Frittata med squash og chorizo


Frittata er skøn sommermad og er en ret, som vi gerne spiser til såvel morgenmad, frokost og aftensmad i forskellige udgaver.
Til aftensmåltidet er dette min yndlingsopskrift på en lækker nem frittata med squash og chorizo, som jeg serverer med 1-2 forskellige salater og tilbehør, lækkert hjemmebagt brød og en god kryddersmør rørt af en håndfuld gode krydderurter fra haven.
Frittata med squash og chorizo
- 2 squash, groftrevet
- 2 løg, finthakket
- 75 g chorizo
- 8 æg
- 1 dl mælk, eller vand
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 50 g ost, groftrevet, fx Gruyère eller cheddar (kan undlades)
- 1 tsk olivenolie, eller kokosolie
- Til servering
- 1 håndfuld krydderurter, Finthakkede friske krydderurter, fx purløg, timian, kørvel eller brøndkarse
Sauter løg og chorizo på en sauterpande eller stegepande i en smule olie til løgene er klare og bløde.
Pisk æggene sammen med vand eller mælk, salt og peber, evt ost, samt groftrevet squash og hæld blandingen på panden. Lad det stå ved mellemvarme og under låg i cirka 5 minutter, hvorefter panden med låg sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter eller til æggene er stivnet.
Serveres med friske krydderurter, en salat eller to, samt godt lækkert brød.
Bemærk
Brug en sauterpande eller stegepande med låg, der kan tåle at komme i ovnen.
Jeg ELSKER din blog…
Mon du har overvejet at lave en opskrift på Flammkuchen – evt som de fås i Rote Strasse i Flensburg:)
Uhmm, dét var da en skøn opfordring – jo det vil jeg gerne :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Kh AC
Hvor dejligt at du lige fik nævnt det med spinaten. Jeg har det “stramt” med squash og gik lidt i panik, så spinat må jeg prøve. Og stegefadet måske også, den er jo nydelig. Jeg var lidt bekymret for håndtagene, men så vidt jeg kan se på Fiskars hjemmeside, bliver de ikke varme. Eller også har de skrevet forkert, for det står under punktet om låget, tihi.
Apropos Fiskars. Jeg har set mig meget lun på grydesættet efter du nævnte det. Jeg står netop og skal skifte ud nemlig. Jeg har også set en video hvor du bruger en af gryderne. Det undrer mig dog lidt at du bruger et metal redskab (piskeris mener jeg at det var). Er der ikke noget med at det er bedste at bruge træ eller plast ellers ødelægger man bunden? Den ene af mine gryder (Ikea) har sådan en sølvring i bunden, og jeg fik at vide at det skyldes mit piskeris. Så det ville jeg næsten ikke turde her. Men det er måske forkert?
ps. Hvor jeg elsker at se billeder fra jeres hyggelige bordopdækning. Sol, sommer, hygge og dejlig mad :D
Hvor godt! Så må du endelig prøve den med spinat :)
Jeg har ikke prøvet de andre produkter fra Rotisserserien endnu, men stegefadet får ikke varme håndtag af at stå på komfuret – men får det selvfølgelig i ovnen.
Hardfaceserien som ikke kan gå i ovnen, får heller ikke varme håndtag eller varmt låg pga det smarte design, der gør at man kan hælde vand fra uden at bruge grydelapper. (forstår heller ikke produktionen af gryder der får varme håndtag af at stå på komfuret – det er så upraktisk)
Jeg har testet hardface i lang tid nu, og udsat den for lidt af hvert for at være sikker på at det er godt kram – som du selv påpeger med piskeriset. Det holder glimrende, men jeg tror nu alligevel det er en god ide primært at bruge træ, plast eller silikone. Jeg tør ihvertfald ikke garantere at de bør kunne holde til metalpiskeris ;)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Helt enig med din betragtning omkring gryder og håndtag. Ja, jeg må nok hellere holde mig fra metallet. For at være på den sikre side.
Glæder mig til at opgradere. Jeg har ventet et stykke tid på det fordi jeg syntes det var svært at vælge. Det har jeg så nu. Takker :)
Hej, jeg vil foreslå, at du skriver ca. gram ved squash, da min frittata sejlede i væske fra squash. Er det normal ovn eller varmluft? Min fik 40 minutter.
Mvh Gitte
Hej Gitte,
jeg bruger økologiske squash og måler mængden ala supermarkedsstørrelse. Her er brugt varmluft og tiden passer fint når jeg selv laver den, men det kan komme an på materialet af panden.
Kh AC
Frittata med squash og chorizo – der er en fejl i ingredienslisten – løg er undladt.
Glæder mig til at afprøve den.
Tak for lækre opskrifter
Tak for at gøre opmærksom på det, det er nu rettet :)
Rigtig god fornøjelse med den og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Skal den laves færdig i ovnen? Eller kan det gøres i alm. stegepande på komfuret?
Mvh Lena
Ja, det kan den sagtens :)
Super, tak?
Tak for (endnu) en god opskrift, som jeg har lavet flere gange både sidste sommer og denne sommer. Let og lækkert.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Glemte lige at tilføje: Vi spiser den med rugbrød. Det fungerer godt!
Der er noget galt med den her opskrift. Efter 45 min er den stadig komplet flydende – og to sultne unger venter. Der mangler også stå om chorizo skal i tern eller skiver 🤔