Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/toerrede-appelsiner-til-julepynt/

Tørrede appelsiner til julepynt

Tørrede appelsinskiver

Tørrede appelsinskiver er så fine til at pynte op med i december måned og det er nemt og sjovt at lave sin egen fine julepynt af hvad man kan finde i naturen og i dette tilfælde i køkkenet.

Du kan bruge både gule appelsin og blodappelsiner.

Hvis man tørre appelsinerne godt, så kan de fint holde til næste år, men det kræver at der absolut ingen væde er tilbage i dem.

Brug dem til at pynte op med på juletræet eller julegaver.

Man kan sætte fine bånd i og hænge dem op eller sætte en snor mellem dem og hænge dem i vinduet, hvor de er så fine, når lyset skinner igennem.

Tørrede appelsinskiver

Sådan gør tørre du appelsinskiver til pynt

Skær appelsinerne i tynde skiver på omkring 2-3 milimeter. Dup dem med køkkenrulle og sæt dem på et stykke køkkenrulle på køkkenbordet i en times tid, så køkkenrulle kan absorbere en stor del af væden. Skift køkkenrulle nogle gange. Du kan også bruge viskestykker, som blot kan vaskes efterfølgende.

Placer appelsinskiverne på bagepapir og sæt dem i ovnen.

Hvis du har tørre funktion i din ovn, så kan du bruge det, så går det lidt hurtigere. Sæt temperaturen på 90 grader, varmluft eller tørrefunktion, og bag i cirka 3 timer eller til de ser flotte og tørre ud. Hvis du bruger varmluft, så åbne lågen nogle gange undervejs, så damp kan slippe ud. Vend appelsinskiverne cirka hver halve time.

Sæt dem til at køle af på en rist til næste dag. De skal ikke være overdækket og må ikke lægge i lag, for de har godt af at lufttørre lidt ekstra.

Nu er de klar til at blive brugt til pynt.

Tip: enderne på appelsinerne kan være svære at skære, så dem kan du blot presse saften ud af og drikke som juice 

Tørrede appelsinskiver

4 kommentarer
  • Mutti skrev:
    12. december 2021 kl. 09:28

    Sikke da en god ide’ som en lille sol, lyser de op, hvor end de hænger

    • Ann-Christine skrev:
      12. december 2021 kl. 11:32

      Mange tak søde dig ♡

  • Mai Staugaard skrev:
    13. december 2021 kl. 07:56

    Nej, hvor er de fine! Lægger du dem i pres bagefter, eller kommer de ud af ovnen så fint flade?
    Tak for altid nemme og lækre opskrifter. Jeg ender altid herinde, når jeg har brug for inspiration til lækkerier.

    • Ann-Christine skrev:
      14. december 2021 kl. 08:35

      Hej Mai
      Mange tak for din søde hilsen! Jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter :)
      Jeg lægger dem ikke i pres, men har heller ikke oplevet de bøjer kanterne når de tørre. Måske det kan variere lidt fra ovn til ovn og hvor tynde/tykke man skærer skiverne. Man kan holde øje med dem og skulle det ske at de bøjer, så ville jeg lægge dem i pres.
      Rigtig glædelig jul
      Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.