Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sproede-groedchips-med-hjemmelavet-dilddip/

Sprøde grødchips med hjemmelavet dilddip

Vi fejrer lige snart weekend og jeg har planer om at der skal disse sprøde grødchips på bordet i selskab med en lækkert hjemmelavet dild dip.

Vi har nemlig en del velsmagende dild i haven, som jeg kommer i dippen. Jeg har tidligere lavet disse ‘søde’ havregrødschips med kanel og kardemomme – de er topgode til den søde tand og til eftermiddagshygge.

PT60M

Grødchips med dilddressing

4 pers.     60 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Krydrede og salte grødchips
  • 2 dl tilberedt havregrød
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk røget paprika
  • flagesalt efter smag
  • 1 spsk olivenolie
  • Dilddressing
  • 2 dl creme fraiche 18% eller 38 % (efter smag)
  • 2/3 dl fintklippet frisk dild
  • 1 tsk løgpulver eller 1 tsk meget fint revet løg
  • 1 fed hvidløg, knust
  • flagesalt, friskkværnet peber og evt en smule citronsaft
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Rør havregrøden med olie, sød paprika og røget paprika samt lidt knust flagesalt. Med en spartel smøres grøden ud på bagepapir i et tyndt lag. Mine blev nærmest papirtynde – så de knækker let i dippen, men smager så lækkert sprødt.

Drys lidt flagesalt på og bag i ovnen ved 150 grader varmluft i 45 – 60 minutter. Lige som ved bananchips, så kommer det nok an på ens ovns evne til at ‘tørre’, hvilket vil sige at lidt utætte ovne er en fordel her …

Dilddip
Rør creme fraiche sammen med krydderurter og alt det andet gode. Smag til med salt og peber, samt lidt citronsaft.

Happy snacking ;)