Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/toerrede-appelsiner-til-julepynt/

Tørrede appelsiner til julepynt

Tørrede appelsinskiver

Tørrede appelsinskiver er så fine til at pynte op med i december måned og det er nemt og sjovt at lave sin egen fine julepynt af hvad man kan finde i naturen og i dette tilfælde i køkkenet.

Du kan bruge både gule appelsin og blodappelsiner.

Hvis man tørre appelsinerne godt, så kan de fint holde til næste år, men det kræver at der absolut ingen væde er tilbage i dem.

Brug dem til at pynte op med på juletræet eller julegaver.

Man kan sætte fine bånd i og hænge dem op eller sætte en snor mellem dem og hænge dem i vinduet, hvor de er så fine, når lyset skinner igennem.

Tørrede appelsinskiver

Sådan gør tørre du appelsinskiver til pynt

Skær appelsinerne i tynde skiver på omkring 2-3 milimeter. Dup dem med køkkenrulle og sæt dem på et stykke køkkenrulle på køkkenbordet i en times tid, så køkkenrulle kan absorbere en stor del af væden. Skift køkkenrulle nogle gange. Du kan også bruge viskestykker, som blot kan vaskes efterfølgende.

Placer appelsinskiverne på bagepapir og sæt dem i ovnen.

Hvis du har tørre funktion i din ovn, så kan du bruge det, så går det lidt hurtigere. Sæt temperaturen på 90 grader, varmluft eller tørrefunktion, og bag i cirka 3 timer eller til de ser flotte og tørre ud. Hvis du bruger varmluft, så åbne lågen nogle gange undervejs, så damp kan slippe ud. Vend appelsinskiverne cirka hver halve time.

Sæt dem til at køle af på en rist til næste dag. De skal ikke være overdækket og må ikke lægge i lag, for de har godt af at lufttørre lidt ekstra.

Nu er de klar til at blive brugt til pynt.

Tip: enderne på appelsinerne kan være svære at skære, så dem kan du blot presse saften ud af og drikke som juice 

Tørrede appelsinskiver

16 kommentarer
  • charlotte skrev:
    28. november 2024 kl. 14:02

    Er det bedst på en bageplade eller en rist i ovnen?

    • Ann-Christine skrev:
      29. november 2024 kl. 18:14

      Hej Charlotte
      Allerbedst på rist så tørre de hurtigere og nemmere. MEN så kan der komme lidt striber på dem fra risten, hvilket er årsagen til at jeg ikke vælger direkte på risten men bagepapir.
      Rigtig god fornøjelse
      Kh Ann-Christine

  • Sophia skrev:
    15. april 2024 kl. 16:55

    Hej Ann-Christine!
    Jeg ville gerne bruge nogle tørrede appelsiner som bordkort til min konfirmation, men jeg er i tvivl om hvor tidlig jeg kan lave dem så jeg ville bare spørge hvor længe de kan holde og om de mon mugner hvis de ligger for længe??❤️🍊mvh sophia!

    • Ann-Christine skrev:
      17. april 2024 kl. 17:44

      Hej Sophia
      Sikke en dejlig ide.
      De kan holde sig længe, hvis de blot er tørret godt, så kan de holde sig i flere år uden at mugne.
      Hæng dem evt i en tynd sytråd i et varmt rum, så kan de hænge der og lufttørre.
      God fornøjelse
      Kh Ann-Christine

  • Janette Keller Thomsen skrev:
    15. november 2023 kl. 09:09

    Hej ved du hvordan man tørrer en hel appelsin ??

    • Ann-Christine skrev:
      17. november 2023 kl. 16:16

      Hvad skal en hel tørret appelsin mon bruges til?
      – eneste måde jeg kan se, vil være at prøve med en dehydrator.
      Kh Ann-Christine

  • Alberte skrev:
    26. oktober 2023 kl. 05:21

    Ej hvor er de skønne – håber at finde tid denne jul, har kigget på dem flere gange og de er bare så simple og smukke på samme tid :)

    • Ann-Christine skrev:
      26. oktober 2023 kl. 18:07

      Hej Alberte
      De er nemlig bare så søde og anvendelige i alt fra julepynt til træet, guirlander mv til pynt på årets julegaver.
      Jeg har også planer om at lave dem igen i år ♡
      Kh Ann-Christine

  • Stine Bredbjerg Hasselgaard skrev:
    27. november 2022 kl. 08:35

    Jeg synes at have fulgt opskriften og appelsinskiverne har nu ligget natten over ude i det fri på en rist.
    Men de er ikke knas tørre og er fortsat kødfyldte og indeholder saft.
    Vil de ikke rådne?

    • Ann-Christine skrev:
      27. november 2022 kl. 10:08

      Jo, hvis de indeholder saft så vil de mugne. De skal tørre helt op – du kan fx sætte dem på en rist over en radiator eller ovntørre dem. Det kan fx også være at sætte dem i ovnen efter du har lavet mad og lade dem tørre på eftervarmen. Det kan evt gøres over et par dage, hvis du skal lave en ovnret eller bage et brød, så sæt dem i ovnen når maden er taget ud og sluk ovnen igen.
      Kh Ann-Christine

  • Berit skrev:
    25. november 2022 kl. 11:12

    Kan 3 timer godt gøre det? Synes der står 12-20 timer i mange andre opskrifter

    • Ann-Christine skrev:
      25. november 2022 kl. 11:44

      3 timer i ovnen? Ja, det kan det sagtens. Du skal ikke have din ovn til at stå og køre i 12-20 timer, det er der slet ikke noget grund til :)
      Rigtig god fornøjelse
      Kh Ann-Christine

  • Mai Staugaard skrev:
    13. december 2021 kl. 07:56

    Nej, hvor er de fine! Lægger du dem i pres bagefter, eller kommer de ud af ovnen så fint flade?
    Tak for altid nemme og lækre opskrifter. Jeg ender altid herinde, når jeg har brug for inspiration til lækkerier.

    • Ann-Christine skrev:
      14. december 2021 kl. 08:35

      Hej Mai
      Mange tak for din søde hilsen! Jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter :)
      Jeg lægger dem ikke i pres, men har heller ikke oplevet de bøjer kanterne når de tørre. Måske det kan variere lidt fra ovn til ovn og hvor tynde/tykke man skærer skiverne. Man kan holde øje med dem og skulle det ske at de bøjer, så ville jeg lægge dem i pres.
      Rigtig glædelig jul
      Kh Ann-Christine

  • Mutti skrev:
    12. december 2021 kl. 09:28

    Sikke da en god ide’ som en lille sol, lyser de op, hvor end de hænger

    • Ann-Christine skrev:
      12. december 2021 kl. 11:32

      Mange tak søde dig ♡

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.