Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/things/

Things to do

To-Do-Liste-download

I sidste uge viste jeg et billede af min hjemmelavede To Do liste, både her og på instagram og flere har spurgt om jeg ville dele den, og det vil jeg da meget gerne.

Det er ganske simpelt en PDF fil, som jeg har lavet og som styrer min planlægning og opgaver.

to-do-download

Efter jeg sprang ud som fuldtidsselvstændig, har jeg arbejdet med at lave et planlægningsværktøj, som virkede optimalt for mig. I mine tidligere jobs har jeg arbejdet med online kalenderstyring og det fungerede perfekt, dengang. Og jeg har selvfølgelig forsøgt at overføre mine erfaringer fra tidligere successer til effektiv planlægning – men jeg kunne slet ikke få det til at fungere, sådan som jeg arbejder i dag.

Så jeg startede med at lave en frisk To Do liste næsten hver morgen – og det er helt perfekt for mig!

Alle aftaler med andre og møder er stadig på min iPhone kalender og de dagsaktuelle aftaler skrives på listen. På computeren og på iPhone har jeg en liste, hvor jeg skriver stort og småt ned, alle ideer, tiltag, projekter og forbedringer, kommer på en (ofte meget lang) online To Do liste, så jeg ikke glemmer ideerne – de lister kigger jeg på som inspiration 1-2 gange om ugen.

Andre tips, som virker perfekt for mig – i forhold til effektivitet og nærvær:

 • Alle notifikationer på min iPhone er slået fra (sociale medier).
 • Alle lyde og vibrationer på min iPhone er slået, undtagen ringetonen (men ja, inkl sms).
 • Jeg lukker min mail når jeg sidder ved computeren, så jeg kun ser indkomne mails, når jeg aktivt går ind i mailsystemet.
 • Jeg tømmer så vidt muligt, min mail indbakke hver dag.
 • Jeg (prøver at huske) at lægge min telefon i et andet rum mellem 15 og 19 hver dag, weekender + når jeg læser bøger og ser film. Det sidste punkt er lidt en udfordring, som jeg øver mig på hver eneste dag!

Hvis I kan bruge min liste, så er I meget velkommen til at downloade den her:

toerrede-hortensia

29 kommentarer
 • Maiken skrev:
  4. oktober 2013 kl. 10:57

  Jeg bruger også lister som jeg skriver hver morgen nu hvor jeg pt. er hjemme og selv skal strukturere min tid. Digitale løsninger er også rigtig gode, men det FØLES bare godt at kunne strege noget sådan rent fysisk på listen. :)

  Tak for fildeling. Jeg vil fluks kigge nærmere på det (og ønske mig en printer endnu mere, hehe). :)

  • Ann-Christine skrev:
   4. oktober 2013 kl. 11:27

   Jeg elsker at kunne strege over – det er nemlig bare rigtig rart!

   • Mette skrev:
    16. oktober 2013 kl. 13:17

    Præcis – udstregningen er hele humlen ved det.
    Mit problem er bare, at jeg så ofte kommer til at tage de små ting først, da de jo fylder lige så meget på listen som de store. Og så kommer jeg aldrig ned til de store ting…. måske mine lister skal til at være mere realistiske.

    • Ann-Christine skrev:
     16. oktober 2013 kl. 20:25

     Præcis! Jeg elsker at strege, men det er også ualmindelig vigtigt at listen er realistisk og at det kan nåes. Derfor har jeg ‘den store TO DO’ på computeren, den med alle ønskerne og det kunne jo være rart hvis jeg også nåede at …

 • Christina Wonsbeck skrev:
  4. oktober 2013 kl. 10:59

  Sikke en fin måde at holde styr på det hele. Jeg har bare en notesblok med lange lister, men jeg tror da jeg printer din skabelon ud og prøver den af :) Jeg er især vild med blogplanlægningen nederst :)

  • Ann-Christine skrev:
   4. oktober 2013 kl. 11:28

   ja, den skulle næsten på :) Ofte er det ret impulsivt hvad der lige kommer på bloggen og ikke så planlagt. Men i meget travle perioder er det rart at have en plan ;)

 • Madling skrev:
  4. oktober 2013 kl. 11:28

  Det er en rigtig fin liste, og den vil jeg bestemt prøve at bruge.
  Jeg er vild med at skrive lister, og har gjort det så længe jeg kan huske. På mit skrivebord har jeg altid en dagsliste, og i køkkenet hænger den lidt mere praktiske/hus/børn liste.

