Sushi i madpakken – lækre maki med laks
Det føltes overvældende overskudsagtigt at stå og tilberede sushi til mine børns madpakke mandag morgen. Men i virkeligheden tog det faktisk ikke længere tid, end at smøre en leverpostejmad (hvilket i øvrigt er, hvad de har med i madpakken i dag, for det elsker de nemlig også). Jeg havde faktisk ikke lige selv tænkt på sushi, som en madpakkeide, men fik tippet fra en sød læser af bloggen i kommentarfeltet -og det er bare et kæmpe hit! Så skønt at vi kan inspirere hinanden ♥
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sushi til madpakken - Hosimaki med laks
- Sushi ris
- 150 g sushi ris
- 2 dl vand
- 1 spsk riseddike
- 0,50 tsk sukker
- 1 knivspids salt
- Derudover
- 50 g røget laks
- 2 noritang
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dagen i forvejen
Rør eddike, sukker og salt sammen og lad det stå i et glas til sukkeret er opløst.
Skyl risene grundigt i en sigte under rindende vand. Kom risene i en gryde med vand og lad dem trække i 30 minutter. Kog derefter op ved middelhøj varme med låg på gryden og lad risene simre under låg i 10 minutter.
Sluk for varmen og lad risene stå i gryden med låg på i 30 minutter.
Kom eddikeblandingen i, sæt låg på igen og lad risene stå til de er kolde. Vi forbereder dem dagen før – fx i forbindelse med at vi spiser hjemmelavet sushi til aftensmad – og sætter resten på køl.
Om morgenen
Klip en plade noritang over på midten, kom ris på som på billedet (det klistre mindre hvis man kommer hænderne i lidt koldt vand først), derefter en strimmel laks. Rul sammen og skær i passende stykker med en skarp kniv.
Sæt dem tæt sammen i madpakken, med et lille bæger soya og dertil godt med grøntsager og gerne lækre edamamebønner med citron og lidt salt.
– denne portion passer til to børns madpakker, hvor der desuden er grønt, fx edamamebønner og gnavegrønt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Anna
Da jeg bor i Storkøbenhavn (skovlunde) og godt kunne tænke mig at lave sushi for første gang, hvro vil du anbefale at jeg køber alle mine varer for jeg har ikke nogen mht og tilberede sushi da min søn elsker det…og jeg har lovet ham det i dag…..og kan du også anbefale nogen gode steder shvor vi kan tage afsted og spise, eller bestille og få det bragt hjem for det er ikke altid vi orker nogen steder når vi først er kommet hjem…
Hilsen Lidia
Hej Lidia,
Vi køber blot ind til dette i Brugsen, hvis de ikke har nori tang, så kan det fx bestilles på nemlig.com :)
Kh AC
Thanks :)
My little daughter(5 years) loves sushi :).
I think she will be very happy, when she’ll find some sushi in her madpakke :).
And for Christmas I have an idea for “sushi” with cherries , in chocolate jelly. I think it can be quite a good version of “ris alamande” ;).
Risalamande sushi – what a fantastic idea!
I´ll have to try it for christmas this year :)
Thank you for inspiration!
Så fedt at du og dine børn kunne bruge tippet. Synes selv det er en super ide som børnene elsker? og ja det virker overskudsagtigt, men som flere af jer skriver, tager det faktisk ikke lang tid. Jeg ruller sushien om aftenen og selv avokadoen holder sig fint grøn til frokost.
Selv har jeg skrevet en lille liste til inspiration fra din blog. Skal prøve blåbær-kokospandekager, calizoneboller, müslibar og tomatsnurrer.
Glæder mig til mere madpakke inspiration.
Så fint et tip at lave dem om aftenen også – det ved jeg mange holder af at få pakket madpakkerne på det tidspunkt i stedet for om morgenen.
Det er SÅ dejligt at vi kan inspirere hinanden :)