebærsaucen i november og december, enten samme dag eller et par dage før den skal bruges, så mit tip drejer sig udelukkende om at udstene og fryse de halve rå bær ned til senere brug.
   Kh AC

   • Anne-Marie skrev:
    13. august 2015 kl. 08:54

    Ah, den havde jeg lige misset. Det beklager jeg. Det giver jo rigtig god mening så. Min fryser er fyldt til randen allerede med jordbær, stikkelsbær og hindbær. Så alt der kan syltes med det samme, bliver syltet, hvis jeg kan overkomme det. Så jeg spejdede efter opskriften og overså fiffet.

    Nu du har fået ismaskine og er glad for kirsebær, skulle du tage og prøve kirsebæris. Jeg har et par gode opskrifter. Børnene er mest til den med friske kirsebær, mens vi voksne er ret så glade for den cremede variant, som er lavet på den rest af kirsebær, der er efter saften er kogt af.

    Kh.
    Anne-Marie

    • Ann-Christine skrev:
     14. august 2015 kl. 11:26

     Helt okay :)
     Uhm, kirsebæris, det skal jeg da prøve og er meget sikker på at det bliver et stort hit hos os også. Godt til at få brugt resten af kirsebæret.
     Jeg kigger lige ind forbi dig efter inspiration :)
     Kh AC

 • Mutti skrev:
  11. august 2015 kl. 10:02

  Et godt tip til kommende julefrokoster kan være at lave nogle snapse! Timian eller f.eks. blåbær i vodka er godt!

  • Ann-Christine skrev:
   12. august 2015 kl. 09:39

   Dét var da en super god ide – jeg har faktisk en hel snaps til at stå til formålet, så godt du lige huskede mig på det. Der skal timian og andet godt i :)

 • Rikke skrev:
  12. august 2015 kl. 08:32

  Den opskrift vil jeg glæde mig til du deler, det er en rigtig god ide.

  • Ann-Christine skrev:
   12. august 2015 kl. 09:48

   Jeg glæder mig SÅ meget til at dele den – og til at spise risalamande med kirsebærsauce igen ;)

 • Janni skrev:
  2. december 2015 kl. 22:08

  Hej. Er det kun mig der savner den opskrift på kirsebærsauce?? Er den på vej ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   3. december 2015 kl. 08:41

   Ihh, hvor det lyder godt at den er længe ventet ;)
   Den kommer på bloggen fredag og jeg g l æ d e r mig til at lave den!
   Kh AC

 • Linda skrev:
  14. august 2017 kl. 12:52

  Så fik jeg udstenet kirsebær og 3 x 800 gram er nu klar til fryseren! Ih, hvor jeg glæder mig til december – det bliver helt specielt, for i år har jeg nemlig også husket at fryse ribs ned ;-)

  Tak for den skønne blog og det store arbejde i gør :-)

  • Ann-Christine skrev:
   15. august 2017 kl. 10:19

   Man bliver simpelthen så glad for det til jul, med sådanne lækkerier i fryseren til julemaden.
   Tusind tak for din søde hilsen ♡
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.