Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frittata/

Frittata med squash og chorizo

Frittata er skøn sommermad og er en ret, som vi gerne spiser til såvel morgenmad, frokost og aftensmad i forskellige udgaver.

Til aftensmåltidet er dette min yndlingsopskrift på en lækker nem frittata med squash og chorizo, som jeg serverer med 1-2 forskellige salater og tilbehør, lækkert hjemmebagt brød og en god kryddersmør rørt af en håndfuld gode krydderurter fra haven.

PT25M

Frittata med squash og chorizo

Tid i alt25 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 squash, groftrevet
  • 2 løg, finthakket
  • 75 g chorizo
  • 8 æg
  • 1 dl mælk, eller vand
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 50 g ost, groftrevet, fx Gruyère eller cheddar (kan undlades)
  • 1 tsk olivenolie, eller kokosolie
  • Til servering
  • 1 håndfuld krydderurter, Finthakkede friske krydderurter, fx purløg, timian, kørvel eller brøndkarse
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg og chorizo på en sauterpande eller stegepande i en smule olie til løgene er klare og bløde.

Pisk æggene sammen med vand eller mælk, salt og peber, evt ost, samt groftrevet squash og hæld blandingen på panden. Lad det stå ved mellemvarme og under låg i cirka 5 minutter, hvorefter panden med låg sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter eller til æggene er stivnet.

Serveres med friske krydderurter, en salat eller to, samt godt lækkert brød.

Bemærk
Brug en sauterpande eller stegepande med låg, der kan tåle at komme i ovnen.