Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-96/

Små glimt

orange farver

♡Orange halloween farver i blomsterbuketten♡

Sidste år lovede jeg mig selv (og Julie) at vi ville gøre mere ud af halloween i år … men tiden løb fra mig, og jeg har ikke helt nået alt det, som vi sidste år havde tænkt, at vi skulle i år.
Vi elsker traditioner – nye såvel som gamle – og var oprindeligt ude noget i den helt store halloweenfest, med udklædte gæster, et pyntet hus i ægte amerikansk stil. Det kunne være helt vildt sjovt at prøve – og tanken bliver ikke aflyst, men bare rykket til næste år ;)

Uanset om vi ikke har nået den helt store halloweenfejring, så har vi alligevel efterårshygget og halloween(u)hygget en hel del. Pyntet lidt op med edderkopper, spindelsvæv og græskar, skåret to omgange uhyggelige græskar, spist græskarsuppe og spist græskartærte, haft halloweenfest med klassen og i dag har jeg lavet en lidt ekstra (u)hyggelig madpakke med lidt spas og sjov i.

boglæsning harry potter

♡Hyggelæsning hele søndagen i sofaen med bog og nusseglad kat♡

Johan er startet med Harry Potter bøgerne og det er dejligt at se ham blive helt opslugt af fortællingen og bare forsvinde fuldstændig væk i en bog. Det er bare så mega hyggeligt jo!

efterår

♡ efterrår i haven ♡

Der er sprøde efterårsfarvede blade i små pyntelige dynger hist og her, røde tyttebær som snart er klar til at vi kan begynde at spise af dem og i det hele taget er efteråret virkelig sat ind.

halloween

♡uhyyyyggeligt mad til halloweenfest i skolen♡

Vi havde halloweenfest i Johan og Julies klasse i torsdags og vi havde lavet hokkaidosuppe serveret i græskar og dertil grissini, som blev penslet med en smule tomatpure i den ene ende og derefter en smuttet mandel på, så de lignede klamme fingre. Hyggelig aften med fælles buffet, og derefter græskarudskæring.

morgenmad

♡ Morgenmad på Vesterlauget med Martin i fredags ♡

Jeg har besluttet mig for at være lidt bedre til at komme ind til byen i hverdagene. Ikke hver dag, men gerne mindst en gang om ugen … Spise et måltid, gå på opdagelse i byen, se særværdigheder og i det hele taget få lidt mere ud af vores dejlige by. Både sammen med Martin alene og med os alle fire på familietur – og indimellem også alene eller sammen med en veninde. Synes det er sådan en hyggelig by, med enormt meget godt at byde på og det vil jeg gerne være bedre til at nyde!

18 kommentarer
 • Laila skrev:
  31. oktober 2016 kl. 09:57

  Wauw Harry Potter hvor gammel er han? Vi er lige begyndt på sigurd fortæller danmarkshistorie den er mega hyggelig. ?

  • Ann-Christine skrev:
   31. oktober 2016 kl. 13:16

   Han er 7 år :) – Som jeg husker det, så er de første 2-3 bøger ikke alt for uhyggelige, så jeg håber det går an :) Vi læste kapitel 1 sammen. Han læste selv læst videre, har den med nu som sin skolelæsebog, og er blevet helt fuldstændig forgabt i det magiske univers.
   Vi har “Sigurd fortæller Danmarkshistorie” på ønskesedlen til jul – den ser så skæg og god ud. Tror det vil være et hit!
   Kh AC

   • laila skrev:
    3. november 2016 kl. 15:08

    Min datter er også 7, og læser hele tiden det fantastisk så tidligt de kan bryde læsekoden. Så måske harry potter var noget

    • Ann-Christine skrev:
     4. november 2016 kl. 08:32

     Det er så dejligt!
     Og mon ikke også Harry Potter var lige noget for hende :)

 • Pia Trans skrev:
  1. november 2016 kl. 06:57

  Det var da en vidunderlig ide at gå all in på Halloween! Det må jeg prøve næste år – elsker efteråret på alle måder, og et hus fyldt med Halloween-pynt ville da være herligt ;)

