Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sproede-groedchips-med-hjemmelavet-dilddip/

Sprøde grødchips med hjemmelavet dilddip

Vi fejrer lige snart weekend og jeg har planer om at der skal disse sprøde grødchips på bordet i selskab med en lækkert hjemmelavet dild dip.

Vi har nemlig en del velsmagende dild i haven, som jeg kommer i dippen. Jeg har tidligere lavet disse ‘søde’ havregrødschips med kanel og kardemomme – de er topgode til den søde tand og til eftermiddagshygge.

PT60M

Grødchips med dilddressing

Tid i alt60 min.
Arbejdstid5 min.
Antal1 portion
Holdbarhed2 dage
Ingredienser
  • Til havregrød
  • 60 g havregryn, finvalset
  • 2 1/2 dl vand
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 nip salt
  • Krydrede og salte grødchips
  • 2 dl havregrød tilberedt
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk røget paprika
  • flagesalt, efter smag
  • 1 spsk olivenolie
  • Dilddressing
  • 2 dl cremefraiche 18 %, eller 38% efter smag
  • 1 håndfuld frisk dild, finthakket
  • 1 tsk løgpulver, eller 1 tsk løg meget fintrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 citron, evt en smule citronsaft (kan undlades)
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Ingredienserne til havregrøden røres sammen i en gryde.

Juster med vand og mælk til den rette konsistens og lad køle af.

Rør havregrøden med olie, sød paprika og røget paprika samt lidt knust flagesalt.

Med en spartel smøres grøden ud på bagepapir i et tyndt lag.

Drys lidt flagesalt på og bag i ovnen ved 150 grader varmluft i 45 – 60 minutter.

Dilddip
Rør creme fraiche sammen med krydderurter og alt det andet gode. Smag til med salt og peber, samt lidt citronsaft.