Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/store-smaa-jodi-picoult-boganbefaling/

Det store i det små af Jodi Picoult – boganbefaling

det store i det små - bog

Nogle bøger kan det helt særlige, hvor de givet et indblik i en anden verden, gør læseren en smule klogere og skaber et mere nuanceret billede af, hvordan verdenen ser ud. At opleve og mærke hvordan man selv og andre mennesker oplever den samme situation helt forskelligt. Og hvordan man selv ser, oplever og tager stilling. Bevist som ubevist.

Det store i det små er en helt og aldeles fremragende bog!

Jeg blev færdig med den for nogle uger siden og den sidder stadig i mig. I øjeblikket er Martin i gang med at læse den – og synes også rigtig godt om den og den kan virkelig varmt anbefales.

Det store i det små tager fat om de samme emner som Niceville og Dræb ikke en sangfugl, som jeg begge har været meget begejstrede for. I Jodi Picoults Det store i det små er vi blot i nutidens USA, hvor Obama er præsident og hvor Oprah og Beyonce er blandt verdens mest indflydelsesrige kvinder – men stadig lurer racismen. Med såvel tydelige, som udefinerbare situationer med forskelsbehandling. Hadet fra de heldigvis få, men yderst ekstreme grupper, og med den politiske korrekte farveblindhed … som jeg synes bogen her, sætter et forfriskende fokus på.

Et emne og en historie der er både vigtig, tankevækkende, vedrørende og nuanceret fortalt! 

Enkelte personer og episoder i bogen, er måske en anelse for stereotypiske og forceret – men min generelle oplevelse var, at hovedpersonerne i bogen danner rammen for historien til perfektion.

 • Ruth, afroamerikaner og erfaren, kompetent og dygtig sygeplejerske på en barselsafdeling i New York, hvor hun bliver anklaget for mord i forbindelse med et nyfødt barns død.
 • Turk, erklæret racist, hvilket han i øvrigt har bygget hele sin identitet, sin familie og hele sit sociale fællesskab op omkring.
 • Kennedy, forsvarsadvokat, karrierekvinde, mor, hvid og er af den holdning, at hudfarve ikke spiller en rolle – både af personlig overbevisning og i retssalen.

På alle måder er bogen enormt spændende, velskrevet, hurtigt læst og giver rigelige mængder af stof til eftertanke.

Varm anbefaling til jer. 

boganbefaling det store i det små

det store i det små

10 kommentarer
 • Mette skrev:
  12. april 2018 kl. 09:28

  Jeg er helt blæst om kuld af den og har planlagt at spendere i aften med at læse de sidste 50 sider af bogen. Nu ved jeg af gode grunde ikke hvordan den ender, men alt tyder på at jeg kan tilslutte mig din fine anbefaling. Der er også blevet sat mange tanker i gang hos mig undervejs i læsningen.

  • Ann-Christine skrev:
   13. april 2018 kl. 09:21

   Åh, hvor jeg håber du nød slutningen af bogen og havde en dejlig læseaften.
   Tak for din søde hilsen ♡
   Kh AC

 • Maria skrev:
  12. april 2018 kl. 20:12

  Jeg er helt enig, det er virkelig en must read bog.
  Lige nu er jeg i gang med blækhat og den kan jeg også anbefale dig.

  • Ann-Christine skrev:
   13. april 2018 kl. 09:23

   Den har jeg også læst fornyligt. I påskeferien og det var virkelig en fin oplevelse! Så jeg kan varmt slutte op om din anbefaling her ♡

 • Sarah skrev:
  13. april 2018 kl. 12:12

  Jeg har lige fået en besked om at jeg kan hente den på biblioteket, så det skal gøres i weekenden, og så glæder jeg mig til at læse den.
  Skal lige være færdig med “Perlesøsteren” :)
  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   13. april 2018 kl. 16:35

   Jeg er også i fuld gang med perlesøsteren lige nu – og har fået akut rejselængsel til Australien ♡ Har sågar været inden og tjekke billetpriser – men det bliver så ikke lige i år, kan jeg se ;)
   God fornøjelse med Det store i det små, jeg tror du bliver begejstret for den

   • Sarah skrev:
    16. april 2018 kl. 16:09

    Åhhh ja, Australien har altid stået på min liste over steder jeg rigtig gerne vil hen og lysten er bestemt ikke blevet mindre :). Havde egentlig sagt til mig selv at jeg lige ville vente lidt med at læse den – for så var der bare længe til den næste :), men kunne simpelthen ikke lade være med at gå i gang :).
    Nu vil jeg hentet Det store i det små på biblioteket, her efter arbejde, glæder mig meget.
    Mvh Sarah

    • Ann-Christine skrev:
     18. april 2018 kl. 16:53

     Samme her! Jeg var i Australien for omkring 20 år siden, men drømmer meget om at komme dertil igen. Det er et fantastisk land. – og jeg kan sagtens følge dig, synes også der er uendelig lang tid til at vi kan læse næste bog i serien.
     God fornøjelse med det store i det små.
     Kh AC

 • Tina skrev:
  23. maj 2018 kl. 22:21

  Tak for din anbefaling! Har netop i eftermiddag i kvindeafdelingen på Den permanente (skøøøønt sted :) læst de sidste sider. Spændende bog. Overraskende afslutning. Tankevækkende og vigtig tema!
  Også tak for link til Emily og for advarslen om først at læse der efter endt læsning af romanen.

  • Ann-Christine skrev:
   25. maj 2018 kl. 13:00

   Ej, hvor fint et læsespot ♡ det lyder som et dejligt sted at slutte en god bog af.
   Skønt du også nød bogen og fandt den takkenvækkende og interessant :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.