  • Ann-Christine skrev:
   2. november 2016 kl. 13:15

   Det vil da være helt vildt sjovt at prøve! :) Vi bliver altså også ‘nødt’ til at prøve det af
   Kh AC

 • Vicky Anne skrev:
  1. november 2016 kl. 11:28

  Dejlig blog, og altid skønne billeder
  Skal lige høre dig hvilken pude det er Johan sidder op af i jeres sofa , ser nemlig dejlig stor og fast ud..
  tak for en inspirerende blog

  • Ann-Christine skrev:
   2. november 2016 kl. 13:22

   Tusind tak! ♡
   Puden er fra Ferm Living og er virkelig lækker.
   Kh AC

 • Camilla skrev:
  1. november 2016 kl. 16:44

  Gud, er det ikke tidligt at begynde at læse så svær en bog?
  Eller er det bare mig, der håber at det bliver sådan?

  Vores er lige blevet 4 – så det er jo om tre år han skulle ku…

  • Ann-Christine skrev:
   2. november 2016 kl. 13:44

   Jo, det ér tidligt ;) Johan har haft rigtig nemt ved at lære at læse.
   Og uden jeg er helt sikker på det, så tror jeg de fleste starter på en bog som Harry Potter omkring 9-10 års alderen. Jeg var faktisk lidt i tvivl om den ville være for uhyggelig, men jeg tror det ikke og mindes heller ikke at de første 2-3 bøger var vildt uhyggelige.
   Vi har dog aftalt at han lige må vente lidt endnu med at se filmen ;)

 • Marina skrev:
  1. november 2016 kl. 22:35

  Fantastisk at han allerede har mod på at læse Harry Potter selv. Det er der ikke nogle af mine der har kunnet i første klasse, men i hver klasse har der været en eller to der også var sådan en heldig læsehest.

  Det gør altså tingene meget nemmere og sjovere for når man kan læse de spændende historier er det jo også sjovt at læse. Mange drenge dør simpelthen i de kedelige begynder bøger.

  De første par bøger er ikke særligt uhyggelige og jeg kunne læse dem højt fra min søn var 5 år, men de er tykke og lidt svære med mærkelige ord, så det er SÅ sejt at han selv læser videre.

  • Ann-Christine skrev:
   2. november 2016 kl. 14:07

   Ja, det er virkelig så fint! Han har altid haft nemt ved ord, både at tale, bruge svære ord for hans alder og har haft meget, meget nemt ved at lære at læse. Han kan fint læse ret svære ord og skelner godt mellem ‘harry potter fantasi ord’ og rigtige ord, så selv om der er et ord hist og her som han ikke kender, så fanger han enten handlingen eller spørger specifikt til hvad det ord betyder.
   jeg håber bare vi kan holde hans læseinteresse vakt ved at finde rigtig gode bøger, som han bliver opslugt af :)
   Kh AC

   • Marina skrev:
    2. november 2016 kl. 23:00

    Jeg tænker han vil fortsætte med at være vild med at læse. Sådan er det ihvertfald gået de børn der tidligt blev gode læsere i mine børns klasser. Som jeg skrev ovenfor kan han jo læse masser af spændene bøger og det vil fastholde hans intresse. Vi har de mest fantastiske danske børnebogs forfattere.

    • Ann-Christine skrev:
     4. november 2016 kl. 08:19

     Jeg kan næsten heller ikke forestille mig andet – faldt også selv for bøgernes verden i en tidlig alder og har altid været vild med at læse :)

 • Katrine skrev:
  2. november 2017 kl. 09:00

  Hej Ann-Christine :)

  Hvor har du købt den smukke glasvase?

  • Ann-Christine skrev:
   2. november 2017 kl. 10:31

   Den er fra bloomon, der har jeg købt et fast abonnement med levering af blomster og jeg mener at der var et tilbud på et tidspunkt med tilkøb af en vase til.
   Kh Ann-Christine

   • Katrine skrev:
    2. november 2017 kl. 11:40

    Tusind tak :) Det er da et fantastisk koncept :)

    • Ann-Christine skrev:
     2. november 2017 kl. 19:49

     Ja, jeg er virkelig også glad for det. Selv om det er mig (eller os) selv der har købt det, så er det som at blive overrasket med en blomster hver uge ;)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.