  Både på mine arbejderpladser og af omgangskreds er jeg blevet “mobbet” (kærligt ment) med alle mine lister og gøremål. Men for mig skaber det en ro, at vide hvad der skal ske i løbet af dagen, og så er det selvfølgelig med til, at jeg når det jeg gerne vil… Eller en del af det. Planerne er altid mange :-)

  Orden, struktur og lister – I like!

  Tak for listen og god weekend :-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2013 kl. 16:25

   Jeg er selv på en gang struktureret og ustruktureret ;) Men jeg synes det giver overblik og resultater at lave en liste med de ting der skal gøres :)
   Rigtig god weekend til dig

 • 4. oktober 2013 kl. 12:24

  Gode fif! Det er jo bare en never-ending udfordring med det! Tror jeg kunne begrænse mig hvis jeg fik sådan en gammel Nokia 6210 der ikke kunne gå på nettet :-D Men også så radikalt!

  Vi teste om din fine Things to do liste virker her! Måske nogen så går i gang :-D

  God dag til dig og dine.

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2013 kl. 16:29

   Fuldstændig! Men jeg er simpelthen så glad for min telefon og bruger den jo egentlig også til at tage en masse billeder af børnene og synes den er super praktisk til mange ting – så helt uden for rækkevidde er den nok ikke hele tiden ;) og når de leger eller er optaget af andre ting, så tager jeg også ofte 5-10 minutters hygge med instagram, bloglæsning, mails osv. Men jeg er virkelig blevet mere og mere bevidst om, at den skal ikke tage fokus fra nærværet over for dem man er sammen med.
   Rigtig god weekend til jer :)

 • 4. oktober 2013 kl. 13:46

  Godt at læse det ikke bare er mig som elsker at strege ting over når de er gjort :-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2013 kl. 16:29

   Det er så dejligt :)

 • Husmoder skrev:
  4. oktober 2013 kl. 20:13

  Kender det bare så godt. Altså det med behovet for at slukke. Og behovet for at lave regler omkring det. Især det med at fokuserer på tv eller film.

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2013 kl. 16:30

   Jeg tror det er vigtigt at bevarer evnen til at fordybe sig – og ikke kun i telefonen ;)

 • Øglemor skrev:
  4. oktober 2013 kl. 21:06

  Jeg elsker også at strege over! Lige nu gør jeg det bare i et ganske almindeligt Word-dok, hvor jeg må gøre tingene grønne, når de er færdige, gule, når de er i gang, og røde, når de er ved at haste :-)

  Mht. telefonen, så har jeg i de sidste par uger undladt at have den på mig fra jeg henter, til børnene bliver lagt. At jeg så tjekker, om der er sket noget epokegørende (det er der aldrig), hvis børnene er i et andet rum, og jeg fx er ved at lave mad, det er en anden ting. Men jeg øver mig (også), og jeg kan mærke, at det gør mig godt :-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2013 kl. 16:32

   Lyder som et fantastisk system. Lidt ala Trello.com – måske det lige er dig?
   Det gør også mig godt – også bare at være bevist om det og øve sig ;)

 • Marina / cand.mor skrev:
  4. oktober 2013 kl. 21:12

  Jeg er så meget på holdet (det ret store hold fornemmer jeg :)), der elsker fysisk at strege ud, strege over, sætte flueben.
  Men det med at kun at tjekke mails, når man aktivt går ind i outlook – det er godt nok svært, synes jeg. Jeg har slået lyden fra, men jeg bliver så nysgerrig, når jeg ser den der lille konvolut :)

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2013 kl. 16:33

   Jeg er da også alt for nysgerrig, men ‘problemet’ løses ved at jeg slukker for mailsystemet, så ser jeg det nemlig ikke, før jeg aktivt åbner programmet igen. Det er små ting – men det sparer mig en del tid hver dag.

