Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tyskerpigen-af-armando-lucas-boganbefaling/

Tyskerpigen af Armando Lucas – boganbefaling

tyskerpigen

Jeg bliver nok aldrig helt færdig med at læse bøger om 2. verdenskrig. En af de mest forfærdelige kapitler i den europæiske historie, som jeg bestemt ikke synes vi må glemme og altid må huske på, både af respekt til de der kæmpede og døde under krigen og med henblik på at bidrage til at den verden vi lever i i dag, bliver et bedre sted og historien ikke gentager sig.

Gennem litteraturens mange forskellige vinkler om 2. verdenskrig, kommer man vidt omkring – og her har jeg efterhånden har læst mig gennem fortællinger fra blandt andet Tyskland, England, Litauen, Frankrig og nu i denne bog, også Cuba.

Tyskerpigen tager nemlig fat omkring fortællingen om de jødiske tyskere, der i 1939 flygtede med skibet St. Louis fra nazi-tyskland mod Cuba og USA.

tyskerpigen

Den tyske pige er en gribende fortælling om en virkelig historie. Den er velfortalt og letlæselig. Gennem fortællingen følger man velhavende tyske familie Rosenthal, hvis ejendele, hjem og  bliver konfiskeret af nazisterne og fortællingen flettes sammen med en sideløbende fortælling til nutiden, hvor 12 årige Anna sammen med sin mor rejser til Cuba for at finde til bunds i historien om Annas far.

Som altid, når jeg læser om 2. verdenskrig, så stikker det i hjertet hele fortællingen frem til sidste side og dagene derefter. Denne bog er til alle os der blev tryllebundet under læsningen af  Sarahs nøgle og Nattergalen (som er to af de bedste bøger, jeg har læst om 2. verdenskrig)

tyskerpigen bog

tyskerpigen

10 kommentarer
 • Bodil K. skrev:
  11. juni 2018 kl. 20:31

  Forstår din fascination. Kender du bøgerne “Signe” og “Signes hjemkomst” af Lars Johannesen? En autentisk fortælling om danske Signe, der forelsker sig hjælpeløst i en tysk soldat og rejser ned til ham, da han på et tidspunkt bliver forflyttet til tjeneste i Tyskland.
  Lars Johannesen har instrueret filmen “Den tyske hemmelighed” om Signe. Filmen kan ses på filmstriben.dk. – Ud over at fortælle, at Lars Johannesen er gift med Signes datter, skal her ikke røbes mere af den grumme og barske kærlighedshistorie. Men vær forberedt på aldrig mere at være den samme efter at have læst disse bøger.

  • Ann-Christine skrev:
   11. juni 2018 kl. 22:21

   Ja, den første af dem har jeg læst for noget tid siden – og det kunne være godt være at jeg skulle tjekke filmen ud!
   Tusind tak for tippet om den :)
   Kh Ann-Christine

 • Bodil K skrev:
  11. juni 2018 kl. 20:34

  Sorry … der skulle stå filmcentralen.dk, jeg tror, jeg skrev filmstriben.dk …

 • Lis Madsen skrev:
  12. juni 2018 kl. 08:37

  Hej AC.
  Dejlig bog du skriver om. Det er ikke så længe siden, jeg har læst den. Jeg vil da lige notere mig de bøger, Bodil skriver om. Dem har jeg ikke hørt om før. Altid skønt at få tip om gode bøger!
  Kh Lis

  • Ann-Christine skrev:
   12. juni 2018 kl. 10:40

   Det er det nemlig – og det er så hyggeligt at vi kan ‘tale’ bøger med hinanden herinde. Det nyder jeg :)

 • Grethe S skrev:
  12. juni 2018 kl. 08:59

  Jeg har det ligesom dig, blir` aldrig færdig med at læse om 2. verdenskrig. Sarahs nøgle, fantastisk bog, så jeg vil glæde mig til at læse de to andre bøger, du anbefaler. Hvis du ikke har læst “Alt det lys vi ikke ser” af Anthony Durr og To Brødre af Ben Elton, så har du noget at glæde dig til!
  Din blog er dejligt afvekslende og har nogle rigtig gode opskrifter, så stort tak:-)….

  • Ann-Christine skrev:
   12. juni 2018 kl. 10:42

   Tusind tak for din søde hilsen, Grethe :) Det er dejligt at høre
   Jeg var virkelig også begejstret for To Brødre, som jeg også synes var helt særlig.

 • Izabela skrev:
  12. juni 2018 kl. 13:40

  En super god bog som man ikke glemmer lige med det samme. Jeg har været i auszwitz ( eller hvordan det nu staves) 2 gange og det er det mest uhyggelige/sørgelige sted jeg har besøgt. Men også et sted der virkelig sætter spor i ens hjerte?❤️ Historien må aldrig blive glemt. Kan forøvrigt anbefale dig at læse nogen Claras krig- en helt fantastisk bog om en polsk/jødisk pige der blev gemt i kælderen af en tyskers hus med sin familie og andre jøder og som overlevede krigen imod alle odds. Den må du læse! Det flere år siden jeg har læst den og glemmer den aldrig. Tak for en dejlig blog.
  Bedste hilsner , Izabela

  • Ann-Christine skrev:
   14. juni 2018 kl. 11:31

   Jeg har det helt på samme måde ♡ Det er en historie der aldrig må blive glemt! – husker også tydeligt da jeg var der, selv om det er ved at være mange år siden.
   Tak for tippet om Claras Krig, den har jeg endnu aldrig fået læst. Men det vil jeg da lige få gjort i sommerferien.
   Tusind tak for tippet og for din søde hilsen
   Kh AC

 • Therese skrev:
  30. november 2022 kl. 13:07

  Endnu en god bog du har anbefalet Ann-Christine
  Det er altid bevægende at følge Jødernes skæbne under 2. verdens krig.
  Jeg vidste ikke at nogle prøvede at flygte til Cuba, så spændende læsning, som gjorde mig lidt klogere.
  KH Therese

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.