 • Jane skrev:
  5. oktober 2013 kl. 20:26

  Fantastisk indlæg! Jeg har nøjagtig samme problem ift. kalenderstyring, og jeg har heller ikke lykkes med at overføre tidligere tiders digitale kalender til mit selvstændige liv. Vil så absolut give din fine to do liste et forsøg. Mange tak!

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2013 kl. 20:30

   Jeg synes faktisk det er enormt rart, og på en måde helt befriende at starte på en frisk To Do hver dag – eller næsten hver dag ;)
   Det er på en gang fleksibilt og rart at have lidt styr på dagen også.
   Fedt hvis du kan bruge det, det er også sjovt at prøve sig frem til at finde den helt rette løsning for en selv

 • Birgitte skrev:
  6. oktober 2013 kl. 12:36

  Jubii…. så kom den :-) Tak

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2013 kl. 08:38

   Selv tak :)

 • Julie Biering-Sørensen skrev:
  6. oktober 2013 kl. 18:29

  Super fedt indlæg! Elsker at du holder så meget orden i dine ting og virkelig koordinerer fra top til tå! Synes din blog er virkelig god og jeg elsker at følge med i den. :-)

 • Rikke skrev:
  6. oktober 2013 kl. 22:28

  TAK… for inspiration til atter at øve sig i NÆRVÆR! ;)
  Er (måske) ved at tage et drastisk skridt med min ‘lille’ familie, som helt sikkert vil byde på en hverdag med meget mere af slagsen!!! Spændende…

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2013 kl. 08:54

   Uhh, det lyder virkelig meget, meget spændende! Det håber jeg at jeg kommer til at høre mere om :)

   Jeg oplever selv at det er en af de ting der kræver evig øvelse, nok også med alle de ‘forstyrrelser og fristelser’ der er online hele tiden. Men at øve sig, er jo heller ikke så tosset. Mens man øver, har man jo super meget nærvær ;)

 • Mette skrev:
  16. oktober 2013 kl. 13:14

  YES – skønt at opleve at der er andre liste-facister end mig :-)

  Både hjemme og på arbejde laver jeg flittigt to-do-lister. Sidste uge oplevede jeg så med stor glæde, at en af mine projektmedarbejdere spurgte mig “hvornår kommer der en opdateret to-do-liste, så vi har et overblik” :-)

  Jeg tror også lige jeg vil prøve din skabelon herhjemme.

  • Ann-Christine skrev:
   16. oktober 2013 kl. 20:24

   God fornøjelse, spændende om den virker for dig :)

 • Sofie skrev:
  20. oktober 2013 kl. 09:39

  Åh, tak fordi du deler! Jeg er så glad for din madplans-pdf og jeg må indrømme, at jeg også sukkede efter din to-do liste, da du flashede den, fik bare aldrig spurgt efter den – så tak til alle dem der gjorde ;) min barsel er uofficielt slut på tirsdag, men min lille E starter først dagpleje d. 28, så jeg har virkelig brug for at lave en to-do liste hver morgen – især fordi, at det jeg skal igang med, er et fuldtids online-studie. Så der er brug for struktureringen! Jeg skal asap have printet nogle lister ud og lagt på mit skrivebord :) Tak!!

  • Ann-Christine skrev:
   21. oktober 2013 kl. 09:19

   Selv tusind tak :)
   Det lyder som en spændende tid du går i møde og det er jo bare så skønt at være godt forberedt på at komme godt fra start :)
   Rigtig meget held og lykke med det hele og jeg er glad for at du (måske) kan bruge listerne.
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.